Vapaan kelkkailun alue Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien rajalle

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 17/12/21.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    [​IMG]
    Vapaan kelkkailun alue Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien rajalle

    Tiedote. Julkaistu: 17.12.2021, 10:41
    Metsähallitus

    Metsähallitus on tehnyt sopimukset Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien kanssa vapaan kelkkailun alueen perustamisesta Emäjoen varteen kuntien rajalle. Pitkään odotettu ja suunniteltu hanke toteutuu tämän talven aikana. Sopimusneuvotteluissa on kuultu sidosryhmiä. Tavoitteena on, että alue saadaan käyttöön tammikuussa.

    Suomussalmen kunta ja Suomussalmen Kelkkailijat ry tekivät vapaan kelkkailun alueesta esityksen Metsähallitukselle. Alueesta ja alueen rajauksista on käyty yhdessä neuvottelut Metsähallituksen ja Hyrynsalmen kunnan kanssa joulukuun alkupuolella. Alueiden kaksivuotinen käyttöoikeussopimus allekirjoitettiin perjantaina 10.12.2021.

    ”Kelkkailualue on keskimäärin kuusi kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä ja se on kooltaan 1340 hehtaaria. Alue sijaitsee Hallan itäpuolella ja se rajautuu moottorikelkkauraan, teihin ja Suomussalmen puolella lähelle Emäjokea. Rantaan asti sitä ei tulla turvallisuussyistä ulottamaan.”, kertoo tiimiesimies Ulla Lehtonen Metsähallituksesta.

    ”Alueen tarkka rajaus ja säännöt julkaistaan ennen käyttöönottoa Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien nettisivuilla ja Suomussalmen Kelkkailijat ry:n nettisivuilla. Käyttöönottoa varten on vielä valmisteluja tehtävänä mm. aluekartat, ohjeet käyttäjille ja turvallisuussuunnitelma. Kunnat jatkavat valmisteluja moottorikelkkayhdistyksien ja Metsähallituksen kanssa. Tavoitteena on, että alue saadaan käyttöön tammikuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. ”, toteaa tekninen johtaja Niina Kinnunen Suomussalmen kunnasta.

    Kunnat vastaavat alueen merkitsemisestä ja opastamisesta. Käytännöntoimenpiteitä tehdään yhdessä Suomussalmen Kelkkailijat ry:n ja Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat ry:n kanssa. Alueen käyttäjät vastaavat sääntöjen ja annettujen ohjeiden noudattamisesta. Suomussalmella Suomussalmen Kelkkailijat ry huolehtii kelkkaurien kunnossapidosta. Kunnossapitokustannuksia katetaan vapaaehtoisilla jäsenmaksuilla, kannatusmaksuilla ja kunnan avustuksella. Talkootyönä on tehty mm. kelkkauramerkkejä ja raivauksia.

    Lisätietoja:
    Metsähallitus Metsätalous Oy, tiimiesimies Ulla Lehtonen p. 040-7537372
    Metsähallitus Kiinteistökehitys, maankäyttöesimies Timo Orre p. 0400- 454190
    Suomussalmen kunta, tekninen johtaja Niina Kinnunen p. 044 777 3380
    Suomussalmen Kelkkailijat ry, pj. Tomi Holappa p. 0400 476 486
    Hyrynsalmen kunta, rakennusmestari Jouni Romppainen p. 044 710 4421
    Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat ry, pj. Pekka Leinonen p. 0500 293 433
     
    Iletsu78, Seiti, Arwid Käkivaara ja 3 muut tykkäävät tästä.
  2. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  3. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    mikkohen tykkää tästä.
  4. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ei muuta kuin seura tai yhdistys pystyyn ja keräämään maksuja, josko jostain saisitte alueen ajettavaksi vuokraamalla tai ostamalla. Näyttää edelleen olevan että nämä nykyiset tai menneet vapaat alueet ei miellytä, nyt minä saan taas paskaa niskaan mutta kyllä se sen kestää vieläkin.
     
    Nipademu ja Mika_R tykkäävät tästä.
  6. kerane-

    kerane- Active Member

    Joo eipä oo kyllä tuon pahempaa pusikkoa koko kylällä :D
     
  7. Jaape

    Jaape Well-Known Member

    Surkealta näyttää....ei tule kyllä lähdettyä.
     
  8. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Joo o. Ois ollu särkkiä kiven heiton päässä. Mihin sitä ehdotettiinkin. Ja monta muuta aluetta. Ei varmaan hittiä tuu jos ei alue laajene.
     
  9. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Olisi ollu kiva kelkkamiehiä käyttää alueella, ennen ku aletaan rajoja vetää.
     

Suosittele tätä sivua