TRA ongelma

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä perttuni, 13/2/22.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Sanokaapas missä on vika. Purin tuon v800 Yetin TRA4 kytkimen kun se oireili silleen, että kylmänä meinasi hieman jäädä veto päälle. Oletin että ongelma johtuu likaisuudesta. No likainenhan se toki olikin ja liukunastat oli jonkun verran kuluneet. Kaikki muu näytti ehjältä. Jousen vapaa pituus oli taulukkoarvon mukainen eli ei ollut kuoleutunut. Kasasin uusilla nastoilla, mutta ongelma ei poistunut. Nyt kun se taas teki tuota niin sammutin ja katselin kytkintä. Veto jää päälle koska käsin pystyi heiluttamaan liikkuvaa lautasta muutaman millin ees taas (remmi oli paikallaan) ilman mitään jousivastetta... Miten tämä on mahdollista kun se jousi on liikkuvan lautasen ja kytkin akselin olakkeen välissä esijännitettynä ? Sitten kun ajat hetken että lämpenee niin yhtäkkiä kaikki toimiikin taas normaalisti ja jousi painaa lautasen ulos saakka. Jousi ei ole poikki, joten mihin sen on mahdollista siellä muoviputken sisässä kiilautua.
     
  2. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Joko jousikupin hela tai liikkuvanlautasen hela hirttää kiini..
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Molemmat helat liikkuu liikkuvan lautasen mukana. Ja siis oikeasti silloin kuin tuo oire oli päällä niin se liikkuva lautanen liikkui hihnan ja sen täys auki asennon välillä silleen kuin ois koko jousen poistanu välistä. Siis muutaman millin pystyi sitä lautasta liikuttamaan ees taas ja jousi ei vastannut ollenkaan. Siinä jousessa on kuitenkin jo paikalleen laittaessa sentti kaksi esijännitystä.
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Siis liikkuuko se varmasti edestakaisin, ettei keinu?
     
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Oikeesti se liikku edes taas mikä on mielestäni melkein mahdotonta... Tuossa remmi ei ole ihan uus enää niin sitä kytkentävälystä on milli pari enempi. Ihan selkeästi koko lautasta pystyi liuttamaan ees taas ilman mitään vastusta jousesta. Ja hetken kun ajaa niin se pelaa ok ja silloinhan sitä saa jo ihan voimalla jousta vasten toki painaa että saa lautasen liikkumaan.
     
  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Jousen täytyy oikeastaan jumittua siihen muoviholkkiin tai kiinteän lautasen akseliin. Tuntuu aika uskomattomalta mutta mahdotonta ei varmaankaan ole olemassakaan näiden laitteiden kanssa.

    Heitä kokeeksi se muovi pois sieltä...
     

Suosittele tätä sivua