Lämmitettävät ajolasit???

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 4/1/11.

  1. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Eihän se mahottomiin pysty, eipä nuo autonkaan lasit kaikilla keleillä sulana pysy vaikka wattitehoa lämmittämässä on moninkertainen määrä.
     
  2. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Minulla on FXR:n piuhalla varustetut lämmitettävät ajolasit ja nyt viikonloppuna joutuivat tositestiin, kun päivän satoi alijäähtynyttä vettä. Voin kyllä suositella näitä sillä lasit pysyivät käytännössä sulana koko päivän. Jonkun verran joutui hanskan pyyhkijäreunalla pyyhkimään, mutta lähti hyvin irti kun ei ollut jäätynyt kiinni.
     
  3. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Minkälaisessa ajossa ja paljonko oli pakkasta?
     
  4. wille86

    wille86 Well-Known Member

    509 sinister x5 ignite ei jaksanut jäätävää tihkua pitää sulana
     
  5. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Ei nyt paljon ollut pakkasta joku 11 astetta. Ranua - Syöte - Posio - Ranua matkalla tuli koko ajan enemmän ja vähemmän jäätä laseihin ja hyvin toimivat koko päivän. Yamahan ledivalo ei kyllä pysynyt sulana.
     

    Lisätyt liitteet:

  6. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Näyttäisi olevan aika kookas tuulilasi, sehän auttaa myös asiaan kun heittää osan alijäähtyneestä ohi kypärän. Mutta hyvä että lasit pysy auki:)
     
  7. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Mulla on kokemuksena, ettei lämmitettävät lasit jaksa pysyä sulana reippaassa reittiajossa. Jää on kyllä helpompi rapsutella irti lasista, mutta kyllä lasit tukkoon menee. Nykyiseen käyttökokemukseen peilaten jättäisin noi lämpölasit ostamatta.
     
    Nebwy tykkää tästä.
  8. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Juu varmasti näinkin ja oma kokemus tukee tätä ettei sulatus teho piisaa reippaassa kyydissä (CKX-Titan sähkölasit).

    Mut on se iso apu jos lasit pysyy suht sulana edes siinä setä sinisen hyväksymässä nopeudessa:rolleyes:
     
  9. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    No käytännössä vakiolasi Sw:ssä ettei nyt mikään älyttömän korkea. Toki siitä oli ehkä myös vähän apua. Kaveri kun pysähtyi rappaamaan niin hetkessä lähti omista loputkin kun piti kelkkaa käynnissä. Edelleen oma mielipide on se että suosittelen ehdottomasti. Piuhan saa irti jos ei ole tarvetta lämmitykselle niin ei kyllä mitään haittaakaan ole.
     
  10. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

  11. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Saattaapi olla hyvätkin kylmien kelien talviolosuhteisiin.

    "Vakiona toimitettava linssi on ulkoapäin sininen peililinssi, jonka sisänäkymä on keltaiseen taittava. Keltainen linssi antaa hyvän näkyvyyden myös harmaassa ja hämärässä kelissä!"
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Tammi-helmikuun risukkorallit on se missä itse noita tulee tarvitsemaan. Jwr:n normilasit pelas viime talvena aika hyvin, mutta itse hikoilen päästä aika voimakkaasti niin pahimmissa keleissä sai olla koko ajan laseja sulattamassa. Kokeillut vuosien aikana useampia lämmitettäviä mutta niissä kehitystyö ollut kelkkakäyttöön vielä keskeneräistä. Jospa näistä saisi apua niin ei tarvisi sokkona ajaa joka koivikkoa nurin :D kavereilla ollut 509 ja fxr lämmitettäviä laseja mutta aika paljon ongelmia niissä ainakin.
     
  14. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Liian vähän virtaa syötetään noille markkinoilla oleville laseille niin ne ei pysy auki jos on kova hikoamaan ja siihenkin varmasti syynä tuo akun koko/hinta. En tiiä minkä verran noissa on syöttöä mutta akun kesto kokoon nähden näyttää siltä ettei kovin paljoa.
     
  15. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

  16. K.J.P

    K.J.P Xterrain 850 Re -23, Rave Re600r -19


    Hyvän ja laadukkaan oloinen lasi oli kun kävi hypistelemässä ja magneettilinssistä iso plussatta, samaten lämmityksen käyttö vaikutti loogiselta ja helpolta.

    Mutta ei sopinut ainakaan omaan airohiin mitenkäänpäin..
    Ei sopinut runko lasiaukkoon edes pienellä väkivallalla saati että saisi kelkkailessa helposti paikalleen.

    Muissakin kypärissä voi tulla ongelma kun virtajohto on aika oudossa paikassa kun sojottaa suoraan alaspäin rungosta.
    Jos lasi ois rungon puolesta sopinut omaan kypärään,niin viimeistään johto ois estänyt sitä mahtumasta, kun ois ottanut kypärän poskipehmusteisiin kiinni.[/QUOTE]
     
  17. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Ilman muuta se noin menee. Oma kypärä mukana, kun laseja sovittelee. Kaikille ei sovi kaikki, vaikka kavereille "on kuinka niin hyvät". Netistä ei kannata tilata suoraan kypäriä ja laseja.
     
    FFoxi ja M.E.A tykkäävät tästä.
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Paikallisissa paras käydä sovittaan.

    Tilaa kypärän netistä, niin se ei todennäköisesti ole sopiva tai muuten istuu huonosti päähän. Tilaa siihen lasit netistä, niin ne ei todennäköisesti istu kypärään huonostikaan.
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Suurimmassa osassa kypäristä aukko on liian pieni, tai oikeammin silmien kohdalta kypärän reunat työntyy liian eteen. Sitten lasit ei ikinä istu kunnolla kasvoille ja pitää olla tosi pieni runkoinen lasi. Itse käyttänyt Shoeita ja Araita viimeiset 13 vuotta ja tälläisiä ongelmia ei ole juuri ole, lähes kaikki lasit istuu hyvin.
     
    SouthMike tykkää tästä.
  20. SouthMike

    SouthMike Member

    Samat kokemukset Shoein kanssa. Kallis, mutta varmasti sieltä parhaimmasta ja turvallisimmasta päästä. Itsellä kolmet eri malliset lasit istuneet hyvin. Viimeisimpänä Lynxin radienit. Lämmitettävien istuvuudesta ei vielä kokemuksia.
     
    Driver tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua