Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

  1. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Meneekö Himmerkistä jäätä pitkin ajettua jälkeä Ranuan reitin alkuun et pätkälläkin pääsee? Onko Ranuan reitti pahalla patilla?
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Menee ja Ranuan suunta on oikein makiassa kunnossa.
     
  3. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Kiitos vinkistä
     
    M.E.A tykkää tästä.
  4. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Posiolta Syötteelle päin väliin vain kelkan levyistä ja aikamoista enskapattia. Järviosuudet tarjosivat huiluuta, kun reidet alkoivat hapottamaan. Ei taida Posion puolella jurikaan lana liikkua, toisin kuin Ranualla ja Rukalla.
     
  5. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Syötteen suuntaa ei oo hoidettu tänäkään talvena ollenkaan..

    Posion kunnalla ei ainakaan tähän mennessä oo kelkkareittien kunnossapito kiinnostanut pätkääkään.. Hiihtolatuja kyllä hinkataan aamusta iltaan. Hiljattain kunnassa on joitain henkilöstömuutoksia tapahtunu mutta aika näyttää onko mitään vaikutusta näihin reittiasioihin. Maastonmuodot ja maisemat on loistavat mutta kunnossapito onnetonta. Kannattais kunnalla ottaa reittien kunnossapito tosissaan niin kummasti tulis matkailueuroa varsinkin kun oikein matkailupitäjänä itseään mainostaa.
     
    "Sixpäkki" ja REVyy tykkäävät tästä.
  6. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Yhtään asiaa tutkimatta kommentoin. Onko Posiolla kelkkakerhoa? Suomussalmella reittien kunnossapito/hoito saatiin rokkaamaan, kun laitettiin kerho pystyyn, joka organisoi niin varojen keruun kun raivaukset ym. Reittien lanaus ostopalveluna paikalliselta yrittäjältä. Eihän se kunta varmasti hommaa ota hoitoon kuin korkeintaan näissä "laskettelukeskus" pitäjissä..

    - Ile -
     
    Viimeksi muokattu: 29/3/22
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ei riitä aktiiveja tai oikein jäseniäkään kerhoon vaikka jotain talkoiluja on ollutkin. Kyllä kunnan kuuluisi reittien talvikunnossapito hoitaa, ei se kerhon tehtävä ole varsinkin kun kyseessä on reitit eikä urat.
     
  8. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    No joo, totta. Empä älynnyt, että kyseessä viralliset reitit.
     
  9. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Kyllä niitä ainakin jonkunverran lanataan,sillä Kuloharjun/Sirniön seudulla sai ajaa lanattua reittiä,kun suuntimoilleen kuukausi sitten tulin Syöte-Posio-reitille Sirniön seudullla ja poistuin Kynsilän suuntaan Kuloharjussa,niin pääreitti oli lanattua baanaa.
     
  10. skidoo alpine

    skidoo alpine Member

    2.3 kävin pyhityksen suunnalla posiolta niin tuli lana vastaan. Sellainen pienempi työkelkalla vedettävä, kohtuu hyvin oli saanut reitin tasattua
     

    Lisätyt liitteet:

  11. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Tämä kyllä tuli huomattua, käytiin lauantaina katsastamassa se lehdissäkin mainittu uusi Posio-Kuusamo -reitti ja kunto sanalla sanoen aivan karmea - en ihan heti kyllä ole nähnyt lanattavaa reittiä vastaavassa kunnossa. :eek: Sääliksi kävi niitäkin matkailijoita, jotka 2-istuttavia kelkkoja vuokrasivat Rukalta ja lähtivät siihen paskapatikkoon rynkyttämään. o_O Paluumatka pyyhkästin Kitkaa pitkin takaisin Posiolle - merkintöjä siellä ei kyllä enää ollut, joten melkoista suunnistamista se oli siinä räntäsateessa. :D

    Posio-Ranua oli suureksi yllätykseksi oikein mukavaa ajettavaa - vaikka lumimyräkän jälkeen luomukunnossa olikin. Myös Ranua-Rovaniemi väli oli mainiota syötettävää ja kaiken kruunasi upea sää. :cool:
     
    M.E.A tykkää tästä.
  12. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Tämä hyvä tietää kun oli tuo väli tarkoitus ajaa pääsiäisen aikaan. Missähän kunnossa Posio-Kemijärvi?
     
  13. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Koko pätkää en käynyt ajamassa, mutta Peräjärveltä Posiolle (~40km) oli ihan ajettavaa luomu-uraa... Aikaisempina vuosina se Posion pää tuosta on ollut parempaa ja lähempänä Suomua menee sitten huonommaksi.
     
  14. M.E.A

    M.E.A Lynx

    No joo eilen oli taas Rukan suunta aivan kauhea mutta tosiaan tuo Ranuan suunta oikein mukavaa ajettavaa. Laitoin taas kuntaan palautetta asian tiimoilta ja kuulemma ainakin jotain lanataan ennen pääsiäispyhiä.
     
  15. racing91

    racing91 Ski-doo Rs 600

    Viimeviikon torstaina ajoin rukalta-posiolle ja takasi. Oli se makia ajaa kun oli pehmeetä lunta pikkupatin päällä.
     
  16. M.E.A

    M.E.A Lynx

    No silloihan se on parhaimmillaan.
     
  17. M.E.A

    M.E.A Lynx

    20220413_124417.jpg Luomubaanaa löytyy ja kelit suosii.
     
    J.I.J. ja REVyy tykkäävät tästä.
  18. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Melkonen karkki toi kulkuneuvo:) Nii ja näyttää se reittikin hyvältä.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  19. Muus

    Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

    ainakin kylän pinta oli lanailtu eilen ihan siliäksi paanaksi. Totta ne pääsiäiseksi ainakin nämä pääreitit nyt näyttää vetävän
     
  20. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kylän reitit ja Rukan suunta.
     

Suosittele tätä sivua