Renegade XRS 850 -18, -19, -20, -21, -22

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 5/10/17.

  1. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    OT; 600etech.. 5tkm n. 6 pönttöä, 16L/100km keskikulutuksella öljyä oli menny laskennallisesti n.2,86%.. Ei paha..
    Kulutukset pyöriny n. 14-20L/100km välissä..

    Ilmeisesti 600r vie kans enemmän öljyä/bensaa, ku tää vanha..
     
    Reverend_ tykkää tästä.
  2. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Mitäs porukka on mieltä 2020 renegade xrs 850
    Voimalinjasta. Itse kävin tänään koeajaan kyseistä kelkkaa vanhan -07 Revin jälkeen. Ja jäi vähän tyhjä olo. Toki tiedostan/huomasin että kehitys on kehittynyt ja kelkka joka muulla akselilla parempi, mutta itse en tykännyt p-driven todella nykkivästä menosta hitaassa vauhdissa. Mielestäni kyseinen kelkka oli metsäreitillä vaikea ja vaarallisen tuntoinen ajaa. Kun kaasua painoi, voimalinja tarraili on-off tyylisesti. Joten onko tosiaan p-drive tuommoinen ja kyseessä ominaisuus. Vai oliko kyseisessä kelkassa jotain "vikaa"
     
  3. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kyllä siinä vakio voimalinja on semmonen pehmeän pyöreä, kaukana nykivästä. Etten sanois jopa vähän tylsä.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  4. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Okei, hmm. Ei ainakaan myyjän mukaan mitään ihmeellisä kytkinmuutoksia tehty, ja oma kokemus oli tosiaan kapealla reitillä aika pelottava. Kaasua oli todella vaikea pitää patikoisella metsäreitillä silleen ettei meno olisi nykivää. Suoralla mieluinen ajaa. Mutta hitaassa ajossa kapealla uralla tuntui on-off tyyliseltä ja nykivältä.
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ei oo varmaan putsattukaan koskaan.

    Mutta kaasunvaste on moottorissa kyllä ihan muuta kuin vanhassa pikkuetecissä tai kaasarikoneissa, toki.
     
  6. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Jäi tosiaan kyseisen ominaisuuden takia kelkka vielä kauppaan ja pitää miettiä asiaa viikonlopun yli. Kumminkin sen verran maksaa kelkka vielä rahaa, ettei viitsinyt ostaa kun ei nyt ihan vilpittömät huippufiilikset jääny.
     
  7. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Voi olla. 4600km kelkka ajettu.
     
  8. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Kaasuvaste oli kyllä aivan eritasolla, veti kyllä suun hymyyn, varsinkin kun hyppy oli noin iso ja edellinen kelkka tosiaan -07 sdi rev 600
     
  9. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Samat fiilikset itellä, kun muutama satku ajelua takana, mutta palaset muuttuu paljo säätämällä . Osasyy oli kulmikkaan voimalinjan lisaksi ainakin itellä alustan saadot, jotka aika erilaiset, mihin tottunu niin oli meno huteraa hitaissa mutkissa. Jarrutukselta vedolle vaihtuessa hitaassa vauhdissa nykasee melkosesti verrattuna semmosen, joka ei tee niin . Keulimisenestopalikkaa tiukemmalle, Bladet alle ja aurauskulmat haritukselle niin meno mutkissa parani omaan makuun. Vakiojouset on keulassa on pehmeät ja joutuu pistää paljo esaria ellei vaiha niitä. Pollessa aika hyvä voimalinja niin siihen verrattuna tuo aika selkeästi kulmikkaampi (siinä vaan oli muita ongelmia, kuten runko ja alusta... ) ja Lynxiinki verrattuna eroa. Nopeammalla reitillahan tuo toimii paremmin kuin hitaalla. Ja huollon jälkeen ajettu muutama satku eli ihan ominaisuutena pitäisin. Veikkaan, että näillä pidempään ajaneet on vain tottuneet ja ei huomaa kulmikasta käytöstä. Vaan ihan jees tulee.

    Koneviestin artikkeli oli aika linjassa omien ajofiilisten kans, kun aiempaa kokemusta Renesta ei itsella ole: https://www.koneviesti.fi/ajoneuvot/artikkeli-1.1015836
     
    Viimeksi muokattu: 6/3/22
  10. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Onkohan näihin käikäleisiin päivitetystä olemassa? Ei ole prikkoja tuossa alumiinin suojana, niin puslat syönyt hieman materiaalia. En tiiä johtuuko tästä, mutta oli myös vasemmasta olka-akselista lähtenyt toinen pusla vaeltamaan ja syönyt olka-akselin reiän väljäksi. Puslissa itsessään ei oikeastaan yai korkeintaan hyvin vähän väljää. Enemmän tuntuu väljää kertyvän muihin ohjauksen niveliin jne.

    IMG_20220308_183425.jpg

    Kytkentä ja hakaneulat ykkösessä, telastossa dogin shimmit, klikkerit auki 12, etupukissa n 5mm esari vakio kaksiosaisella jousella. Keulalla Totaltekit prog. 24-28 jousilla esari nyt nollassa. Hakaneulat juuri uusittu kun toinen katkesi. Keulaan olen säätöjä kokeillut viilata mutta ei ole säädöistä enää apuja. Suksena vanha blade ja rautana Totaltekin touring. Kokeilin alle myös sprintiä, mutta sillä ei voi kyllä ajaa, on niin ottava. Ohjaus on omaan makuun raskas. Mielessä pyörii ottaa esim 10mm pois ohjausakselin alapäästä... liekö liioittelua, mutta toivoisin ohjauksen edes lähelle sitä keveyttä mitä oli Nytrossao_O

    Mihinhän jäykkyyteen tuo vakio kaksiosainen etupukin jousi on verrannollinen?
     
    Viimeksi muokattu: 12/3/22
  11. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Tuntuu kyllä oudolta että noilla säädöillä raskas olisi. Onko ne bladet kuinka paljon ajettu? Yhdet vanhat paljon ajetut bladet oon hylkyyn laittanu kun alkoivat näyttää kanootin pohjilta, rautarungon kohdalta suorat ja muuten pystyssä. Oli raskas ja veteli. Koitappa piruuttaan mitä tekee vakiosuksilla.
     
  12. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Onhan niillä ajettu reilu 20tkm. Pitääpä kokeilla vakioita.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  13. Pikipoika

    Pikipoika xrs renegade 850 -20, Rave re 850 -24

    Terve. Kaikki takuu asiat hoidettiin.
     
    "Sixpäkki" tykkää tästä.
  14. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Miten se tässä hommassa kävi?
     
  15. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ei ole vielä selvinnyt. Pienen salapoliisityön jälkeen löysin yhdestä liikkeestä Totaltekin touring raudat, tarkoitus mennä niillä loppukausi. Kuulemma blade xc olisi heikompi kuin vanha blade, kun ei ole metallisatulaa jäykistämässä rakennetta? Muutamaa muuta kelkkaa kokeillut ja kaikki on tassuillaan ja raskaampia kuin Nytro. Eli taitaa olla ominaisuus. Vakiosuksilla oli kevyempi, mutta isommissa vauhdeissa epävakaa ja ajoittain antaa tangon välityksellä näpeille. Pitää miettiä kesän aikana mitä tekee.
     
  16. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Onko joku vaihtanut näihin tuota pa-pumpulla olevaa suodatinta? Huolto-ohjelmassa on vaihtoväli vain tuolle metalliselle, se on 5 vuotta. Tuntuisi että moottorissa on ajoittain pientä käyntihäiriötä, ilmenee muutaman sekunnin ajan ja sitten häviää. Jokainen kerta kun olen huomannut tuon niin se on tullut järvipätkällä useamman kilometrin tasakaasun jälkeen. Tuo metallinen on vaihdettu jo aiemmin.

    Screenshot_20220326_232548.jpg
     
  17. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kuuden tonnin tai yheksän tonnin huolloissa olen omiini molemmat vaihtanu tai vaihdattanu. Tuo pussimalli menee aika pahan näköiseksi.
     
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Nelarimallien ohjeissakin on vaihtaa vain se tankin ulkopuolella oleva ( tai ulkopuolelta vaihdettava) suodatin, mutta nyt kun itselle vaihdoin ne kaikki niin kyllähän se pussimalli siellä tankissa oli se, joka oli pahimman näköisessä kunnossa. Olisi sillä varmasti vielä ajanut jonkin aikaa, mutta 6000km kohdalla oli hyvä kyllä vaihtaa.
     
  19. teme-

    teme- Well-Known Member

    Monesti noi suodattimet pitää vaihtaa jo alta 3000km kun alkaa oireilee, tankin työstö jätettä näkyy vieläkin näissä pyörivän enemmän tai vähemmän.
     
  20. Pikipoika

    Pikipoika xrs renegade 850 -20, Rave re 850 -24

    Terve. Mulla alkaa oireilemaan ku oli 5000km ajettu. Kiihdytti täyskaasulla, niin pätki ja puutu. Lämpöjä piti korkealla. Oli vaihdettu peltisuodatin 3500km. Vaihdoin tulpat. Ei vaikutusta. Tulpan johdot.. ei vaikutusta. Käytin johdon pääs, ei mitään vikakoodeja. Meni hermot. Sit otin tankin käteen ja vaihdoin teepussi suodattimen tankkiin. Ei oikeen likainen ollu. Sit kelkka kasaan ja kokeilemaan, niin toimi. Lämmökkin tippu normaaliin. Oli maukas saada se o-rengas menemään oikeen sielä pumpun laipan päässä. Kannattaa vaihtaa kaikki suodattimet.
     

Suosittele tätä sivua