XC 500 SP nesteen katoaminen ??

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä xc 500 sp, 21/2/07.

  1. xc 500 sp

    xc 500 sp Vanhaa rautaa

    Onko ko. mallissa (-99) mitään tyyppivika paikkaa mistä nestettä vuotaa? Kun kelkalla on ajettu esim 30 km nestepinta on pudonnut paisuntasäiliössä pohjan tasalle. Tämä on nyt toistunut useampaan otteeseen. Ajon jälkeen nestettä valuu eturipojen tienoilta, mutta missään ei näy varsinaista vauriota ???
     
  2. Studdless

    Studdless Well-Known Member

    Tarkasta ensin kaikki letkut.etenkin niiltä paikoilta missä ne "hinkkaavat"johonkin.tällöin reikä on yleensä vain nirhauma,josta neste sitten lirittää kun järjestelmään kertyy paine.etenkin moottorinalaiset letku(t) tulisi tarkistaa.toinen vaihtoehto on,että vesipumpun siipipyörän takana oleva ns.mekaaninen tiiviste on alkanut vuotaa ja neste pääsee siitä"läpi"ja valuu sitten lohkossa olevasta pienestä reiästä(siis lohkon alapinnalla olevasta) ulos koneen alle.nuo pollen omat kakspyttysillä on taipumusta vuotaa nesteensä koneeseen sylinterien alatiivisteiden petettyä,mutta sinun tapauksessasi on ilmeistä,että vuoto on nimenomaan "ulospäin",koska nestettä on nähtävillä ajon jälkeen.joskus myös paisuntasäiliö ja/tai korkki mennyt siihen kuntoon,että neste pääsee patikossa hölskymään ulos,mutta on mielestäni suht' harvinaista.
     
  3. Tatu

    Tatu polaris xc 500

    tarkasta jäähdyttimelle menevät letkut. itsellä oli XC 600 vm98 ja siitä oli moottorin alla jäähdyttimelle menevä letku hankautunut puhki (hangannut moottoriin) en tiedä onko yleistä
     
  4. Suitsa

    Suitsa Member

    Mulla vaihdettiin paisuntasäiliö ja korkki, lämpösenä päästi sieltä ylivuotoletkusta nestettä pihalle. Käytä kuumaksi ja seuraa tiputtaako sieltä letkun päästä.
     

Suosittele tätä sivua