BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

  1. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ja kun se ei käy silloin kun kiihdyttää paikaltaan kaasu auki, vaan silloin kun pito karkaa telalta ilmaan lähtiessä. Rajoitin on 8300. Vetopuolelle on lähes mahdoton nykyhiluilla tulla pussia muuten kuin silloin kun telassa on paljon vauhtia ja kone jarruttaa voimalla.
     
    JTP tykkää tästä.
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Ei ole 850:ssa rajoitinta, vaan paukkuu kun menee niin laihalle ”ylikierroksilla”. Jos näin käy niin voimansiirto ei yksinkertaisesti kuormaa tarpeeksi.

    Kannattaa hyödyntää klikkereitä että saa kiekat asettumaan, parin minuutin homma. Hienosti pelaaa vakiovoimansiirtokin jos kaikki kunnossa. Jos ei pelaa niin kytkin ja kakkkonen pöydälle ja katsomaan missä mättää. Esim. ”spiderin” rullat eli ne rullat jotka liikkuu painoja vasten, ne saattaa joskus jumittaa mutta puhdistus ja rasvaus yleensä auttaa.

    Sellainen homma kannattaa huomioda että alemmilla klikkerien asennoilla ”overshoottia” tulee herkemmin, eli esim. paikaltaan kun lyö kaasun pohjaan niin kiekat käy hetkellisesti yli mutta tasoittuu sitten. Mutta kuuluu asiaan kunhan sen jälkeen kiekat pysyy aisoissa. Dynamo Joella oli tästä joskus ihan havainnollistava graafi.

    Vakiorullat saa hajalle rajulla pakin käytöllä, tai varsinkin jos kylmällä kelkalla hakkauttaa pakkia. En ole hitorque rullia kenellekkään asentanut enää 2020 jälkeen, laatu pudonnut rajusti. Gboostin extreme rhinoja laittanut eikä ole yksiäkään tarvinnut vielä uusia.

    tss-04 on varsin toimiva keksintö, mutta itse en ole jaksanut tonnia sijoittaa kun nykyään saa rullia jotka kestää ainakin omat ja kaverien ajelut.
     
    Viimeksi muokattu: 8/2/22
    gimpe, Kojontti, Marne79 ja 2 muut tykkäävät tästä.
  3. Skippa

    Skippa Lynx rave re 850 -20

    Lynx rave re 850 -20 kelkkaan vaihdettu karkeampi matto, ja maksimikierrokset tipahti alas optimista. Kytkimen klikkereillä ei saanut maksimikierroksia enää kohdilleen. Remminä ollut nyt ultimaxin xs821. Kelkassa vakio setuppi voimalinjassa. Olisiko lähestyminen ongelmaan vaihtaa jousi kytkimeen esim 150-350 vakio 120-300 tilalle? Kelkka kiertää nyt klikkerit vitosella sen 7600-7700 noin. Miten laskeeko tuo gboostin remmi kiekkoja alas samallailla mitä ultimaxi? Jos kokeilis tuota remmiä jossakin välissä.
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Lyhennä välityksiä karkeammalle telalle niin todennäköisesti alkaa pelata ok. Jos vakiovälit niin ovat räjäytyskuvan mukaan 23/45. Varmaan joku 10% tai hieman allekin riittää jos matto ei ole paljon vakiota karheampi.

    Saa sen kytkimen ja vartsun säädöilläkin toki kiertämään, mutta ei se välttämättä silti "liiku hyvin" pitkillä välityksillä.
     
    Skippa tykkää tästä.
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Ensimmäisenä voisit kokeilla vaihtaa pivot pultit lyhyempiin, jos siellä on 38mm nyt niin laittaisit 33mm tai 26mm tilalle. Tämähän onnistuu purkamatta mitään, tarvit vain T25 torxin. Toinen vaihtoehto on laittaa jäykempi kytkimenjousi, vakio taitaa ravessakin olla 150-250 niin vaikka 150-300 tilalle niin pääset takaisin säätöalueelle.

    Gboost bad ass on pidoltaan lähempänä ultimaxia kuin vakiota joten sillä tilanne tuskin kauheasti helpottaa, hieman ehkä. Gboost wbb taas aika lähellä vakioremmiä.
     
    Skippa tykkää tästä.
  6. Skippa

    Skippa Lynx rave re 850 -20

    Räjäytyskuvien mukaan olis 120-300 jousi. Pulttia vois vaihtaa kans. Kumman vaihdolla on isompi merkitys pultilla vai jousella? Ja tuota bad ass remmiä vois kokeilla kun tuossa ei ilmeisesti ole sitä alasvaihto ongelmaa samoin mitä xs821 remmissä. Vakioremmistä en tykännyt tuossa, tuntu vain että luisti ja ei kestänyt tuossa. Nyt ultimaxit kestänyt hyvin. Maton vaihdon myötä sit vain tippui kierrokset liian alas. Kuvio vaihtui matossa ei harjakorkeus niinkään niin siksi en välityksiä alkanut rukkaamaan kun kuitenkin pääsääntöisesti reittiäajoa vaikka välillä on reitit umpista ja pääsee niitä aukomaan.
     
  7. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Paljonkohan noissa painovarsissa saa olla väljää että on vielä ok ja entä tukirullien kanssa, ilmeisesti niitä pitäisi aika ajoin rasvata, mitä rasvaa olette käyttäneet?
     
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Okei, no sitten jokin 350 loppuinen jousi olisi kannattava kokeilla, mutta lähtisin kyllä ensin sillä kevyemmällä pivot pultilla liikkeelle. Se on kuitenkin helppo kokeilla.
     
    Skippa ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  9. Skippa

    Skippa Lynx rave re 850 -20

    Kokeilen tätä aluksi, pitää sitten vaihtaa jousi jos ei ala pultin vaihdolla pelaamaan.
     
  10. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vielä näkyy olevan hieromista BRP:n insseillä.
    IMG20220305144400.jpg

    -22 Rave 850, syntytilanne useamman metrin hypystä alas ilman kaasua. Öljysäliön alapuolella pellin nurkkaan...
     
  11. mikkohen

    mikkohen Summit 850 154"

    Kysäistäänpä täältä. Mistähän voisi vikaa etsiä, vai onkos ominaisuus. Summit 154 kyseessä ja päivitetyllä voimalinjalla hyvin toiminut hyvin. Ylipäänsä koko laitoksella ajettu 600km. Alkutalvi hyvin kiertänyt (toki max näytössä ollut jopa 8350), mutta nyt saa sitkaasti rampit 4lla kiertämään sen 7800 (max näyttöön jäi 8050). Keli toki muuttunut kantavaksi, mutta en väittäisi raskaaksi. Lyhennetäänkö pulttia ja ajetaan auringonlaskuun, vai voisiko olettaa muutoksen johtuvan muusta. Hihna 571 ja kokeiltu uudellakin...
     
  12. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Olettaen että voimansiirto katsottu että kunnossa eli kakkosen rullat kunnossa ja kytkimen jousi ei ole poikki, niin ne bensansuodattimet voi olla yksi varteenotettava ongelmapaikka. Harvemmin näistä kytkimen jouset menee mutta toki sekin on mahdollista.
     
    mikkohen tykkää tästä.
  13. mikkohen

    mikkohen Summit 850 154"

    Myynti-ilmon mukaan kaikki uusittu noin 600km sitte, myös suodattimet. Täytynee purkaa vielä osiin ja tarkastaa...
     
    Driver tykkää tästä.
  14. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Liekkö siinäkin tankissa se yks suodatin, mikä teettää enemmän työtä vaihellessa, et voipi jäähä monelta vaihtamatta..
     
    Driver tykkää tästä.
  15. mikkohen

    mikkohen Summit 850 154"

    Kytkin ja vari aukaistu, eikä erikoista löytynyt. Kaikki näytti suurinpiirtein niin kuin pitääkin. Täytynee viedä pajalle, kun pukillakaan ei saanut kiertämään kuin sen 7800-7900
     
  16. mikkohen

    mikkohen Summit 850 154"

    Tähän taisi löytyä syy, toki ei vielä kasassa ja koeajettu. Magneeton puoleisen suuttimen kiinnityspultti poikki ja pääsi sieltä falskaamaan. Eli vika ei voimalinjanpuolella. Uusia pultteja odotellaan ja sitten koeajoa...
     
    Rautane tykkää tästä.
  17. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    QRS helix kysymys. Onko QRS:n muuttuvakulmaisten helixien se kulmamuutos ns. full eli koko matkalla hiljalleen tapahtuva vai sellainen, että ensin ollaan vähän aikaa tuolla ekalla kulmalla ja sitten muuttuu "pykälällä" siihen toiseen kulma-arvoon ? Omasta 47/40 helixistä yritin sitä katsoa, mutta hankala erottaa kun variaattori on kasassa.
    Mitä tarkoittaa XT tai XTI tuossa Helixin yhteydessä ?
     
  18. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Muuttuu tasaisesti koko matkalla eli full. XTI tarkoittaa pakkikoloa.
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kiitti. Tämä oli hyvä tieto
     
    Driver tykkää tästä.
  20. salmite

    salmite Well-Known Member

    Olikos kellään suositella Skidoo/Lynx 600r hyviä kytkimen säätöjä?

    ja variaattoriin QRS, sekä Team Tied?, molempiin tarvis helpotusta tietäjiltä, kiitos.

    Millä remmillä ajettu?

    Välityksiä saa myös suositella?

    Käyttötarkoitus painottuu enska/srintti puolelle
     
    Viimeksi muokattu: 1/2/23

Suosittele tätä sivua