Tankorukkaset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Tomppa82, 20/1/23.

  1. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Olisi aikomus hommata omaaan kelkkaan tankorukkaset.

    Nyt haluaisikin hieman tietää, että mitä rankorukkasia porukalla on käytössä ja mitä hyviä ja huonoja puolia olette niissä huomanneet. Ja yleensäkin eri merkkien tankorukkasista voi kertoa kokemuksia.
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Itellä jotkut motonetista ostetut, näin muistan. Ei ollu kalliit. Kun valitset niin varmista jotta jarrukahvan käyttö on vaivatonta, elikkä riittävän tilavat. Juuri mulla olevat on hiukan ahdas, mutta toimeen tullut.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  3. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Brp malliset olleet Lynxissä ja nyt jamahassa. Pois en anna, tänäänkin kävin ajeleen ~30km semmosilla asentajan ohuenohuilla hanskoilla eikä palele yhtään vaikka kahvalämppärit minimillä:)
     
    juketsu tykkää tästä.
  4. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Mulla on powermadd rukkaset, ne on vähän isommat kuin brp mallin. Tykkäsin itse, että kädelle jää vähän enempi tilaa rukkasen sisällä kun vertailin noita yhtä aikaa.
    Ei ole ollut valittamista ko rukkasista.
    Itsellä kädet jäätyy nykyään huoneenlämmössäkin, joten tankorukkaset on ihan pakolliset yhtään kylmemmillä keleillä.
     
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Mullakin kylmemmille keleille jotkut motonetin pussit. Hiton hyvät kyllä, ei palele näppejä.

    Miinuksena se, että ne on aika löysät. Eli jos ajosta irtoaa käsi tangosta niin sitä on kyllä ajossa todella vaikea laittaa sinne pussiin takaisin. Tosin kylmemmillä keleillä nyt tulee ajeltuakin rauhallisemmin, jottei tulis keskeytyksiä.

    Kerrampa kävi myös pimeällä semmonen homma. Vaikka oli rukkaset, niin jostain tauolta oli jääny sit vähän kylmää sormiin. Ajoin keulilla ja jäin odottelemaan muuta porukkaa. Nousin sitten kelkan vierelle seisomaan ja piti hieman pakoputken alla lämmittää vasenta kättä. No siinä vaiheessa kun pääsin polvilleen kelkan viereen niin tankorukkanen painoi kaasua ja kelkka lähti - ite tietty jäin niille sijoille polvilleen. Oli hieno etsiskellä sitä pilkkopimeässä sieltä 10m päästä kun valojen sammuttua oli samanlainen fiilis ku olis ollu muovipussi päässä. No löyty, eikä ees osunu puuhun.

    Ne BRP omat vaikuttaa kyllä asiallisilta. Pitänee semmoset ehkä joskus investoida.
     
    bavo tykkää tästä.
  6. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Tuon kaasuhomman takia suosittelen noita löysiä pusseja. Kerran meinasin ajaa puuhun kun oli semmoiset jäykät pussit ja oikealle kääntäessä pääsi painamaan kaasun pohjaan..
     
  7. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Löysät nuo on. Mutta kun se pussi kiristetään semmosella tarralla ohjaustankoon siitä kaasukahvan vierestä niin oikealle kääntäessä kangas kiristyy ja painaa kaasua. Tehty ilmeisemmin MP hommiin rullakaasulle.
    ...mutta se tietty että se olis reilusti löysä sieltä kaasukahvan alueelta tai sitten tuo BRP mallinen jossa se pitää tiukasti muotonsa eikä siten pääse painamaan kaasua.
     
  8. Petr

    Petr Rene BCX 600

    En ole tarvinnut noita pusseja, kun olen kyllä pärjännyt BRP:n kahvasuojien lisäosilla kovillakin pakkasilla.
    Lämppäreitä ei tarvitse pitää kovilla, ei rakkoja kämmeneen tms. ja normihanskoilla pärjää.
     
  9. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    On noi tankorukkaset mullakin aina varoiksi matkassa, mutta eipä ole tarvinnut juuri käyttää. Hätätilassa laitan. On vaan jotenkin mukavampi vedellä ilman:rolleyes: Ja helepompi morjestaa.
     
  10. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Joo tuo morjestaminen on hieman hankalampaa tankorukkasten kans, muuten en osaa moittia:)
     
  11. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Motonetin Yoko rukkaset on ja ihan toimivat. Saa hyvin kiinni tarroilla tankoon. Hintakaan ei ollut paha.
     
  12. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member


    On mulla kelkassa kahvasuojat, toki voisivat ehkä olla hieman pienemmät. Noi nykyiset tahtoo olla vähän tiellä kun esim. konepeittoa availee. Polisportin (vaimikäsenytoli) jotku mallit taisivat olla kyseessä.

    Eihän niitä tankorukkasia nyt aina tarvi, kylmemmillä keleillä vaan.
     
  13. KTM450

    KTM450 Lynx RE 600R -23

    Miten nämä Brp:n tankorukkaset toimiin aktiivisessa eskatyyppisessä ajossa? Suoralla kaikki toimii, mutta ahdistaako mutkassa kun sivulla roikkuu tanko ääriasennossa?
     
  14. wille86

    wille86 Well-Known Member

    Viime talvena umpishommiin testimielessä ostin motonetistä yokon halppikset. Nopee laittaa paikoilleen, mahtuu laukkuun pieneen tilaan, voi ajaa ohuissa hanskoissa - 20 pakkasessa, eikä itseä ainakaan ole haitannut ajoa. Kannattaa melkeen kokeilla ei ole hinnalla pilattu.
     
    M.H93 tykkää tästä.
  15. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Tankorukkanen tulee kuitenkin käytännössä käsisuojan etupuolelle, niin eipä haittaa ajamista kun suuaukon puoleinen pehmyt materiaali taipuu alta pois. En ole uudempaa Brp:n mallia kokeillut, vanhempi malli oli omaan makuun aavistuksen naftin kokoinen.
     
  16. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ainoa sellainen haasteellisempi juttu on saada käsi ajossa takaisin tankorukkaseen jos tarvitsee esim. laseja pyyhkäistä.
     
    KTM450 tykkää tästä.
  17. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Itsellä on ne vanhemman malliset brp:n tankotumput ja ne ovat tosiaan varsinkin paksun hanskan kanssa hieman ahtaat. Kaiken lisäksi toisesta katkesi se muovitappi, joka kiinnittää tumpun tangon päähän, kun laitoin tuossa ennen näitä pakkasia paikalleen.

    Uudemmat näyttävät kuvien perusteella tilavammilta. Magneettikiinnitys on varmaankin kätevä. https://www.brppac.fi/handlebar-muffs.html
     
    KTM450 tykkää tästä.
  18. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vanhan malliset ollut Lynxissä ja nyt jamahassa. Pikkasen ahtaat ovat tosiaankin, muovitapin korvannut heti uutena ruuvilla. Asiansa ajavat mutta jos uudemmat tilavammat niin kiinnostaa kyllä:rolleyes:

    Toisaalta ei noiden kanssa tarvi ikinä paksuja hanskoja, tänään ajelin jäällä -30 pakkasessa samoilla ohuilla hanskoilla millä huhti - toukokuussa kevätkeleillä. Jollain 1 / 3 teholla kahva ja kaasulämppäri tarvi olla vaan..
     
    KTM450 tykkää tästä.
  19. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Kävin hakemassa nämä uudet tankotumput. On mennyt kerrankin kehitys oikeaan suuntaan. Ovat vanhoja tilavammat, erityisesti lisää tilaa on suuaukossa, sammutusnapille ja sormille, kun on sormet jarrukahvalla. Takaosa on liukasta materiaalia, mikä helpottaa pääsyä esim. jarrukahvalle. Pysyvät myös muodossa paremmin, se helposti katkeava muovitappi on vahvempi ja sivulla oleva magneettikiinnitys vaikuttaa kätevältä.
     
    Viimeksi muokattu: 19/1/24

Suosittele tätä sivua