Lynx 2023

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Akela, 21/1/22.

  1. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Sellainen pukki on kätevä mikä tulee ohjausakselin juureen ja tukee koko kelkan kyljelleen, simppeli vaikka itsekkin tehdä. Omasta mielestä alusta on helpompi laittaa paikalleen taljan kanssa kuin kelkka kyljellään, mutta kukin tavallaan.
     
  2. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Samaa mieltä. Virallisen työkalun kanssa joutuu vaimentimen ottamaan Gen4/Radienista, mutta silti mieluummin otan koko akselin kanssa pöydälle niin ei tarvitse äheltää siellä ahtaassa raossa niitä ruuveja paikalleen.
     
    Driver tykkää tästä.
  3. teme-

    teme- Well-Known Member

    Jokos lynxi lähti amerikkaa valloittamaan koko malliston kanssa vai meneekö sinne taas vaan tietyt pulkat?
     
  4. jaffa

    jaffa Well-Known Member

    Mihin sitä taljaa käytetään alustan asennuksessa?
     
  5. teme-

    teme- Well-Known Member

    Itse käytän tunkkia jolla nostan telastoa kohilleen jotta saan esim. iskarit kiinni sekä takapukin korvakot kohilleen, säästää käsiä aika paljon kun ei tarvii joka senttiä käsillä nostaa. toki jos kelkka on kylellään niin eri asia. Tyylejähän on monia, mutta yksin touhuilessa on pakko keksiä jotain apuvoimia.
     
    Viimeksi muokattu: 6/4/22
    Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
  6. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Omasta mielestä se telaston takaisin punominen on aina ihan vehkeestä, teki sen sitten yksin tai kaksin, kelkka kyljellään tai pystyssä tunkkien, pukkien ja taljojen avulla. Sen takia ei ole hirveästi väliä, jos ketjukotelon joutuu purkamaan samalla maton vaihdon yhteydessä. Tuleepahan sieltäkin sisukset tarkistettua samalla. Eikä se maton vaihto ole oikein mikään kahvitauolla vaaranlaidassa tehtävä toimenpide silloinkaan, vaikka kotelo jäisi koskematta.

    Kotelon purkamisessa ja kasaamisessa myös plussana se, että ehtii juomaan enemmän kaljaa samalla:D
     
    Reverend_ ja Fudge tykkäävät tästä.
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    2X ja se täytyy sanoa että kelkkailun paskin homma alustan takaisin kätöstys, tänään Iwatan suunnittelman laittelin alle ja jos juoppo olisin niin kännin oisin kiskaissut!
     
    Rautane tykkää tästä.
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Yksin kun touhuaa niin mukava kun saa perän ylös kun kiskaisee alustan pois ja alas kun heittää alustan takaisin ja mallaa pultinreikiä kohdalleen.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  9. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Catin Slide ja skipan kilpureiden mukaelma siitä on ehkä kaikista mukavimmat alustat ottaa pois/asentaa. Tai sit vaan oon niihin tottunut:D

    PPS on ikävä, en oo tykännyt sitä irrottaa/asentaa.
     
  10. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Minä en ole vielä löytänyt sitä niksiä, millä saa tuon RS:n (2017) telaston laitettua takaisin menettämättä hermoja. SC-5 oli helppo laittaa takaisin, kun oli vinssi käytössä.
    Kelkka kylellään oon sitä väsännyt paikoilleen, mutta aina on tuottanut ongelmia.
    Mikä on se oikea tyyli, kerrokko?
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Telaston paikalleen laitto on kyllä toki aina oma hommansa. Minusta PPS on tuossa suhteessa tosi näpsäkkä laittaa paikalleen ( mitä nyt painava tosin). Catin 141" alusta oli helppo ja Slide Actioniki kun viittii löysätä sen takapukin linkun rajoittimen, jotta se pääsee liikkumaan normaali asennosta eteenpäin. Mutta siis alkuperäiseen ajatukseen, että jos on tuollainen vetoakseli, jossa ei tarvitse purkaa ketjukoppaa niin tokihan se nopeuttaa sitä maton vaihtoa, mutta ainakin itsellä noita matonvaihtoja kelkan omistusajalle on sattunut maksimissaan yksi / kelkka niin ei sitä nyt ihan joka hetki oo ollut tarve tehdä. Vetarin laakereita jos on pitänyt vaihtaa niin sitten se ketjukotelo on kuitenkin pitänyt avata jos sille puolelle laakerin on vaihtanut. Ehkä noita mattoja sitten menee noissa umpisen peleissä niin tiheään, että tuollainen nopeampi ratkaisu on tarpeen.
     
    Rautane tykkää tästä.
  12. teme-

    teme- Well-Known Member

    Kyllä itekki tuon pps miellän helpoksi ottaa pois ja laittaa takaisin, toki sen jo sen verta monta kertaa tehny että luulis jo onnistuvan. Mutta maton vaihdossahan pitää kuitenkin purkaa takapukin palkki pois ja maton ohjaimet sekä se jarru, joka on monesti monta kertaa työläämpi purettava kun ketjukotelo. Jos jotain kehitystä olis toivonut niin siihen jarrusatulan kiinnitykseen.
     
    rupsu ja Rautane tykkäävät tästä.
  13. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Oikeasta en tiiä, mulla on tuo vanha pätkämalli niin telankiristyksen oon löysännyt ja uutta mattoa laittaessa otin uloimmat taittopyörät pois. Perä ilmassa oon etupään telastoa työntänyt vetoakseliin kiinni, perä maton sisään ja ja ennen kuin nostaa etupään tunneliin, laittanut ne kirotut akselintumpit sinne hahloihin. Etupukin yläakselin oon ottanut irti aina.

    Catti oli vielä paljonkin helpompi, oisivat saaneet kopioida paremmin skippaan...
     
  14. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    onko kukaan laittanu tilaukseen vesseli sarjan kelkkoja?
     
  15. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Amerikan sivujen muokkaa rave re xterrain ja shredderit
     
  16. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Shredderin designing takana olevan Anssi Mustosen haastattelu:
     
    petes88, Vilho, Golfster ja 3 muut tykkäävät tästä.
  17. teme-

    teme- Well-Known Member

    Aamulla katoin pätkän, ihan mielenkiintoinen. Hyvin kerto projektista. Mutta se jäi mietityttämään että ilmeisesti tuota shredder runkoo ei tulla näkemään muissa malleissa eli tuleeko rave ym. sitten täysin toisenlaisella muotoilulla?
     
  18. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Ski-doo Gen 5 mallistosta voi saada osviittaa mitä tuleman pitää Lynxilläkin. Reittimallit on Ski-doolla aika erinäköisiä kuin syvänlumen mallit, mutta Gen 5 muotoilu erottuu kuiten molemmissa.
     
  19. Vilho

    Vilho freeride

    Ja shredder 3700 turbo on vain täällä puolen merta. Sitä ei saa rahallakaan amerikassa.
     
    juketsu tykkää tästä.
  20. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Minkälaiset lie nuo shredderin valot. Toivoa sopii et ois kunnon valot jos nuo reittimallitki menee uutee koppaa vuoden päästäo_O
     

Suosittele tätä sivua