2015 800r etec käynnistinlaite(ko) ääntää

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Ahkera, 9/1/22.

  1. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Konehuoneesta alkoi viime keväänä kuulumaan kierrosten mukana epämääräistä helinää usein. Paikallaan ja ajossa ja selvemmin pakilla.

    Kytkin huollettiin, ketjukotelo aukaistiin ja tutkittiin yms pyöriviä osia tarkistettiin. Näitten jälkeen rupesi tuntumaan että ääni saattaa tulla käynnistinlaitteesta. Tyhjäkäynnillä ollessaan samanmoisen rominan saa aikaan, jos narua vetää ulos.

    Onko siellä joku osa joka pitää normaalisti ääntä vai onko tuo nyt hajoamassa. Mitä se kaipaa vai uskaltaako sen kanssa elää. Hyvin muuten naru toppaa ja kelaa sisään. Skidoo MXZ XRS ja pelkkä narukäynnistin siis kelkassa.
     
  2. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Kannattaa käyttää se käynnistinkoppa irti ja kahtoa mitä irti. Voi särkeä liipasukäämin yms ku purkautuu kunnolla.
     
  3. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Tulu irrotettua käynnistinkoppa. Kaikki osat on ilmeisesti tallessa mutta se keskiakseli heiluu joka suuntaan puolisen senttiä. Vissiin kuuluisi olla paikallaan?
     

    Lisätyt liitteet:

  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kuuluisi.
     
  5. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Jep, kiitos. Oon välttynyt tällaista purkamaan niin siksipä joutuu kysymään, kun ei ole ennen nähnyt.

    Muovikopan keskiöön on näköjään upotettu tuollainen kaulustettu metalliholkki joka on murtunut, mutta koppa on periaatteessa edelleen ehyt siitä kohtaa. Siksi heiluu koko hässäkkä.

    Taitaa mennä koppa tai koko keksintö vaihtoon. Tai saattaisi pysyä jos laittaisi läpipultin. Tosin läpipultti ei estä sitä akselia kallistumasta sivusuuntaan.

    Uskaltaako tarvikekäynnistimeen luottamaan?
     

    Lisätyt liitteet:

Suosittele tätä sivua