Ranuan kelkkareitit ja -urat

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä jämy78, 30/1/14.

  1. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Morjesta! Onkos Ranua ympäristöstä viime hetken tietoa, pystyykö ajelemaan Vappucrossit vielä? Vesi ei pelota, mutta sulalla ei viitsisi kovin pitkiä pätkiä päästää:).

    - Ile -
     
  2. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Onhan tuota lunta vielä ja yöpakkasia, mutta en tiedä reittien kuntoa kun lauantaina löin kelkat parkkiiin joksikin kuukaudeksi. Tänään yksi kertoi, että Simojärvellä oli hyvä ajella, mutta tähän aikaan vuodesta hyvä mennä varovaisuus periaatteella.
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  3. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Morjesta!

    Olihan mahtavaa baanaa päästellä ranua - posio - ranua:) Menee kevyesti kauden top3 reitin kunto, varsinkin posion päässä aivan amerikkaa. Tähän hyvä päätellä kausi:)
     

    Lisätyt liitteet:

    Kimurantti, jämy78, F3 ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  4. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Pitihän se eilen vielä käydä tuota reittiä ajamassa vaikka viikko sitten jo lopetin kauden. Onneksi oli yksi kelkka vielä mökillä. Yllättävän hyvää oli. Metissä pälviä, mutta suurelta osin talven tuntua vielä pienen hetken.
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  5. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Voihan sitä hiljokseen ajella, mutta odotellaan vielä lisää lunta. Screenshot_20211023-235622_Gallery.jpg
     
    bavo, "Sixpäkki" ja Vesukka tykkäävät tästä.
  6. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Pohjat jäässä, jää tilanne ainakin pienemmillä järvillä hyvä. Katsotaan saadaanko kelkkalana ensi viikolla reittipohjille pohjustamaan. Tampparille ei vielä ole riittävästi lunta. Lunta 25- 30 cm, mutta lisää kaivataan.
     
    Arsi, Nebwy, Jannne ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  7. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Simojärvelläkin oli hyvä ajella pakkasesta huolimatta. Muutama railo ja jäät nousseet ylös, joten varovaisuutta liikenteessä. Lunta Simojärven 20211206_133833.jpg seutuvillakin turhan vähän. Mutta tilannehan pukkaa yleensä paranemaan vuoden vaihdetta kohden...
     
    "Sixpäkki" tykkää tästä.
  8. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Iin reitti vedetty kelkkalanalla. Muita reittejä pohjustetaan ensi viikolla samalla kalustolla ja tamppariin siirrytään pohjien jäätyessä ja lumitilanteen parantuessa. Kovista pakkasista huolimatta soilla tuli vettä esille.
     
  9. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Syötteen reitti pohjustettu kelkkalanalla tänään
     
    K.J.P tykkää tästä.
  10. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    milloin se ranuan seutu alkaa olla yleensä ajokunnossa? merellä jäätä alkaa olla jo hiljalleen, mutta mettät on aikalailla ilman lunta, saati reitit. lunta saisi tulla vielä kemin lähettyvillä..
     
  11. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Vuodesta riippuu tietenkin lumitilanne. Nyt pohjustetaan kelkkalanalla tulevakin viikko, jotta tamppari pääsee liikenteeseen. Yleensä viimeistään vuoden vaihteessa reiteillä jo hyvin lunta
     
  12. titanium

    titanium Well-Known Member

    Tervehdys
    Miten Ranualta lähtevät reitit? Joko pystyykö kohtuudella jo päästämään. Perinteisesti on kauden aloitus ollut Ranuan baanoilla.
     
  13. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    sammaa miettinyt tässä. ja onko järvet kunnolla jäässä. kehtaako siihen elukkapuistolle jättää autoa ja kärryä vai tuleeko sanomista?
     
  14. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Shellin pihalle jättäneet. Tälle viikkoa vedetty tamparilla iin reitti ja Posion reitti. Reitit kulkevat maita pitkin. Järvet jäässä, mutta vesillä
     
  15. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Nyt on tamppari ajanut syötteen reitin. Elikkä ajettavaa ja tasaista baanaa löytyy. Tampparilla ajettuna Posio, Ii ja Syöte
     
    "Sixpäkki" ja Arsi tykkäävät tästä.
  16. ympyrä

    ympyrä Well-Known Member

    Mihin asti tuo Iin lanaus ulottuu? Pääseekö esim. Merihelmestä lanatulle baanalle?
     
  17. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Ranuan kunnan rajalle asti. Meillä tamppari hoitaa Ranuan kunnan alueen reitit. Simon rajalle päättyy yksi reitti myös ja valitettavasti Simo ei rakentanut jatkoyhteyttä rannikolle. Urana jatkuu tuo Iin puoli Oijärvelle ja sieltä eteenpäin. Simon rajalle menevä jatkuu urana Keminmaan suuntaan, mutta päättyy keskelle kairaa. Tervolaan menee ura, mutta ilmeisesti Simon ja Tervolan puoli aika heikolla hapella ja huonosti löydettävissä.
     
  18. ympyrä

    ympyrä Well-Known Member

    Kiitoksia tarkasta vastauksesta
     
  19. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    kun katsoo tuota kelkkareitit-karttaa niin tuo keminmaan suuntaan menevä pätkä laitettu maksulliseksi kuten tervolaankin menevä. onko nuo oikeasti maksullisia uria, vaikka niitä tuskin talvella aktiivisesti hoidetaan? metsähallituksen uria?
     
  20. HMK

    HMK Well-Known Member

    Metsähallituksen urat ovat vain oman kunnan alueella maksuttomia. Muualla ajellessa metsähallituksen urilla ne ovat maksullisia, oli hoidettuja tai ei. Helpoin kun ostaa metsähallituksen kausiluvan(50e) joka kattaa kaikki metsähallituksen urat. Ja nuita metsähallituksen uria on paljon ja ilman uramaksua tarkastuksessa rapsahtaa sanktio.
     

Suosittele tätä sivua