Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Kampiakselin asentotunnistinta herjaa.
    Screenshot_20220418-064733.png
     
  2. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    @Nenovhak76 tyhmän välikysymys, mitä tarkoittaa tässä tapauksessa surraus? Startti pyörii, mutta kone ei, bensapumppu vain pyörii, mutta ei startti vai konekkin pyörii, mutta ei vaan lähde käyntiin?
     
  3. Nenovhak76

    Nenovhak76 Member

    Kone pyörähti siis pe pari kolme potkua ja sitten alko startatessa kirjaimellisesti surista. Uudelleen kun starttasin ei enää pyöräyttäny konetta vaan pelkästään surrrrr :). Mut joo kampiakselin asento tunnistimen koodihan on tuo sd12. Nuo 1600 ja 1603 ilm. kahvan lämpärit? Taitaa olla suosiolla 300 km ajo ja huoltoon ja kausi siten paketissa. Takuuseen kait tuollainen pitää mennä..
     
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tekikö takapotkun startatessa?
     
  5. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Vois myös olla akku heikkotehoinen.. Laturi näyttää täyttä, mut ei sit kuitenkaan oo amppeereita, mitä antaa.. Kokeile kunnon apukaapeleilla tai toisella akulla..
    Viittais siihen, kun kelien lauhtuessa välillä toiminut..
     
  6. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Akussa vika. Se saattaa näyttää täyttä akkua ladatessa, vaan startatessa amppeerit katuaa, niin oireet on tuossa.
    Ja siitä tuo kampuran asentotunnistimen herjakin tulee.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  7. Nenovhak76

    Nenovhak76 Member

    En muista.., ehkä kun tarkemmin miettii/muistelee. Puolihuolimattomasti starttasin eli en kiinnittänyt huomioo ja sakkia pyöri ympärillä Kui?
     
  8. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tuli mieleen että olisko potkassu startin rattaan.
     
  9. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Kuulostaa, et akku sökö. Uus akku nii loppuu arpomine:)
     
  10. Nenovhak76

    Nenovhak76 Member

    Juu nii se voi olla. N. 2700km ja reipas vuosi.. Noinko ne sippaa? Tosiaan ekan kerran jo tuossa 2000 paikkeilla teki saman.
     
  11. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Tarkistahan sen akun kaapeleiden kiinnitys samoin ku siitä releeltä. Mittaa akun lepojännite, täys akku 12,8-12,6. Jos lepojännite alle 12,2 niin alkaa olla tiensä päässä. Akkulaturilla missä nk.boost toiminto voi yrittää saada pohjalatausta korkeemmalle mutta tekohengitystähän se on. Onko sulla siinä lisälaitteita jotka kuluttaa akkua vaikka ei ole virtoja päällä? Navi ?
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Myöskin napajännitteen mittaus startatessa osoittaa heti akun kunnon. Mikäli romahtaa jo polttoainepumpun käynnissä ollessa niin akku on entinen.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  13. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Nuo pikkuakut voi sipata kesän aikana, jos pääsee jännitteet liikaa kyykkää.. Kannattaa latailla muutaman kuukauden välein..

    Itellä yks yli vuotinen kelkka, nii uus akku tuli luovutushuollossa, kun ei ottanut enää virtaa vastaan vanha akku.. Ajamaton kelkka kyseessä..
     
  14. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Tänään yksi Yamaha-mies veti purut nokkaan, kun ei saanut 2 vuotta vanhaa akkua takuuseen. :D
     
    Fudge tykkää tästä.
  15. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Kyllähän se joskus saattaa v#tuttaa tuommoinen? Pikkusen ymmärrystä asiakkaalle, kun 20t€ laitteen ostanut ja takuut pelaa muutenkin vaihtelevasti?
     
  16. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Miksi se yli 2v vanha akku pitäis saada takuuseen, kun akuissa ole missään muuallakaan kuin vuoden takuu ?
     
  17. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Onko akuissa 6 kk vai 12 kk takuu? Itse en kyllä saanut bompalaiseen uutta akkua takuuseen, joka oli noin 10kk vanha, kuitenkin alle vuoden? Sanottiin, että takuuta ei ole enää, mutta myyjällä oli sen verran maalaisjärkeä, että asiakassuhde jatkuu edelleen. Näin ei ilmeisesti Tarvikkeessa toimita? Tämä keskittäminen isommille jälleenmyyjille aiheuttaa sen, että asiakasta ei kuunnella, kun ajatellaan, että kyllä sieltä tulee seuraava, jota voi kusettaa? Asiakaspalvelu on taitolaji?
     
  18. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Akulla on 6 kk takuu.
    Kun ei ole tietoa, kuinka akkua on hoidettu asiakkaan toimesta, ei silloin voi hyvällä tahdollakaan akkua takuuseen tarjota kahden vuoden jälkeen.
    Goodwill on eri asia, sitä voi käyttää hyvinkin silloin, jos takuuaika on juuri loppunut. Ja tällöin myös usein laitteen maahantuoja voi lähteä vielä mukaan.
    Tämä ei tietysti ollut ainoa kerta, kun näitä akkuja takuuseen kysytään. Tuotetietous ei välttämättä ole asiakkaalla hanskassa, tai kuten usein Yamahan ollessa kyseessä; kaiken pitäisi kestää vuosikymmeniä. Akkuun liittyen taisi tulla aikanaan 13 vuotta vanhasta, mutta vain 400 km ajetusta kelkasta takuuvaatimus uudesta akusta. Pitäisi sen kestää tuo aika, kun kyseessä on Yamaha, näin asiaa perusteltiin.
     
  19. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Niin ne yamahoissa kestikin mutta ei yamacateissa;). Vitsi vitsi. Taisi ne japsi "huoltovapaassa" yeasassakin olla pulleat kyljet kuin äänisen aallot 3 talven jälkeen ja kilsoja 6000km.
     
  20. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Näin minäkin muistelin eli 6kk takuu akuilla, mutta niin kuin Fiiberi tuossa kirjoitti, niin Goodwill ja myyjän "järki" asiassa varmaankin vaikuttavat?

    Täytyy muistaa, että asiassa on aina kaksi puolta, on asiakkaan ja myyjän näkemys?
     

Suosittele tätä sivua