Ski-doo Backcountry XRS 154”

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä jaffa, 19/3/19.

  1. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    ei ole siitä kiinni etteikö haluis pitää sitä... Muuttunut elamän tilanne, meleko pitkin hampain pääty tähän ratkasuun:(
     
  2. JereH

    JereH Active Member

    Ajoin 24.-26. tammikuuta täysin uudella Backcountry XRS 154:llä n. 950 km reittiä Muonio-Hetta-Pulju-Pokka-Inari-Saariselkä-Vuotso-Tulppio-Savukoski-Salla-Ruka-Kuusamo. Tulppiossa oli yöllä yli 30 astetta pakkasta, mutta kelkka starttasi silti akullaan jäähdytysnesteen lämpömittarin näyttäessä -29. Kelkan sisäänajo alkoi kai uudestaan reissun aikana eikä poistunut ollenkaan. Sisäänajosta huolimatta kelkan kulku oli hyvä. Rukan reiteillä kelkka ylikuumeni, mutta jäähtyi pienillä reitin vierustojen kaivamisella. Toiset kelkkani ovat Boondocker 850 re 3700 ja Renegade 850 XRS. Backcountry vei reitillä enemmän bensaa kuin Boondocker, mutta umpisella uralla selvisi vähemmällä sisäänajomoodista huolimatta. BC kääntyy reitillä hieman BD:tä heikommin, mutta on alustaltaan mukavampi. BC keventää keulaa ja keulii tarvittaessa, mutta ei pyri väkisin pystyyn pehmeässä ylämäessä BD:n kaltaisesti. BD on lujin ja kestää isoimmat iskut vastapattiin pohjaamatta. Renegade ohjautuu reitillä tietysti parhaiten ja on nopein, mutta on raskain kääntää ohjaustangosta ja pehmeässä kaasuttaessa lähinnä hautaa peränsä eteenpäin hyppäämisen sijaan.

    Olen tyytyväinen Backcountryyni ja odotan innolla sen testaamista keväällä Riksgränsenin nousuissa.
     
    Nenone, Pertuzi, Vesukka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  3. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Me laitettiin kavereiden kanssa noihin omiin bäkkäreihin summitin raapiat. Toimii jäähdytyksen kannalta todella hyvin, joudutiin esim. eka reissulla ajelee kovia pohjia myöden eikä ollut mitään ongelmia lämpöjen kanssa. Raapioita käytettäessä lämmöt laski mittarin mukaan reitistä riippuen 15 - 20°C. Pehmeillä reiteillä ei tarvi raapioita pitää alhaalla...
    Vakio sivakoilla aika onneton ajaa, mutta ku vaihtaa Bladet alle muuttu kelkan ajettavuus aivan uudelle tasolle, eli suosittelen kyllä tota päivitystä:) Bladet sais kyllä olla noissa skippaduissaki vakiovarusteena.
    Keulaan vaihdoin nyt jäykemmät jouset ja iskarit huollatin eka tarkastuksessa. Katotaan jos tuolla jousi päivityksellä pääsis eroon reitillä ikävästä keulan "vajoamisesta".
    Kaventunut raideleveys (entinen kelekki mxz) ei ole häirinnyt ollenkaan. Toki nostaa sisäsuksea mutta ei minua häiritse ja tuo jousipäivitys tuskin sitä huonontaa.

    Itse olen kans tyytyväinen hankintaan. Päivittelen kokemuksia lisää kun saa kilometrejä alle ku käytännössä ei ole päässyt ajamaan kuin kaksi kunnon päivää ja loput sellasia törräilyjä.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  4. jam

    jam BRP 2020

    Tuli tehtyä kaupat 146/2020 onko minkälaisia kokemuksia kyseisestä kelkasta....jos ens viikolla pääsis pohjoseen testaan
     
  5. Latez

    Latez Well-Known Member

    Omalla 154.lla on nyt ajeltu ehkä vajaa 1700km.

    Viikko oltiin helmikuussa ruotsissa ja lumet oli kyllä aivan huiput, valtava ero kyllä tohon etenemiseen ainakin näissä käsissä jos vertaa 146 bd re.


    Minusta paljon parjatut suksetkin pelasin oikein mallikkaasti edellisellä reitti reissulla, pientä puskemista mutta ei jokaisessa mutkassa nostele sisäsuksea.
    Ekoilla ajoilla kyllä meinasin että ei käänny mihinkään ja sisäsuksea nosteli mahottomasti.

    Alusta pelaa reitillä mainiosti ainakin omiin ajoihin, kepit huollatin 600km kohdilla.

    Kaikin puolin ollu kyllä pirun tyytyväinen hankintaan.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 21/3/20
    Driver tykkää tästä.
  6. Markus90

    Markus90 Ski-Doo Backcountry XR-S 850 154” -24

    Nyt on ehditty bäkkärillä ajella joku 500km. Eilen laitoin totaltekin 24nm jouset keulaan ja kylläpä vain muuttui reittiominaisuudet huomattavasti paljon paremmiksi. Nyt kärsii jo hieman ajellakkin:) muutoin hyvän tuntuinen yleiskelkka kyllä on. Hieman saisi kyllä vetoja olla ylärekisterissä lisää, veto ns ”loppuu” ja jää vain huutamaan ylhäällä. Se drt kitti kyllä vähän kiinnostelisi, pitäs vain ensin päästä kokeilemaan sitä kittiä. Onko näissä mitään tyyppivikoja mitä kannattaisi määrä ajoin tarkistella.
     
  7. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    laittoko kukaan kuvan mallisia liukurungon vahvikkeita? onko ollu ongelmia? Meidän porukasta on kaikilla noi katki. Ilmeisesti jotain valualumiittia vai mistähän lie kiinapoika nuo vääntäny:rolleyes:

    thumbnail_20200330_160005.jpg

    thumbnail_20200330_160009.jpg

    thumbnail_20200330_160024.jpg
     
    pezq^ tykkää tästä.
  8. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Parilla tiedän tuollaiset olleen ja lopputulos näyttää samalta kuin kuvissasi..
     
  9. Latez

    Latez Well-Known Member

    Onko kukaan ropaillu voimalinjaa?
    Omaan makuun saisi nostella vähän enempi suksia ilmaan.. :D
     
    Markus90 tykkää tästä.
  10. Möyrö

    Möyrö Member

    146 xrs -21 itellä ja nyt ajellu rapian 2000 kilsaa, on ollu ihan ookoo laite sen jälkeen kun laitto 22 jouset suksiin, simmitti alusta kepit uusiksi, totaltekin jousi etupukkiin, hivenen nopiampi välitys ja drt-kitti paikalleen...nyt alkaa olla jo niin hyvä että joutaaki laittaa vaihtoon :D
     
    Latez ja Markus90 tykkäävät tästä.
  11. HMK

    HMK Well-Known Member

    Minkälaista etupukin jousta ootte laittanu 146? Jämäkämpää jousta kaipais. Keula korjaantui 22nm jousilla.
     
  12. Markus90

    Markus90 Ski-Doo Backcountry XR-S 850 154” -24

    Tämä kiinnostas kans kun olis hyllyssä muutama jämäkämpi jousi, mitä vois kokkeilla omaan 146”
     
  13. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Mulle tais tulla nyt tälle kaudelle RS:n jousi etupukkiin... voin kattoo Teille varaosanumeron illalla jos paketista sellanen löytyy:D huomattavasti paremmalta tuntui ku alkuperäinen.
    edessä mulla on ollut uudesta lähtien 20nm jouset + simmitys, mutta mutta omasta mielestä nuo 20nm jouset on kyllä reitille aivan liian löysät.... ajellaan nyt tää kausi jos tuo vaihtuu keväällä uudempaan.
     
  14. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Etupukin jousen varaosanumero oli 503195390.
     
  15. revisdi

    revisdi Well-Known Member

    Miten 146 vakio matolla etenee umpisella ja varsinki rinteissä, vai joutuuko heti matto kaupoille?
     
    Viimeksi muokattu: 22/2/22
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Mitä joskus ajoin 20 mallilla missä oli 51mm matto, niin yllättävänkin hyvin nousi rinteitä. Maltillinen lappu ei riko lumen pintaa niin helposti ja nousee plaaniin tietyssä kelissä paremmin kuin vaikka 64mm.
     
    revisdi tykkää tästä.
  17. revisdi

    revisdi Well-Known Member

    Näitä 146 ei vissiin paljoa ole liikenteessä, mikähän syynä? Miten muuten ominaisuudet näissä umpiselle ja reitille?
     
  18. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Tässä omassa porukassa on mun lisäksi ainaki kahdella. Paras kelkka ikinä sekalaiseen ajoon! Enkä oo edes ainut ketä on samaa mieltä. Simmillä ei karsasta pattiakaan. Eihän se mutkaisella reitillä se nopein kelkka ole, mutta sitten kun reitti vaihtuukin ajamattomaksi niin on renegade ihmeissään ja tuo vaan porskuttaa. Ihme on jos en vaihda uuteen samanlaiseen!
     
    Vesukka tykkää tästä.
  19. HMK

    HMK Well-Known Member

    Kyllä näitä on liikenteessä, 146 ei vaan kauan kerkiä roikkumaan myyntipalstoilla niin niitä ei siellä näy. 4/20 lehden myyntitilastossa 850 backcountry yhteensä 54kpl, sitä en tiedä monta nuista on 146. Itellä 146 xrs ja on kyllä hyvä yleiskelkka. Keulaan vaan jäsymmät jouset. Tuo 51 matto on ummella yllättävänki hyvä ja rullaa reitillä hyvin. Kevyt ajettava ja muutenki hyvä kokonaisuus. Tässä vaan natsaa kaikki hyvin yhteen.
     
    Vesukka ja Nenone tykkäävät tästä.
  20. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Omalla 146" tuli ajettua about 4300km... Reitillä toimii pienillä alustan parannuksilla mielestäni ihan hyvin. Osa ajelee vakio alustalla hymyssä suin auringon laskuun, mut mulle soli liian löysä...

    Vakio suksista en tykännyt yhtään joten ne vaihtu aika alku vaiheessa... Kelkassa ehti olla sekä vanhan mallin Bladet ja Blade DS+ sukset. Vanhan malliset on paremmat reitillä, DS+ enemmän seka-ajoon.

    Matto pitää tietyllä kelillä todella rajusti, omasta mielestäni mukavin tämä oli reitillä ajaa kun oli satanu uutta valkosta.
    Pitävällä kelillä tällä on menohaluja itselle vähintäänkin riittävästi. Osittain rajuun kiihtyvyyteen vaikuttaa varmasti välitykset, niitä voisi vaikka harventaa reittiajoon. Itse ostinkin isomman ylähammasrattaan mutta en sitä koskaan laittanu paikoilleen.
    Huomioitavaa on kuitenkin ettei tämä toimi reitillä niin kuin pätkä vaan on kankeampi, nostaa sisäsuksea jne... Itse sen aikanaan tiedostin ku tätä hankin joten se ei tullut yllätyksenä eikä sen vuoksi ole harmittanut kertaakaan:D

    Mikään bensapihi tämä ei ole mut eikai noi 850 motit oo muutenkaan merkistä riippumatta... Omalla kulutus reittiajossa aikalailla 20 - 23l/100km. Saatoinpa joskus päästä 18l sataselle. Onko nuo sitten paljon jää jokaisen päätettäväksi.

    Ummessa taas toi voimalinja on "kevyen" oloinen ja saisi mun mielestä "kuormata" enemmän ku puhti ei ainakaan lopu. Ummen ajot jäi mulla vähälle, mutta kipinän tämä kyllä siihen hommaan sytytti. Tuskin tulen koskaan pelkästään umpista ajamaan koska tykkään myös ajella reitillä joten tämän tyylinen kelkka sen mahdollistaa.


    Yhtä kaikki tämä on mielestäni todella hieno crossover kelkka, joten sellasta harkitsevalle tällainen on vähintäänkin varteenotettava vaihtoehto. Onko tämä sitten se 50/50 kelkka, mahdollisesti tai ainakin todella lähellä sitä.
    Hauskuuskerroin tässä laitteessa korvaa pienet puutteet:cool:

    Nyt on kuitenkin edessä uuden tilaus ja tämä menee kesken kauden myyntiin. Loppukauden mahdolliset kelkkailut hoidan muilla laitteilla ja maaliskuussa aika menee kaverin kanssa kisoja kiertäessä...
     
    M.E.A, Nebwy, Vesukka ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua