Tuusniemen reitti

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Polaris Janne, 21/1/17.

  1. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Pääseekö epävirallisen helposti, kun Laukka-ahosta päin tulee reitin päähän ja kääntyy vasemmalle metsäautotielle ja siitä hiekkakuopan ohi junaradalle, jotenkin uudelle Juankosken reitille Kaavi-Juankoski tien varresta. Epävirallisesti tietenkin ja jos ei kehtaa tänne ohjeita kirjoittaa niin YV:llä voi kanssa tavoitella. Niin luvattoman kelkkailun puolesta en kirjoita, mutta totean vain, että sehän vähenee, kun virallinen reitti saadaan auki ja projekti vietyä loppuun.
     
  2. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Tuusniemen reitille on kaatunut muutama puu, mutta Jarmo raivaa runkoja sekä vesakoita reitiltä paraikaa. Laukka-ahon päässä oli tikkuja ristissä.
    2021-10-14_13.29.161.jpg

    Reittihoitoon tuli myöskin uutta vedettävää pattilanaa sekä rengastelaa kesän puhdetöinä, joten ei se laatu ainakaan heikkene. Puheeksi ei ole tullut vielä, miten reitti Laukka-ahon ja Kaavin tai Juankosken suuntaan jaksaa, eli onko tullut muutoksia viimetalveen. Toivottavasti olisi, ettei tarvitse ajaa tienpenkalla (Kaavi-Juankoski tiellä) muutamaa kilometriä, jotta pääsee Juankosken reitille. Tuolla on hienoa reittiä jo valmiina ollut muutaman vuoden, jota ei ole oikein päässyt helposti ajamaan. Tosin, hieman ovat sähkömiehet helpottaneet tuota tievarsi osuutta tehden uuden ilmalinjan tienvarteen, jossa pääsee "hankalan" kohdan yli varmasti hyvin eteenpäin.
     
    teme- tykkää tästä.
  3. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Tuusniemen reittiuutiset.

    Ajettavassa kunnossa vaikka lunta on auttavasti. Reitti on ajettu tamppaamalla 23pv. koko reitin levyydellä Laukka-ahosta Kuopion suuntaan reitin päähän sekä Kaavin reitin päähän. Paljon on maaston muotoja, jotka odottavat lunta täytteeksi, eli ei vielä ihan 110%:n vauhtia pysty käyttämään, mutta kyllä rauhallisen ajotavan omaavat pystyvät pahimmat poltot poistamaan. Ajakaa varovasti ja älkää kuovittako reittiä hirmu patille, tosin ei siellä ole niin paljoa lunta, että mitään kuplavolkkari-pattia valmistuisi. Maltti on valttia vielä tässä vaiheessa kautta, kun lunta on vähän ja baana on muodokasta reittiä.

    Juojärven taikka Riistaveden jäistä ei ole tietoa ja välttämättä en itse ainakaan isoille järville lähtisi kokeilemaan.
     
    Killeri tykkää tästä.
  4. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Reitti on hyvässä kunnossa ja levitetty täyteen leveyteen. Ajoin Riistavedelle saakka, mutten mennyt järven jäälle, kun ei kukaan ollut aikaisemminkaan mennyt. Laukka-aho Riistavesi uralla oli yhdet aikaisemmat jäljet ja nyt uraa on myös levitetty osaltani mennen-tullen, joten siitä kyllä pääsee vaikka osassa kohtaa olisi vesurihommia vesakoiden kanssa.

    Juankoskelta ei pääse enää Lumi-savon kerhouraa pitkin Tahkolle tai St1:lle, koska tämä osuus on kuulemma laitettu poikki mönkijällä ajelun vuoksi. Tosin tuo oli sellainen ura, jonka ajamisesta taikka päiväluvan maksamisesta en nauttinut taanoin. Asiasta kertoi Kaavilaiset, jotka tapasin Tuusniemen TB:llä. Toivottavasti tuo Juankosken ja Kaavin reitti saadaan joskus valmiiksi ja uusi linjaus Tahkolle.
     
    Viimeksi muokattu: 3/1/22
  5. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Tuusniemellä on hyvää baanaa kelkalla päästellä.
     
  6. buffalo67

    buffalo67 Member

    Onko tietoa välistä Poutilanmäestä Vaajasaloon, että millaista reittiä on, kun suunnitelmissa Tuusniemelle ajella tässä kun kerkee?
     
  7. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Eikös tämä osuus ole Riistavesi-Kuopio väliltä ja kyllähän tuo on ollut aina ajettavassa kunnossa ja ajoittain jopa isolla koneella tasattua.
     
  8. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Mukava oli Tuusniemen reitillä käydä pyörähtämässä, leveetä ja tasaista oli reitti, oikein hyvää ajaa.
     
  9. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Kyllä oli hyvää reittiä laukka-ahosta tuusniemelle ja kaavin rajalle! Ei olis voinut yhtään paremmassa kunnossa olla

    Siirtymäreitti Kuopiosta on mitä on… Siihen pitäisi kyllä parannusta saada niin saisi tuon Tuusniemen reitin kovempaan käyttöön. Ja samoin pitäisi vihdoin ja viimein saada kaavin puolelle viralliset reitit voimaan..
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Hetki piti miettiä, että mistä tämä Tuusniemi on tuttu. Tämä juttuhan se olikin... 49abaa24c3a50d88599f2b999bb939a8.jpg
     
    Vesukka ja Mickelson tykkäävät tästä.
  11. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Reitin pohjausta on aloitettu ja jyräystä tehty. Lunta on vuoden aikaan nähden normisti, eli 25-30cm verran ja viime viikon plussa kelit teki hankiaisen, joka on muttei kanna. Ajella voi, mutta rauhakseltaan, kunnes saadaan lisää lunta. Muuta huomioitavaa on, että polttoaineita ei Tuusniemeltä saa, johtuen huoltoaseman mittarikentän remontista, joka kestää tammikuun loppuun. Pikkujärvet kyllä kestää ajella, mutta isoille järven selille taikka virtaavan veden paikkoihin en kyllä vielä suosittele menemään.

    Pidetään malttia vielä järvien ylityksiin ja ajellaan mantereella. On se vaan makiaa hommaa taas.
     
    Ryteikkörämpijä tykkää tästä.
  12. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Ajelin maanantaina Tuusniemeltä Riistavedelle Melaveden rantaan, mutta rantaa pidemmälle en mennyt. Ajellessa Riistavettä kohden Lauka-ahosta tuli Riistaveden suunnasta, kun olin juuri jalkautunut tutkimaan, mistä se juntu nyt menikään. Ajeltiin siitä sitten kahdestaan Riistavedelle päin ja leviteltiin uraa. Yhden pellon laidassa on puu kaatunut uralle, mutta sen pystyy kiertämään pellon kautta. Jos tuo häiritsee, niin sahamies tarvitaan paikalle. Yllättävälle ajokaverille kiitokset parin ikävän kohdan ylityksessä, kun tarvitsin vetoapua. Kotimatka onnistuikin helpommin ja se oja oli helpompi Laukka-ahoa kohti.
     
  13. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

Suosittele tätä sivua