Metsästyskortin omaavat kelkkailijat!

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä PG, 22/7/06.

  1. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    12EB6C02-C9DA-464D-8907-652830E0ABDD.jpeg Pien parvi löyty tänäänkin mutaa akkoja oli nämä
     
    carrillo tykkää tästä.
  2. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Misäpäin vino ja foxi rymyää..mue kuleksin sirkasta pohjoseen pokkaan ja muonioon päin ja melko hiljasta oli jo syksyllä. Ranuan suunnilta kaveri soitteli ja ketoili että on hyvät kannat nytten kanalinnulla.
     
  3. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Joensuu kiihtelysvaarassa palon alueella. Paljon on lintuja ihan täällä on saanu valita ampuuko vai ihaileeko vain. Syksyllä olivat paljon arempia eikä päässy aina edes kokeilemaan. Ilomantsista sain tuon meton valtion mailta liki venäjän rajaa sielä oli myös isoja parvia jo suksyllä
     
  4. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Rovaniemen alueella tulee käytyä. Teeriä näkyi syksyllä hyvin, metsoja ei juuri. Jännä, että vain metso nyt pyynnissä täällä.

    Latvapyyntiin pitäis melkein lomaa ottaa, jos haluaa kunnolla harrastaa. Tuulet ja lämpimät kelit ei oikein nyt ole pyynnin puolella ja se on valitettavan äkkiä taas ohi. Eilen tuli kirpakassa pakkasessa lenkki kuntoiltua, mutta ei huurremetsoa löytynyt.
     
    vinotintto tykkää tästä.
  5. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Viikkositte sinetän yläpuolella joen varressa oli koivut mustana terppoja aamusella.
     
    FFoxi ja vinotintto tykkäävät tästä.
  6. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Enne oli miehet hoikkia ja nahka paksua. Nykyään toiste päin. Kuvassa noin 50v vanhan eräsuksen side ja nykypäivän säästömallin side by haghus.
    Empä tiiä kuka noita maahan tuopi,mutta pois pitäis vetää markkinoilta jo pelekän turvallisuuen takia. Se saattaa rohki paljo kaivertaa korvien välisä kun oikein korpeen katkiaa remmit ja on munalumet.
    Häätyy nuo ns nahat vaihtaa kunnollisiin tuleville mettähiihoille.
     

    Lisätyt liitteet:

  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Paljon samaa noissa siteissä, eli on ilmeisen toimiva malli kehitetty jo aikapäiviä sitten.

    Tänään tuli tehtyä löytö papan jäljiltä ja vanhat metsäsukset saavat jälleen lunta alleen. Uusia siteet ja laittaa nykyaikaiset pitokarvat pohjiin. Jospa nuo vielä muutamat vuosikymmenet menisi käytössä. Retrokamaa:D IMG_20220130_200954_881_copy_3000x4000.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 30/1/22
  8. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Keminmaan miehen tekemät sivakat se on löytänny. Noihi etuosiin käy tuo sama side ku mulla on. Tekee vain paksummat nahat niin jo hiihtääpi pitkästi.
    Melkosen retrot nu omatkin hiihtimet on
     

    Lisätyt liitteet:

    FFoxi tykkää tästä.
  9. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    129km hiihtoa kymmenenä päivänä tammikuun latvalinnustuksessa. Metsoja, jotka toistamiseen oli samoilla paikoilla löytyi yhteensä 25 eri yksilöä. Metsot olivat kahdessa viiden linnun tokassa, kahdessa neljän linnun tokassa, kaksi kolmen porukkaa ja yksinäinen taistelija. Metsoja päätyi reppuun kolme kappaletta jahdin loppusuoralla, ihan viimeisillä päivillä, kun keliolosuhteet paranivat.

    DSCN0938.JPG
     
    pezq^ ja FFoxi tykkäävät tästä.
  10. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Ei piä vetää roskaa nokkaan...mutta onko kestävää kannan ylläpitoa. Tokihan yks metto nussasee koko läänin koppelot kun sille päälle sattuu. Jos ja kun mie käyn metillä linnustamasa ni syksyllä jos satun yhen saamaan jouluksi ni se riittää. Samoin latvalta pääsiäiseksi. Muut ajan voin sitte kaupasta ostettua ruokaa pistää poskeen tai peura/hirviö lihaa kun niitä laukkoo metissä enempi paljon.
     
    Könyäjä tykkää tästä.
  11. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Ainaki täälä on moni todennu et metästys ei vaikuta lintukantaan mitenkää. Niitä ammutaan niin vähä että sillä olis iha mitää vaikutusta. Voi olla ennemmi toisin päi . Ainaki jänisjäniskanta paranee ku ollaan teilattu muutamie kymmennie tästä muutaman km säteellä. Näyttää että lisivät vain. Ja purkitettu jänö on aika hyvää jos ei muuten maistuisi. :D
     
    pezq^ tykkää tästä.
  12. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Ei toki vedetä, jos minuun viittasit. :) Tervettä pohtimistahan tuo on ilman sen kummempia viisasteluja.

    Jokainen metso ammuttu eri kolkista Suomea. Yksi Oulujärven länsipuolelta, kauimmainen tuli saaliiksi Kuusamon ja Taivalkosken rajamailta. Kolmas noiden alueiden väliltä Valtion mailta, joissa kaiken lisäksi tammikuun jahdissa yhden metson kiintiö lisensseillä pyytäville. Etäisyyttä Koillismaan metson ja Oulujärven länsipuolen metson välillä on siis linnuntietä liki 190km.

    Paikkoja olisi ollut lopussa ampua paljon enemmänkin, mutta EN koskaan ampuisi yhdeltä soidinalueen talviselta kerääntymisalueelta yhtä vanhaa metsoa enempää. Yhdessä tilanteessa oli kolme mustaa metsoa latvoissa. Kaksi vanhaa homenokkaa ja yksi poikametso, otin poikametson siitä muiden vähääkään välittämättä vaikka yksi kaveri tippuu viereisestä latvasta.

    Tuo, että ampua yksi metso kaudessa on omasta mielestäni vähän vanhoillinen käsitys eettisyydestä. Metsojahan on onnistuneen pesintäkauden jälkeen satojatuhansia yksilöitä metsissämme niin ei sillä vain ole mitään merkitystä, jos niitä useampia ampuu, kunhan metsästyspaineen vain hajauttaa laajalle alueelle. Oleellista on, että ei verota yhden soidinalueen kukkoja liikaa, se on aivan ehdottoman tärkeä pointti tässä hommassa.

    Edit. Mutta en siis arvostele sinun tapaasi vaan kunnioitan näkemystäsi vaikka vähän erimieltä olenkin. Ja sen voin myöntää, että ne sinun ampumatta jättämät metsot ne varmemmin ovat ensi keväänä koppeloita polkemassa entä minun ampumani.:D
     
    Viimeksi muokattu: 5/2/22
    carrillo, pezq^, Jeme ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  13. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Nyt mie oon iloinen kun tästä ei tullut sanasotaa vaan asiallista keskustelua. Tämä osoittaa että on aikuiset asialla. Thänks. Mie könyän sirkassa ja siitä ylöspäite muonio pokka jne. Siellä perällä on ollu melkosen vähän lintua liikkeellä jo usiampi syksy. Hakkuita hitokseen ja lisää tulhee. Nyt oli hieman enempi syksyllä mutta arkana ja kelit osin huonot. Sama latvalinnun aikaa.,,, se on syy sihen että ainakin mie yritän osaltani pysyä pienisä määrissä. eikä se saaliskaan aina oo kaiken tärkein. On se vain rohki hienua vaan kuleksia ja istuksia tulilla. Tsemppiä tuleviin retkiin kaikille jokka niitää harrasteleepi.
     
    Könyäjä ja T-Cat tykkäävät tästä.
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Liukulumikenkiä mainostavat joka tuutista ja hiipinyt ajatus, että oisko ne sitten hyvät, kun metillä mitään kiirettä tarvi pitää. Risukkopounikossa ja rinteessä varmasti ovat kätevämmät kuin mettäsukset, mutta kantavuuttakin mainostetaan ja sitä kuitenkin tammikuun pyyntiin tarvitaan, jos meinaa jänkiä jaksaa kierrellä.

    Kalliitkin on ja ennen ostoa pakko testata. Sopivasti sai 160cm liukkarit lainaan ja pääsi kokeileen. IMG_20220206_122142_685_copy_3000x4000.jpg
    230cm halpis metsäsuksea vastaan tuli jo erot selville. Kyllähän nuo raskaammat on kulkea ummella ja heti meni pilkkisaappaat lunta täyteen, kun en tahallaan vetänyt lahkeita varsien päälle. Metsäsuksilla pääsi jalat kuivina ja meno selvästi kevyempää. Vasen liukkarin jälkiä ja oikealla suksen. IMG_20220206_121618_122_copy_4000x3000.jpg
    Lunta ei tuossa kohdassa ollut kuin reilu 50cm, joten paksussa hangessa taitaa hiki virrata. Alkaa selvitä miksi mainosvideoissa ilakoivat hymyssäsuin nilkkalumilla, eikä kunnon puutereilta löytynyt yhtään pätkää.

    280cm suksia vastaan ei tarvi edes testata, vaikka kantavuutta pitkiin suksiin verrataankin.

    Jotaki 14-15cm leveitä ja +160 pitkiä voisi vielä testata, jos tarjoaisi parempaa kantavuutta, mutta ainakin vielä tältä erää säästyi rahat.

    Käteväthän nuo lyhyet pätykät on kuljettaa ja käsitellä. Tulee väkisin mieleen, että onko se osasyy kovalle mainonnalle? Postimyynti ja varastointi on aika paljon helpompi hoitaa verrattuna järkyttävän pitkiin suksiin.
     
  15. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Itellä venäjältä ostettu puiset mutta muovipohjalla 15cm leveät ja 150cm pitkät. Tänään seikkailin metässä muutaman km ja välillä hyvin kantaa ja välillä mener syvällä. ite painan vähä yli 70kg.
    Kavereilla mehtäsukset ja syvemmällä ne menee ku minä. tosin painoaki enemmä. Risukossa ja ojikolla paremmat ku lyhyet. Ja se kuljetus kans helpompaa.
    Nuissa pitää olla sitten hyvät siteet. Nuissa FFoxi kuvissa just oikeat. Pitää olla käykät sivusuunnassa.
     
  16. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Minulta ääni oikeille mettäsivakoille. Paristi kokeillu noita lumiliukuhärpättimiä,,ei jatkoon muuta kuin siteiden puolesta.
     
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Siteet on hyvät ja pysyvät varmasti kiinni. Huonona puolena kiinni laittaessa joutuu kumartumaan syvälle ja tarvii molemmat kädet kiinni saamiseen. Vanhemmilla villoittajilla tämä voi olla ongelma.

    Kuusamon easygrip siitä hyvä että saa kiinni menemättä kyykkyyn. Kiinni pysyvyys ei sitten taas ole lähellekään niin hyvä kuin näissä lumilautamallin siteissä.
     
  18. Muus

    Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

    Liukulumikengät on parhaimmillaan just siinä vaiheessa, kun alkaa vituttamaan tarpoa jalkamiehenä. Silloin nätti kulkea metillä ja muuallakin, monesti kantaa suot ja jängätkin noilla.

    Toinen ihan hirveät taimikot/pusikot jönishommissa jos vaikka jäljistelee. Mutta heti kun enempi lunta ja avarampaa seutua, niin kunnon sukset vie 100 ja maisema vaihtuu ihan eri malliin.
     
    vinotintto tykkää tästä.
  19. SähköSamu

    SähköSamu Jumien Mestari

    Onkos foorumilaiset käyny vielä tälle syksyä mettällä.

    Itte käyny pari pikku mutkaa ja toisella kerralla pyy pyrähti viereen puuhun ja putosi siitä haulikon lauetessa. 88b94b9e-67c4-4587-8da4-22eb2489ccd9.jpg
     
    P4V3-62 ja FFoxi tykkäävät tästä.
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kiirettä pitää raksalla, mutta tarkoitus käydä, kun lehti lähtee puista.
     

Suosittele tätä sivua