Brp.n takuuhuollot

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Skippaduu75, 3/2/22.

  1. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    Kovilta tuntuu tuollaiset hinnat. Omasta mielestä Lyne on ollut halpa pitää ja huoltaa.
    -19 Rave RE 600R
    Eka vapaaehtoinen huolto 700 km nurkilla oli about 160 eur. Tästä sain tosin kaupan päälle gallonan purkin XPS-öljyä kun luovutus myöhästyi puoli päivää. Toinen huolto (3000 km) oli vaan 129 eur. Myin pois 5500 km ajettuna. Eli huollot maksoi 300 eur koko kelkan käyttöajalta. Iskarit huollatin kerran, se oli joku 300 eur. Olisi pitänyt huoltaa kerran enemmän, oli aika loppu 4000 km eteenpäin.

    -20 Rave RE 600R 3500
    Eka huolto 700 km kohdalla oli 219 eur, mutta siinä oli mukana iskareiden irrotus ja kiinnitys. Kepit kävi muualla simmissä ja jousten vaihdossa. Eli huollon osuus oli sen 130-140 eur. Toka huolto (2500 km mittarissa) tänä syksynä oli kalliimpi, kun liu’ut piti vaihtaa ja iskarit huollatin samalla pajalla. Koko setti oli 500 eur, josta keppien huolto ja irrotus about 300 eur. Eli normihuolto ja liukujen vaihto 200 eur.

    Eli jos vaan takuun haluaa täyttää ja ajaa alle 3000 km kauteen, niin mun kokemuksen mukaan 150 eur menee huoltoon per vuosi. Toki tuohon päälle ne iskarit, eli 500 eur huoltobudjetti on nyt neljän kauden ajan pitänyt kutinsa.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  2. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Vuoden 2019 850 RE dockeriin 6000km huolto 739,26 euroa.
     
  3. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Oho.. Mitä tehty?

    Itellä 600etech 6tkm huolto n. 320e, sis. uusi ketju.. Ei kuulunu iskarihuoltoa..
     
  4. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    oon käyttänyt vain tarkistuksessa joka maksanut 160eur noin. Sitä ennen on kaikki mahdollinen tsekattu ,huollettu,korjattu itse niin huolto ei ole voinut löytää mitään minkä korjaaminen maksaisi ja takuun ehdot on täytetty kun vuosi tarkistus on tehty. No just oli 3vk vesipumpun takuu korjauksessa kun se oli vähän ennakoimaton vika niinkuin ne yleensä on :(
     
  5. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Ei ollu iskarihuoltoa mullakaan. Pitää kaivaa kuitti esiin ja kattoa mitä tehty.
     
  6. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Ravet ja variaattorit putsattu, ketjukotelon öljyt vaihdettu, tulpat, vaihdettu, suodattimet vaihdettu, perushuoltoa.
     
  7. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Tuo pa suodattimien vaihto varmaan lisää työaikaa paljon, jos kaikki vaihdettu. Samoin ei tainnu olla ite suodattimetkaan alkuperäisenä ihan ilmaisia..

    Miule ei niitä vaihdettu, kun ei kuulunut huolto-ohjelmaan.. Tankannu aina siivilän kanssa pöntöstä + huoltoasemilta..
     
  8. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Osat ja tarvikkeet 254,26€, 4h töitä 316€ ja 1 pkt perushuolto 169€.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  9. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    Mitähän tuosta pelkän pa-suodattimien osuus osat ja työ?
     
  10. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Osat noin 80€, työn osuutta en tiedä.
     
  11. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    omassa 6tkm huolto. kuuluu perusasiat:, öljyt ja suodatin. laatikkoöljyt, kytkimeen vaihtaa rullat ja muovit, polttoainesuodattimet molemmat tulo ja paluu. yleiset kiristykset jne, qrs-akselin voitelu, jarrunesteet. kaikki lukee käsikirjassa.

    huoltoa varatessa erikseen sanottu että se akseli tulee voidella kun aika tärkeä osa kyseessä. sovittiin niin. sitte ku haettu huollosta, öljyt vaihdettu kone ja laatikko, ainakin oli kosteaa öljyä koneen pinnassa, niin kaipa ne on vaihdettu. qrs-akseli voitelematta vaikka sovittiin. jarrunesteet vaihtamatta. kytkin ilmeisesti puhdistettu, ei osia vaihdettu, polttoainesuodattimet vaihtamatta. hinta oliko 400 sisältää uudet raudat ja märkä huoltoleima vihkoon.

    sitten kysyin, että miksi näin, niin sanottiin että kun on uudempi malli niin huollot sen mukaan. no ei ole se uudempi malli, tarkistettu asia tehtaalta asti. eli qrs ja kytkin ei tehty mitään kun huoltofirman mielestä kelkka on uudempi kuin on. xu ei ole radien.

    sittemmin uusi reissu ja siellä voideltu se qrs-akseli, ainakin varin pää on kostea, laatikon päästä ei osaa sanoa, onko voideltu kun aika kuiva päällepäin akseli. kytkimeen ei ole tehty mitään, kuulemma se tarkistetaan joka huollossa. polttoainesuodattimia ei vaihdettu. jarruneste vaihdettu. nyt on säiliö kirkas. toivotaan, ettei ne laatikon pään boorit korkkaa tai ruostu pölyksi ennen seuraavaa huoltoa. vaikka manuaalin mukaan seuraava rasvaus on taas 6tkm päästä. eli jos ei ole rasvattu, niin pitkä on sitten jo rasvausväli se 12tkm. ja kallis homma huoltaa laatikko sen takia, ettei ole sitä rasvausta tehty, jos holkkia tms menee sen takia..

    ekaksi huollon jälkeen aloin ihmettelemäään tuota hommaa. soitin tehtaalle, ei osannut sanoa huollosta mitään. sanoi kuitenkin että on vanhempi runko kuten manuaalissakin lukee. sitten soitin toiseen viralliseen huoltoon ja kysyin mitä ne tekee siellä 6tkm huollossa. sanottiin, ettei nyt oikein osaa katsoa koneelta mitä kuuluu, mutta perushuolto on öljyt ja suodatin. sen jälkeen soitin vielä toiseen firmaan, joka kuulemma on hyvä paikka. huoltaja sanoi että tehdään kaikki mitä kirjassa lukee. sitten kohta sen jälkeen sanoi, että ei sitä kytkintä yleensä tarvitse kovin tiheään huoltaa, kestää kyllä kauan. ja asiakkaat yleensä sanoo, ettei vielä vaihdeta niitä polttoainesuodattimiakaan. no yhdellä kaverilla reilut 3tkm ajettu ja tankista löytyi jo melkoista kuraa, kun vaihtoivat sille suodattimet. eikä koskaan ole tankattu kanisterista, sinänsä voisi olla jo aihetta vaihtaa ne suodettimet.

    eli vaihtelee aika paljon nuo merkkiliikkeiden kannanotot aiheeseen.

    eli nyt on merkkiliikkeen leima vihkossa eli kelkka on huollettu leiman mukaan kirjan mukaisesti, kuitenkaan sitä ei ole kokonaan tehty. ja nyt kun huoltoja tehdään sitten muuten kuin kilometrien mukaan, niin pitää nyt sitte ite pitää kirjaa mitä tehdään ja milloin. vai minkä mukaan tuota pitää huoltaa jatkossa?

    toki onhan se mahdollista, että jos tehtaalla on sanottu, ettei tarvitse kytkimeenkään vaihtaa niitä osia vielä alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta voisihan siitä kyllä kelkan omistajallekin tulla tietoa tai firma tulostaa uudet ohjeet sinne manuaalin väliin asiakkaalle.

    eli kytkin on huoltamatta, polttoainesuodattimet vaihtamatta, siinä nyt ainakin ne tärkeimmät osat. en tiedä onko rungon osia kiristetty kuten pitäisi. tarkistuslistassa kyllä lukee, että laatikon ketjukin on kiristetty, toki rattailla tuo mun kelkan laatikko on, ei pitäisi olla ketjua. mutta onpa kiristetty sekin.

    eli tällä menolla en paljon laita painoa leimatulle huoltokirjalle, jos kaikki huollot on liikkeessä tehty. ne öljyt varmaan on vaihdettu, mutta onko kaikkea muuta tehty. ja jos se kytkimen takia oma jää johonkin taipaleen taakse, niin kenen vastuulla se nyt on ja kuka sen hinauksen maksaa, jos huoltoja ei ole tehty? asiakas ja vakuutus? sitten viedään toiseen kertaan samasta asiasta huoltoon. alennusta voi toki saada mutta turha reissu se silti on. kytkimen osat tuskin paljon maksaa. polttoainesuodattimien vaihtoväli 6tkm, mikähän se nyt sitten oikeasti on se vaihtoväli? siinäkin pitää koko tankki ilmeisesti ottaa irti eli isompi homma. siksikö sen teko ei kiinnosta?

    ja onko nuo huoltohinnat paketoitu kuten autopuolella ja pientarvikelisä tulee huollon päälle? jos näin on niin olenko jo valmiiksi maksanut työn kaikesta tekemättömästä työstä? pientarvikelisä vaan olisi pitänyt maksaa osista? jos näin on, niin sitten tuo on jo kyllä melkoista touhua..
     
    Viimeksi muokattu: 19/3/22
    JiiKoo, Nebwy, FFoxi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  12. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Sori nyt vaan, mutta tuosta ei kyllä hirviästi saa selkoa. Koska välimerkit ja isot kirjaimet. Kerro nyt kuiten mikä kelkki on kyseeessä.
     
  13. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    tuo 900 ace, joka lukee alla.
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tämä on yleinen ongelma, eikä koske pelkästään brp. Ei mitään luottoa, että tekisivät kaikki listalta. Maksu taitaa kuitenkin mennä pitkälti listahintojen mukaan ja häpeilemättä.

    Voisin tähän rustailla pitkän stoorin Audin merkkihuollosta, mutta niin OT, että todetaan vain sen olevan ihan vitsi. Urakalla tekevät ja räikeitä oikomisia tullut vastaan, kun itse aukonut paikat huollon jäljiltä seuraavaan huoltoon.

    Sen verran vituttaa tälläinen paska, että huoltoon viedessä voi itselle tehdä pienet merkit ympäri kelkkaa ja pystyy jo heti noutaessa vilkaista onko paikkoja käytetty edes auki. Palaute tulee tällöin välittömästi.

    Ja kyllä, huollot pitäisi tehdä ohjelman mukaan. Muutenhan nämä on sama huollattaa vaikka ammattikoululla harjoitustyönä.
     
    Hemikoo, Arwid Käkivaara, JiiKoo ja 2 muut tykkäävät tästä.
  15. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ei paljoo kiinnosta maksella turhasta varsinkin jos joutuu loppujen lopuksi tekemään vielä ite.
     
  16. six-1

    six-1 Well-Known Member

    Vastikaa kävin BRP:n huollossa niin kieltämättä jotkin "koti"tallitkin osaa laadukkaammin suorittaa huoltohommat vaikka aikaa menee ehkä enemmän mutta onko se määrä vai laatu virallisissa paikoissa/huoltopisteissa se juttu.
    Virallisissä saat toki leiman huoltokirjaan mutta tosiaan öljynvaihto imurilla ketjukotelosta ja alustan rasvaus 162€ niin tulee leimalle hyvä hinta.
    Käytin ketjukotelon myöhemmin auki välitysten vuoksi niin ketjukin oli vedetty niin tiukalle että ketju ihan soi.
     
  17. Bete

    Bete Well-Known Member

    Tulipa ostettua tuollainen 2019 600R rave ja siihen on tehty jämäkästi (ainakin paperilla) kausihuoltoja ja ainakin pakoputken kiinnityskampanja.
    Huomasin tuossa että pari muovia on kuitenkin kerennyt sulaa pakoputkea vasten, mutta niitä ei ole vaihdettu takuuseen.
    Onko muut saaneet noita muoveja pakoputken vaihdon/kampanjan teon yhteydessä uusiksi?

    Kuomusta ja takapuskurista näytti ruuvejakin tippuneen välille ja roiskeläppä on ratkennut. Mitenhän noiden laita takuuseen on?
     
  18. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Kyllä sulaneet muovit tulee takuuseen, tarroineen.
     
    Bete tykkää tästä.
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ace kävi vuosihuollossa Rovaniemen Konemexuilla ja tämä hoitui aivan mallikkaasti. Ajan sai samalle viikolle ja hintakin nelarin 1v/3000km huollolle jäi varsin kohtuullisesti alta 250€. Kampe käyty läpi ja löysällä olleet paikat kiristelty. Taas saapi vuoden turrailla...
     
    Viimeksi muokattu: 14/4/22
  20. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Terrainit käytettiin 3tkm huollossa Kinoksella 600r 224€ ja tuoho hintaa vaihtu liukukiskot turbo r 334€ ja öljyt&putsari myös uusittu. Palvelu viimosen päälle hyvää:)
     

Suosittele tätä sivua