kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. sx viper

    sx viper Well-Known Member

    Oxygeni tuli hommattua, kyllähän lompakkoa verotti aikalailla, mutta ei voi huonoksi sanoa. Tähän sai onneks BF tarjouksen hyödynnettyä, muuten en olisi antanut itseni tätä ostaa

    Visiiri ja aurinkolasit lämpenee, tuuletus toimii, jos ei ilma riitä niin avaa visiiriä, lämmitys pitää huurun kyllä pois. Lämpötilan säätö toimii myös hyvin.

    Plussana mitä moni ei välttämättä tiedä on kypärän sisällä olevat "kuulosuojaimet" tai niiden kupit. On mukavan hiljainen, varsinkin, kun itsellä kokemusta rossipotista kelkkakäytössä ja mopohommista.

    Magneettikiinnike kypärän takana on myös hyvä, kestää hyvin kiinni. Tähän kait saisi elinq varusteen, niin saisi samalla yhden piuhan pois.

    Pääsyy miksi tämä tuli hommattua on joka talvinen naaman paleltuminen, ei tahdo nahka kestää enää yhtään pakkasia kun useaan otteeseen kuorittu. Kypärämyssyä, neopreenisuojaa ja safarimaskia kokeiltu. Safarimaski laseihin kaikista paras kypärän sisälle, mutta aina jostakin pääsee vinka puhaltamaan kypärän sisään tai sitten heikkokuntoisen hengitys kastelee maskit ja tauon jälkeen, kun lähdetään liikkeelle, niin jäätyy rätit naamariin kiinni.

    Kypärässä myös erilliset lärpäkkeet edessä ja takana, niin pärjää ilman buffiakin hyvin.

    Tuota kannattaa käydä päähän kokeilemassa jos mahdollista, suuri näkökenttä vaikuttaa kyllä melkoisesti kaikkeen ajamiseen.

    Jälkeenpäin ostos ei ole kertaakaan kaduttanut, tosin aion jatkossa käyttää tuota myös adventure mopoilussa.
     
    fleec tykkää tästä.
  2. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Kypärä pitäisi ostaa ja 509 Delta vaikuttaisi sopivalta. Mikä mahtaa olla R3 ja R4 ero, vai onko toinen vain vanhempi malli? Ja tuota R4-mallia kun googlailee, niin osassa nimen perässä on Inginite ja osassa ei.
    Oulun liikkeissä (Tarvikeskus ja EMC) on tosi heikko tarjonta tuosta mallista, pitäisi kutenkin päästä sovittamaan ennen ostoa...
     
  3. immi

    immi Active Member

    Kannattaa piipahtaa Raahessa Motocafessa, sieltä sain 509 kypärän ostettua pari vuotta sitten ja valikoimaa löytyi.
     
  4. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Pitääpä käydä joku päivä Raahessa, eihän se ole kuin 150 km reissu.
     
  5. SilverHawk

    SilverHawk Member

    Suositelkaas hyvää kypärää n. 200€ hintaluokassa. Saako vielä tuohon hintaan lämmitettävällä visirillä?
     
  6. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Ei oikein löytyny ko joku sledstoren lämpövisiirikypärä. Kovin hyvältä ei näyttäny mutta eipä ole siitä kokemustakaan. Reiluun pariin sataan saa jo ihan valikoimaaki, varmaan sellanen missä on varaosiaki saatavilla ois ihan hyvä. Kolmen satasen luokilla nuo näky pyörivän enimmäkseen.
    https://www.sledstore.fi/product/cr...i2DdKsw5jr0pNgWVQEhoC1_wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

    Itellä on brp:n exome sport kypärä visiirillä ja kuonokopalla, ei huurru eikä tartte piilareita käyttää ko ei lasitkaan huurru. Ei kestä hengästyä ko loppuu ilmansaanti nopeasti. Sitte ko aukasee kypärän niin menee lasit kylmäksi ja taas ko laittaa kiini niin huurussa heti. Ei siis äkkinäisen hommaa lasien kanssa. Muuten on mukava, hiljanen eikä vinkka juuri käy mistään sisäle. Rossikypärä on sitte umpisen hommiin tai rossailuihin missä pitää ilmanki kulkea. Pitää vielä puhelimet laitella kypäriin niin saa jutella mukavia tai kuunnella kaverin kiroamista tai vaikka heviä.
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Tuon Exomen ostin töihin viime viikolla kun oli tullut kolhuja liikaa aiempaan Modular 2 malliin. Painavahan tuo on mutta niskat tullut koulittua jo aiemmin Modular 1 ja 2 malleilla, taitaa silti tuo Exome olla painavin näistä.
     
  8. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Joo itellä kevyemmän pään airohi ollu nii kyllähän tuo painavalta tuntuu. Ei se kyllä ajossa haitanu mutta se onki tourinkihommiin niin ei tarvi riehua. Mönkijähommissa sama kypärä niin paljon mukavempi puotella ko ei tuuli humise ja naamassa käy vinkka.
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Töissä kevät keleille ja mönkijähommiin Airoh Trial tms "kilon" kypärä. Modularit ja tämä nykyinen hiljainen ja lämmin työhommiin ja ehdottomasti tuohon käyttöön avattava umpikypärä, välillä on pakollisia pysähdyksiä 50m välein ja lisäksi lumenkaivuu hommia.
     
  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

  11. SilverHawk

    SilverHawk Member

  12. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Kellään kokemusta tämän mallisesta kypärästä? Arvelin ettei huurru lasit eikä visiiri kun ei niitä ole. Entäpä ääneneristys, sekin voi olla hyvällä tasolla kun suht umpinainen malli.

    Makkaran syöntikin onnistunee kypärää riisumatta, eriasia onko se sitten enää lasten katottavaa:rolleyes: Screenshot_2024-01-06-19-06-44-93_c8110edc9d09a086fc427cff053523f2.jpg
     
    Rantalankila, Pasuuna, FFoxi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  13. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Tuohon vielä noihin silmän reikiin 10cm putken pätkät, niin ei tuule silmiin....
     
    JiiKoo tykkää tästä.
  14. Wäiski

    Wäiski Active Member

    509 kypäriin näyttää saavan uusia irtolinereitä ja poskipaloja (kuten useimpiin muihinkin). Firman nettisivuilta ei vaan löydy tietoa, että voiko esim L kokoiseen kypärään laittaa M kokoisen linerin jos alkaa tuntumaan siltä, että sais olla pienempi. Yleensähän tää toimii näin, mut oisko ihan oikeaa tietoa asiasta?
     
  15. rehto

    rehto Well-Known Member

    Jos L ja M kypärissä on kuori samaa kokoa niin silloin tietenkin onnistuu. Riippuu siis ihan kypärästä ja 509:llä näyttäis olevan 3 eri kuoren kokoa joten tarkasta omasta mallista jostain.
     
    Wäiski tykkää tästä.
  16. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Voisiko joku punnita tuon Exome Sport Radiant kypärän, kun ei netistä löytynyt tietoa painosta? Nyt käytössä oleva avattava ja sähkövisiirillä oleva FXR painaa M-kokoisena 1950 g.
     
  17. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Yritän muistaa punnita ensi viikolla töissä.
     
    Salvelinus tykkää tästä.
  18. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Exome painaa 1850g ilman lippaa ja kuonokoppaa L koko, Modular2 2000g ilman kuonokoppaa M koko.
     
    Salvelinus ja FFoxi tykkäävät tästä.
  19. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Sähkövisirillä oleva Amoq adaptor koko XL. 1760g
     
  20. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    M kokonen Exome Sport Radiant lipalla, sähkövisiirilla ja kuonokopalla sekä Cardo Packtalk Bold kypäräpuhelimen kuulokkeilla, "telakalla" ja mikillä 2020g

    XL kokonen Oxygen samalla Cardo-setillä, leukaosan ledivalolla ja kahdella AAA paristolla 2036g
     
    Salvelinus tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua