Ski-Doo 2020

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä peruna., 5/2/19.

  1. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kyllä se matto pääsee siihen tietyissä tilanteissa osumaan Rmotion alustassa.
     
    Pikipoika ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  2. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Osaisko joku neuvoa, mitä säätöjä kelkalle kannattaisi tehdä kun ohjaus tuntuu kovin levottomalta, seuraa uria herkästi ja jotenkin raskas ajaa? Tällä hetkellä kepit juuri huollettu, auraukset tarkistettu, suksina Blade XC, raudat uudet Totaltek Touring. Kelkka X-RS 2020.
     
  3. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Nuo xc sukset ei oo hirveen hyvässä maineessa just tuon levottomuuden takia. Paljonko haritusta?
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo


    Rajoitinremmiä pidemmäksi, esijännitystä lisää etupukkiin, takapukin esijännitystä vähemmäksi ja keulimisenesto mahdollisimman pienelle. Esijännitys etujousista pieneksi, sitä ei kannata olla oikeastaan yhtään enempää kuin mitä jousi tarvitsee pysyäkseen paikallaan.

    Bladet on jossain määrin tuollaiset että seuraa uria, varsinkin samantyylisten korkeakölisten tekemiä.
     
  5. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Haritusta säädetty noin 1 cm.
     
  6. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Rajoitinremmi maksimipituudessaan, etupukin esari nollissa, takapukin säätöpalikat 1:ssä (löysin), keulimisen esto 1:ssä ja etujousien esari lösimmillään (sokkaa vasten). Lisäksi klikkerit säädetty joka kepissä 12 napsua auki ja paluuvaimennus etukepeissä 3 napsua.
     
  7. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Etupukkiin vaikka 15mm esaria, pitäisi vaikuttaa. Jos ei riitä niin jäykempää jousta kaipaa.
     
  8. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Onko tuo 15 mm sama kuin 15 kierrosta kiristystä?
     
  9. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Kierros on noin 1,5mm
     
  10. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Kyllähän se ohjaus keveni etupukin esijännitystä kasvaessa, mutta ohjaus on edelleen levoton, nuuskasee jäljet todella herkästi. Paljonko näihin tohtii laittaa haritus suksiin ja onko liiasta harituksesta jotain muuta haittaa kuin heikompi kääntyvyys?
     
  11. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Semmoset ne Bladet tahtoo olla. Ominaisuus jonka kanssa elettävä, tai sit ostettava C&A pro:t tai Pilot R
     
    juketsu tykkää tästä.
  12. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Varmastikin tuo suksi on se syyllinen. Ykkösmallin Blade(rautasatula) on samanlainen tuikkija ja ei siitä saa hyvää vaikka ois kuinka vähän suksipainetta. Ainakin omassa Xtrimmissä toimii noin. Itsellä toisena suksena Pilot 7.4 sukset ja ne ei tuiki yhtään.
    Blade DS+ myös hyvä perussuksi. C&A on supervakaa, mutta sitten joissain keliolosuhteissa raskas ajaa.
     
  13. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Kokeile joku 15mm ainakin
     
  14. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Pitääpä kokeilla. Tässä on vaan semmoinen jännä seikka, että kyseiset sukset oli aiemmin kiinni -14 X-RS:ssä ja olis sitten niin perhanan mukavat, ei mitään pahaa sanottavaa. Tässä Gen4:ssa ei sitten tunnu toimivan millään. Oishan nuo alkuperäiset pilot sukset lähes ajamattoma vielä tallessa jos vaikka niitä kokeilis jos ei harituksen lisäys tuo toivottua tulosta. Mitkä sukset olis sellaiset, jotka ovat varmasti kevyet ja rauhalliset ajaa?
     
  15. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19

    Blade Ds+ mallille ääni. Oli itselle positiivinen yllätys kuin mukava ja kevyt suksi ajella. Kahdessa edellisessä ollut blade xc ja ne ei kyllä vakuuttanut millään kelillä.
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Jotenkin tuntuu tuo suksihomma olevan tapauskohtaista. Procross Catin keulassa rautasatula blade toimi ihan hyvin ja Revillä joskus ajoin, jossa sellaiset oli alla ja ei valittamista. Tuon Rex2 runkoisen 900ACE nelarin keulalla repii reilusti tekipä mitä tahansa. Tuossa olen kokeillut tuon perus Bladen lisäksi Blade XC+, Blade DS+ ja Pilot 7.4 suksia. Kaikki ajon puolesta paljon rauhallisempia kuin tuo rautasatula Blade. XC+ oli kovalla ok oloinen, mutta kantavuus ei ainakaan nelarin keulalla ollut omaan makuun riittävä. DS+ kantaa, hieman korkeampi köli, joten hieman raskaampi ehkä kääntää kuin tuo XC+. Pilot 7.4 taas ei ole ihan niin aggressiivinen, mutta tosi rauhallinen. Toki tämä muutenkin vähän enempi työkäyttöön tehty.
    Mutta nelarin ja uudempirunkoisen kakstahdin välillä hankala tehdä suoria päätelmiä. Paras olisi jos voisi kokeilla eri suksilla miten pelaa mikäkin niin löytyy omaan makuun sopiva. Toki ensin hyvä kokeilla haritusmuutoksilla, voi sekin jo paljon vaikuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 30/12/22
    Kamppi tykkää tästä.
  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Noiden suksien kanssa aina on melkein kokeiltava. Jopa ajotavalla siihen pystyy vaikuttaan kuin raskaalta ne tuntuu. Viperissa originaalit oli kummalliset, kaasun löysäyksessä meni kuin kärmes, saattoi normi vauhdista mennä mihin sattui. Niiden tilalle laitoin höylätyt powderproot, olihan ne aluksi raskaat, säädin alustaa niin keulasta kuin telastostakin. Sain toimiin todella makiasti enkä moittinu raskaaksi. Ajossa oli kuiten muistettava pitää mutkaurilla veto hiukan päällä. Seuraavaksi Powderien tilalle heitin normi Bladet. Ne myös toimi kivasti enkä liioin moittinu ajossa raskautta. Winderiin taannoin laitoin myös suoraan Bladet alle, siinäkin toimivat hyvin. Toki alustan iskarit oli peräisin viperista, tosin pari pykälää jäykemmillä jousilla ym muutoksilla varustettuna.
    Harituksina tullut pidettyä lähes nollaa, kuiten siten ettei missään vaiheessa sukset ole airauksella. Elikkä välykset otettuna "sisään". Hyvin monesti ollut ajossa tarvittavat työkalut mukana ja suorittanut säätöjä. Sitten tallis tarkistanu mihin tuli väännettyä. Vois ilmaista, 2mm - max 10mm haritus meikäläisen tapauksissa. Kokeilulla ja säätämisellä löytyy parhain tulos, toki vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä.

    Huom! Ei ole kokemusta rex/radien runkoisista taikka skidoon xp tms versioista.
     
    Viimeksi muokattu: 30/12/22
  18. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Kantaako tuo Pilot 7.4 paremmin kuin Blade XC? onko kenelläkään kokemuksia, miten Pilot 7.4 toimii näissä pätkissä? tuo olis hinnaltaan edullinen suksi.
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Laita suosiolla DS plussat. Jos noilla on vikuri tai raskas ajaa niin täytyy kyllä olla säädöt pahasti viturallaan. Loistava yleissuksi reittikelkkaan.
     
    ///AJS ja juketsu tykkäävät tästä.
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Rautabladet veteli jonkun verran, XC bladet veteli häiritsevästi. DS+ bladet ei juuri vetele, mutta ohjaa ihan riittävästi. Ehdottomasti noista parhaat.

    Kaikissa bladeissa liian matala kärki, mutta kantavat muuten sopivasti ummella.
     

Suosittele tätä sivua