Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    On sama juttu mahdollista. Huolellisuutta vaan..
     
  2. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Ei ole näistä kytkimistä kokemusta mutta kaikista muista merkeistä on saanu tarpeeksi pidettyä kytkintä paikallaan keskipultin aukaisua varten, kun pyörittää kuormaliinan kytkimen ympäri ja liinan koukku astinlaudan reikään kiinni. Tai sitte lainaat akkukonetta joltain. Kytkimen ulosvetoon kannattaa olla oikea kiinnipitotyökalu, jos se on yhtään tiukempaan jässähtänyt niin alkaa tuolla liinakikalla vain petikumet myötäämään.
     
  3. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Paljonkohan sitä prikkaa kestää pienentää? Milli pois halkaisijasta?
     
  4. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Onko miten porukalla heittää kommenttia 146" winderistä erilaisissa olosuhteissa?

    Itellä mielessä crossoveri 146" mitassa, millä ois kiva puhkoa umpeen tuiskuttaneita reittejä tai vierailla välillä reitin ulkopuolella..

    Polttelis kovasti laittaa 146" winderi xtrimmin korvaajaks.. Tuli käytyä Joensuun alapuolella Kiihtelysvaarassa koeajopäivillä 137" kopasemassa, nii on se vaan hieno tuo yampun motti! Mukavasti oli potkua ja vireyttä lisumatolla luisutellessa. Eikä tuo tasasella reitillä keulan painokaan pahalta tuntunut.. Verrokkina päivillä lynxin enduro, 600r iron dog, 850 rene ja 650 pollen kisapeli..
     
  5. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Pärjäät hyvin näillä reiteillä 146 ja 51sen maton kanssa.
    Leppäsellä olis lattialla sellainen peli... :)
     
  6. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Joo, oli puhetta et ois, mut väli jää ihan liian kovaks.. Uuvvet vaan karannu kauas iteltä..
    Pitää kyttäillä, jos löytyis vähän ajettuu sopivalla välillä.. :)
    Kaikillahan pärjää, mut onko ollu tyytyväisiä ja mitä huomioita 146"sta?
     
  7. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Nyt en äkkiä muista paljonko otin pois. Mallailee vähän sen pultin kannan kans. Liian jetiä ei kannata tehä ettei sama ongelma toistu.
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ei siitä paljoa tarvitse pois hioa. Millikin saattaa riittää, riippuen kuin iso kokoonpanossa ovat siihen tyrkänneet.
     
    Värjäri tykkää tästä.
  9. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Sorvari aikoi pienentää minulle tuota prikkaa, samalla kun viimeistelee sen etupukin järeämmän yläakselin loppuun. Tehdään nyt samalla kaikki nämä "ennaltaehkäisevät" parannukset paikalleen. :D Enää uupuu vain se jäsympi akseli kääntöpyörille.
    Tietääkö joku nuo oikeat kiristysmomentit tuolle kytkimen pultille? ...minulla on Apexin service manuaali (jota käytin Vectorin kanssa) ja siinä tuolle pultille ilmoitettiin näin; Ensin 120Nm ja sen jälkeen vielä 60Nm...todennäköisesti samoilla linjoilla se pitäisi olla myös Winderissä, mutta paras varmistaa...
     
  10. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Mitenkäs *piip* päin tämä keppi pitäisi oikein tänne laittaa? Tuo klikkerihän osuu telapyörään...toisinpäin laitettuna se osuu vastaavasti taas mattoon... o_O Pitääkö toinen noista telapyöristä ottaa pois?

    IMG_20230202_192403_small.jpg

    Kyseessä siis Foxin Zero 2.0 QS3-R (Multifit), joka on edellisen omistajan mukaan ollut paikallaan juurikin samanlaisessa Winderissä.

    IMG_20230202_192215_small.jpg

    Samaan hengenvetoon huomasin, että tuo iskarin yläpää onkin kapeampi, kuin vakio "ovipumpussa" - tuo tuskin on kovin toivottu ominaisuus, että tuo yläpää pääsee liikuskelemaan holkin ympärillä sivusuunnassa? Iskarin ensimmäinen omistaja oli laittanu tuohon sen sisäpuslan (minkä tuo Multifit-iskari ymmärtääkseni vaatii), joten se kyllä muutoin oli nasakka tuohon holkkiin.

    Tuo pää näyttäisi olevan samanlevyinen, mitä takapukin IQS:ssä on...

    IMG_20230202_192225_small.jpg

    ...eli kävisiköhän tuohon etupukkiin myös nämä samat muoviholkit? :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 2/2/23
  11. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kuvan mukaan telapyörät on sisäpuolella. Sopiikosko nuo olla ulkopuolella. Näkyykö räjäytyskuvista jotain. Ex winderis noi oli ulkopuolella. Mutta alusta siinä oli eri eli 141":nen.

    Jaa, noi lienee ne toiset pyörät, etummaiset puuttuu... Kuvakoko rajoittaa ymmärrystä..

    Räjäytyskuvan mukaa iskari olisi toisin. Lisäsäiliön ollessa vasemmalla puolen. Pikasäätö nuppi osoittaisi alaspäin.
     
    Viimeksi muokattu: 3/2/23
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tuli myös mieleen että iskari ylösalaisin?
     
  13. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Ei nuo taida mahtua ulkopuolelle, kun nämä kaksi pyörää ovat liian lähekkäin...

    img_small.jpg

    Valitettavasti tuota keppiä ei voi laittaa toisinpäin, kiinnityspisteet ovat erilaiset ylä- ja alapään osalta.

    IMG_20230128_141913_small.jpg

    Lisäksi tämän iskarin lisäsäiliö on eri kohdassa, kuin esim. '22 L-TX LE:n lisäsäiliöllinen etupukin iskari - tuo ei edes mahtuisi ylösalaisin paikalleen, kun ne etupukin kolmiovahvikkeet olisivat sen tiellä.
    Luulisi näitä nyt kuitenkin ihmisillä olevan paikallaan, juuri tätä keppiä minullekin marmorilla tähän tarjottiin paremmaksi vaihtoehdoksi, kun kelkkaa ostaessani tiedustelin paremmasta etupukin iskarista...

    Tämän klikkerin kohdalla olevan pyörän irroitus toki ratkaisisi tämän ongelman, olisi vain mukava tietää mikä tässä on se "virallinen" ohjeistettu asennustapa... :rolleyes:

    Lisäksi olisi kiva tietää, kuuluuko tuohon iskarin yläpäähän sivuille samanlaiset muoviprikat, kuin takapukin iskarissakin. Räjäytyskuvista en löytänyt sellaista mallia, joissa niitä olisi...ainoa lisäsäiliöllinen löytyi juurikin tuosta '22 L-TX LE:stä, mutta siinä koko keppi on erilainen.
     
    Viimeksi muokattu: 3/2/23
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    No nyt ymmärtää paremmin. Sanoisin jotta väärän tyyppisen marmorilla myyty. Oisko iskarin myyntilaatikossa ollut jotain ohjetta tms koskien asennusta. Ota pois ne sisäpuolen telapyörät. Siten minä asentaisin.

    Vuoden -20 mallisen kuvista aiemmin katoin. Siksi noin aiemmin kommentoin. Väliin noiden kanssa joutunu luovuutta käyttämään. Niin jouduin xtx 141" takapukin totaltekin kanssa tekeen. Alkutiedon mukaan ei olisi kepakkoni sopinut. Kuitenkin se sopi sinne hyvinkin jopa jälkiasennettujen lisäpyörien kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 3/2/23
  15. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Valitettavasti tuon matkassa ei tullut alkuperäistä laatikkoa tahi muutakaan ohjetta, ostin sen käytettynä. Epäilen, ettei tuossa edes tule mitään kelkkakohtaista ohjetta...kyseessä on kuitenkin ns. "multifit" keppi, joka sopii useaan eri kelkkamerkkiin & malliin. Tuota keppiä ne kuitenkin mm. Tarvikeskuksessa tuohon tarjoaa ja olihan se kuitenkin ollut paikallaan presiis samanlaisessa Winderissä.

    Jälkiviisaana voisi siirtää nämä kelkkaan tehtävät päivitykset yms. muut ennaltaehkäisevät huoltotoimet ajokauden ulkpuolelle. :D Nyt ketuttaa, kun vkloppu on tulossa ja tähän hätään en mistään saa siihen niitä muoviprikkojakaan sorvautettua - mikäli se siis sellaisia tarvitsee? Minulle kun samanlaiseen keppiin ostohetkellä laskettiin tarjousta, myyjä puhui vain siitä yläpään sisäpuslasta (johon juuri sopiva pusla löytyy jostain Lucasin tekemistä traktorin osista).

    Laitoin viestiä alkuperäiselle omistajalle, toivottavasti hän muistaisi miten se oli ollut paikallaan ja tuliko kepin mukana siihen yläpäähän siinä sivuprikkoja. Noita kun en löytänyt mistään räjäytyskuvasta - se ei toisaalta yllätä, kun juuri tuota keppiä ei ole tullut tähän kelkkaan suoraan tehtaalta. Täytyy käyttää takapukin keppiä vielä irti ja kokeilla onko niissä sama halkaisia siinä holkissa - eli mahtuisivatko myös etupukin yläpään holkin ympärille. Aika hyvän hinnan ovat muovirinkuloille keksineet, Ameriikan mantereella hintaa reilu 10$ per kipale - eli kotomaassa marmorille hinnan saa tyypillisesti kertoa kahdella! :eek: Noh, tää on tätä motorsporttia... :D
     
    Kamppi tykkää tästä.
  16. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Siittä vinkkiä.

    Screenshot_20230203-211631_Samsung Internet.jpg

    Screenshot_20230203-211743_Samsung Internet.jpg
     
    Kamppi, FFoxi ja T-Cat tykkäävät tästä.
  17. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo kupariprikka käynee hyvin.
    Jos haluaa muoviprikat siihen niin vaihtoehto hakea biltemasta tms. 2mm pleksiä pikku pala https://www.biltema.fi/rakentaminen/muovilevyt/muovilasit/muovilasi-300-x-300-x-2-2000051482. Ostaa semmoinen askelpora vai mikä sen nimi nyt on, jolla saa tehtyä vaikkapa 10-25mm kokoisia reikiä jollain porratuksella. Ulkopinnan leikkaa sitten peltisaksilla tms. Ei toki alkuperäisen siistin näköinen prikka ulkopinnaltaan, mutta ajaa asiansa. Tuo kupariprikka toki kyllä vaivattomin ja halvin varmasti.
     
  18. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Kiitos vinkistä, tuossa kupariprikkasarjassa tuo 16 x 20 x 1.5 on itse asiassa aika lähellä oikeaa kokoa...jos se olisi millin vielä paksumpi, niin istuvuus olisi aika lailla täydellinen. :)
    Muovista/pleksistä en viitsi alkaa kotikonstein askartelemaan...hätävarana toki menisi, mutta oma luonne ei anna periksi laittaa tuonne mitään tekemällä tehdyn näköistä ratkaisua. :D Otin siitä kuitenkin mitat, niin pitää vaikka sorvauttaa siihen kiekurat esim. pomista tms...
     
  19. aka85

    aka85 Well-Known Member

    Kyllä se sinne menee. Sisäpyörät nakkaa menemään, ja laittaa ulos jos haluaa. Yläpäähän tosiaan kupari prikkaa. Rajoitin remmien tarkastus ja kovaa ajoa. Näin olen ajanut catilla ja kaksi etupukkia hajoittanut, 3000 km kpl suosittelen vahvistusta jos tykkää ajella. Itselläni on vielä teräsakseli ja liukurungon vahvikkeet.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Taisi olla juuri tuo kyseinen "Lucasin" helasarja, mitä minullekin silloin ehdottivat (jos olisin kauppojen yhteydessä ostanut tuon kepin). En tosin tiennyt, että siinä olisi tullut myös sivuille ne prikat.
    Irroitin tuosta toisen sisäpyörän...toisen jätin, mutta saa senkin siitä pois jos on parempi olla symmetrinen.

    IMG_20230203_200125_small.jpg

    Iskarin ala-akseli on minullakin mocista ja yläpään akseli myös järeämpi. Kilsoja ei kelkassa ole vielä kuin reilu tonni, joten alusta on todella siistissä kunnossa. DooDoo:lta kyselin jo sitä moccilaista akselia kääntöpyörille ja BB Vectorin pohjaanlyöntikumit tulevat varmaan ensi viikon aikana. Sitten pitäisi olla (alustan osalta) kaikki ennakkotoimet aika lailla paketissa. Viperin jäykemmät hakaneulat toki voisi vielä laittaa, mutta kokeillaan nyt ensin miltä tuo alkaa maittamaan...

    Voimansiirron puolelle on myös laitettu Hanskin vinkeillä palikkaa ja mielenkiinnolla odotan miten ne vaikuttavat kelkan luonteeseen. :)
     

Suosittele tätä sivua