MXZ 800Etec moottori ylikuuma

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Ahkera, 22/1/22.

  1. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Talven eka reissu ja moottori ylikuumenee... mikä nyt mättää vai olinko olosuhteiden ja omien varusteviritelmien uhri??

    Ajelin siis poljettua jokijäätä n. 50km edestakaisin, pakkasta -15 ja ihan rauhaisaa mutta reipasta vauhtia pystyi pitämään (40-80).

    Molempiin suuntiin kulkiessa piti pysähtyä jäähytauolle kun lämpövalo lopulta syttyi. Paluumatkalla pääsin melkein koko matkan kun katselin irtolunta telan alle, mutta lopulta faarenheitin kuva vain rupesi vilkkumaan.

    Molemmat kennot oli "tulikuumat" ja paisuntasäiliössä nestettä. Odottelin ja koitin röyhtäyttääkkin josko olisi ilmoja, mutta ei näyttänyt parantavan.

    Mikähän mättää, vai sainko tuon itse aikaan kun köytin telatunnelin päälle repun varmaan kennon eristeeksi. Ei kai saisi niin herkkä olla ainakaan näillä pakkasilla???

    "Shellin baarissa" kuului moni muukin nähneen kelkkansa lämpövalon tänään, mutta he olivat joutuneet tulemaan jäistä patikkoa hitaasti.

    Vm 2015 kelkka
     
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Liekö irtolunta ollut jäljellä ollenkaan vai ihan kovaa jäistä jälkeä? Oliko sohjoa tunnelin reunoilla?
     
  3. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Jos ei ollut olosuhteista johtuvaa eikä ilmaa missään niin termostaatti?
     
  4. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Tänään heitin telatunnelin toppaukset mäkeen ja ajelin pikkureissun n. 40 km pikkupakkasessa samaa jokea. Lämmöt oli jatkuvasti yli puolenvälin, mutta pysyi juuri hallinnassa. Jäähdytystä kyllä piti olla, koska sohjoa muodostui telatunnelin sivuille. Ei viime talvena tarvinnut lämpöjä kyttäillä.
     
  5. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Onko roiskeläppä paikallaan ja lyhentämättömänö? Mulla nosti 600 ekotykki lämpöjä kun läppä ei ollut kunnolla ja lumi ei kiertänyt telatunneliin kunnolla.
     
  6. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Ihan alkup. roiskeläppä paikallaan ja kuosissaan.

    Onko tuossa ilmaamisessa mitään erityistä? Keula ylös ja moottori lämpenemään? Kovat paineet siellä tuntuu aina olevan.

    Muutoin kai voisi kysellä huollon ajatuksia tuohon termostaatti asiaan.
     
  7. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ootko sitten vaihtanut nesteet tai käyttänyt nesteet pois? Ei sitä tarvitse ilmailla ellei jotain sitä vaativaa huoltoa tai korjausta ole tehty. Mutta joo, keulaa koholle että telatunneli on vähintään vaakatasossa tai konetta kohti nouseva ja kone käyntiin.

    Mikäli termostaatissa ei ole vikaa, seuraava osoite on sitten vesipumppu ja sen käyttöakseli.
     
  8. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Ei ole tehty mitään jäähdytyspiirille tai siihen liittyen. Tosin hoksasin että taisi kevään viime reissulla tämä jo vaivata, mutta ei silloinkaan mitään siihen liittyvää tehty.

    Tosiaan keulan kun tunkaa yläviistoon niin ilmoja tulee ihan itsekseen takakennolta ja lurina kuuluu. Ei tarvi koneen olla käynnissäkään. Olen tuon nyt kaksi kertaa ajojen välissä toistanut ja lisännyt nestettä merkkiin asti. Edelleen meinaa kuitenkin lämpöä nostella. Ei tosin enää niin paljon, että tarvisi pysähtyä. Tänään pääsin kokeilemaan n.25km ajoa. Välillä lämmöt kävi reilusti koholla mutta laskikin sitten välillä aika nopeasti. Jäähdytyksestä tuskin oli puutetta. Ajon jälkeen tallissa nostin keulan ja painoin perän kenttään niin taas kuului lurina ja ilmaa tuli säiliöön. Nyt ei kyllä ollisi enää tilaa lisätä nestettä, kun merkissä jo taso.

    En tiedä oliko siellä vaan isompi ilma nyt kennossa joka poistuu pikkuhiljaa vai pääseekö ilmaa jostakin kiertoon.
     
  9. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Kannen o renkaat... vuotaa painetta nesteen sekaan..
     
  10. jaffa

    jaffa Well-Known Member

    Veikkaan että vesipumpun hammasratas lyö tyhjää akselillaan.
     
  11. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Noin seitsemän ilmaamisen jälkeen on alkanut lämmöt pysyä hallinnassa. Ainakin nyt pari vkl on ajeltu ilman huolia. Tai no lähes ilman huolia- ei ole ihan luotto palannut vielä että tuolla korjaantuisi.
     

Suosittele tätä sivua