Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. jusse

    jusse Well-Known Member

    Onkos kukaan vielä ajellu Kajaanista Paltamoon? Oulujärven kiertoa ajattelin mutta tuo järvi mietityttää. Vielä paremi jos uskaltais ajaa paltamosta suoraan Sokajärvelle eikä kuluntalahden kautta
     
  2. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    No en kyllä suosittele sokajärveltä paltaselälle menoa voipi tulla uintireissu, todella petolliset jäät nyt. EI toukan kautta kiertäen eikä varsinkaan paltajärvenkohdalta kajaaninjoen yli ajaen.
     
  3. jusse

    jusse Well-Known Member

    Toukan kautta sitä haaveilin, ei ole nyt kuulunu aikoihin kalamiehiltä tai muilta siellä suuntaa liikkujilta mitään tietoo jäätilanteesta, pari viikkoa sitten sokaselta koutaniemen puutarhan kohille ajelin niin silloin oli osittain reippaasti vesillä, jos olis jäätynyt niin vois olla ihan hyvällä mallilla.
     
  4. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Ei oo tainnut päästä se vesi jäätymään sieltä ohuen välikohvan alta ja lunta tullut kokoajan lisää. Ite en uskaltais lähtee kokeilee. Tuskin vielä oulujärveä ympäri pääsee kun joutuu kuitenkin nuita jäitäkin ajelee. Tietty jos kotoasi lähet ja ajelet ympäri ja pyydät jonkun autolla tulla paltamosta hakemaan niin ei tarvii järviä ajella.
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Paltamosta Jormuaan ja Nuasjärveä pitkin oli kaveri ajellut, sanoi että Nuaksella oli paljon ajettu, toki ajellut ennen viimeistä tuiskua.
     
  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  7. PaveK

    PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

    Nuasjärvellä on vettä noussut aika paljon jään päälle, vauhdilla jos poikkeaa vanhalta jäljeltä niin pärjää. Vanhoja poljettuja jälkiä pitkin pystyy hyvin ajamaan. Nuasella menee paljon kyllä jälkiä, osa voi olla piilossa kun juoksetti lunta aika paljon, pimeällä erottaa valon kanssa mutta ei lonkeron harmaassa päivänäössä.
     
    matti tykkää tästä.
  8. matti

    matti XRS 600 -07

    Totesin saman Nuasjärvellä - oli tarkoitus käydä Kätönlahdesta Rehjassa, mutta käännyttiin takaisin, näytti hieman arvaamattomalta. Se ei tarvinnut kuin hetken lauhan ja lumisateen ja meni vesille. Miten lie Maxin puoli Rehjan suuntaan nyt?
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Johan on aikoihin eletty että Kajaanissa on möykkelikköä, olipa mukava toipilaana reippaalla yhdellä kädellä hyppyyttää jammuloista, uusi pätkä on kyllä mukava! Kaikki patin hakkaajat nyt ajamaan, mukavan nopeaa ja pyöreää pahkaa. Jonkun Raven perässä ajelin ja tuli vastaankin loppumatkasta Huuhkiksessa, pari samanlaista tuli ohitettua linjalla, anteeksi sille josta ensin ajoin ohi jos pahasti säikähti :oops:
     
  10. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    No ei tuolla st 1, karankalahti,mustanmaja ,sarvivaaraan päin niin pahkalta tuo reitti näyttänyt,lanattu oli.:) Juu ei varmaan se teräsjään osuus oulujärvellä ole lumen ja vesisohjon alla varmaan monessakaan kohtaa sitä 6cm enempi. Vesi hautoo kokoajan sitä teräsjäätä vaikka pakkasia kun lumi eristää.:(
     
  11. jusse

    jusse Well-Known Member

    Juu, oikein makoista pahkaa oli lohtajalta Vuottolahteen asti, siitä Vaalaan meinas palella.
    Mutta menkää ajamaan, löytyynee kaikille enemmän ja vähemmän mieleistä reittiä
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onhan se lanattu tai siis pohjattu vaan se on melkein hankalampaa ajaa kuin tuommonen vauhtimöykky kun näkee pinnan paremmin lonkeronvärisessä kelissä mutta vanhemmalla kalustolla ajavat takuulla kiittää kun ei ole ojia ja niin terävää rytkettä kuten Kylkiäisen pätkällä esimerkiksi, ylläreitähän pohjaamisen jälkeenkin löytyy kun kukaan ei ole ajanut keskipaltteen yli ja kaikenlaisia ylläriheittoja löytyy. Nyt vaan lisää lunta ja ajellaan keväällä enempi tai sitten jo huomenna :D
     
  13. matti

    matti XRS 600 -07

    Käytiin nyt Maxin puolelta Nuasjärvelle, Karankalahteen ja Ruuhijärven uutta reittiä kääntymässä. Oikein hyvä oli mennä, ei ollut vettä juuri missään ja vanhat jäljet näkyi hyvin. Makiaa pätkää ajaa reitillä, juuri sopivaa pattia ja mukavan vaihteleva se uusi Ruuhijärveltä eteenpäin oleva pätkä :D
     
  14. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Kiitoksia lanureille reitit on nyt ajettavassa kunnossa:).
     
  15. Tvaltra

    Tvaltra Well-Known Member

    Uskaltaako kajjaanista Sotkamoon ajella huoletta?
     
  16. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Sukevalta kainuun rajalle tamppari käyny viikolla. Lanaa ei ollu perässä joten pientä nypytystä kuulemma löytyy. Sukevan järvi tikutettu tänään. Nesteeltä saa maittavan lounaan :D
     
    Hemikoo, Nipademu ja Esa tykkäävät tästä.
  17. Esa

    Esa Lynx re

    Joko Kainuun puolella liikkunut lana vieremän/ Sukevan suuntaa?
     
  18. PaveK

    PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

    Pikku hiljaa sinnepäin on tamppari liikkunut.
    Maanantaina on ajettu rengaslanan kanssa pohjat Wetteri-Vuottolahti ja eilettäin ajoivat pohjat Kirppuniemi-Otanmäki ja Otanmäki-Vuolijoki.

    Kävin tänään Karankalahti-Vuolijoki-Kajaanin ABC-Karankalahti ja oli hyvää reittiä ajaa. Vähäsen pitää katsoa ajolinjaa kun näkyy maa lumen seasta joissain paikoissa vaan ei tule yllätyksenä. :)
     
    Viimeksi muokattu: 29/1/22
  19. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Sarvivaaran suunnalla roikkuu puutavaraa uran päällä melkolailla. Varmaan kohta osa nurin uralla.
     
  20. matti

    matti XRS 600 -07

    Ajettiin tänään Kätönlahdesta Kuluntalahteen ja se väli oli hyvä, ei vettä juuri missään. Samoin Karankalahteeen on hyvä. Mutta siitä on vielä matkaa Sotkamoon, liekkö kukaan vielä ajanut? Huomenna voi olla toinen tilanne kun tipauttaa 10cm lunta lisää vähintään.
     

Suosittele tätä sivua