Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 14/1/06.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Onko kokemuksia Pilot 7.4 suksesta, joka löytyy noista skidoon työmalleista aika laajasti nykyään. Kattelin, että siinä olisi monta ihan hyvää juttua kun kärki on korkeempi kuin Blade suksissa ja peräpääkin on korotettu niin pystyy peruuttamaankin mahdollisesti hieman pehmeässäkin lumessa. Etsinnässä siis semmoinen perusluotettava yleissuksi, joka toimisi johdonmukaisesti, ei vetelisi ja ei haittaa vaikka on perustoiminnaltaan aika aliohjaava.
     
  2. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Noista 7.4 ei kokemusta mutta Pilot DS Ski-doon omilla levikkeillä istuu aika hyvin tuohon kuvaukseen.
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tilasin nyt nuo 7.4 mallit testiin. Mielestäni hyvin kohtuulliseen hintaan sai tuon kitin, jossa tulee sukset, kärkilenkit, ohjarit + kaikki kiinnitystarvikkeet niin päätin kokeilla. Eikä tuo suksen profiili ainakaan äkkiseltään ole hullumpi. Tasainen pohja, jossa ei mikään ihan matala köli. Köli ei ole täyspitkä vaan päistä madallettu ( kaareva). Ohjarina tuo sama lyhyt, joka esim. blade ds+ ja xc+ suksissa. Sitten tuossa pohjassa pitäisi mielestäni olla Pilot DS sukseen lisänä nuo C&A tyyppiset pienet reunakölit. 7.4 tuumaa eli eli jotain 188mm leveä pitäisi olla joten kantavuudenkin luulisi olevan ok tasolla. Tuuman leveämpi mitä Pilot DS. Skidoon esitteen mukaan tässä suksessa on pyritty yhdistämään kevyt ajettavuus, mutta kuitenkin suht. ottava ohjaus.
     
  4. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Miten toimii Blade xc suksenpohjamuovien kanssa? Alkuperäisiä muoveja ei taida xc-malliin olla saatavilla, joten joutunee vuotsolaiset tilaamaan. Auttaako umpisella ja menettääkö loputkin reittiominaisuudet?

    Kelkkana vanhempi tourinki, joka kaipaa lisää kantavuutta.
     
  5. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Hyvä että näin on muillakin.

    2012 ostettu ja nyt 10 kautta takana niillä samoilla powdereilla. Hieman käynyt mielessä, että onko hieman rauhallisempaa suksea ilman että kääntyvyydestä tarvitsisi tinkiä paljoakaan? Tykkään kierrellä mutkia reilusti ulkokurvien puolelta niin saisi kääntymisominaisuudet pysyä ennallaan.
    XC ? DS+ ? Ilmeisesti ne XC+ saa unohtaa kun kuuleman mukaan useammat vaihtaneet niitää vanhaan XC malliin?

    ...tai sitten ajan vielä toiset 10 talvee niillä vielä ja mietin sitten uudestaan.
     
  6. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Tuskin petyt jos laitat nuo DS+ sukset. On keveät ajaa... toimii reitillä ja sen sivussa... Hyvällä ohjarilla vois reitille vielä parantua, ite ajoin vaan vakioilla. Olisin niihin laittanu Totaltekin freeridet mutta jostain käsittämättömästä syystä tohon sukseen sitä ei tehdä tai en ole ainakaan löytänyt valikoimasta...

    Kannattaa myös miettiä C&A:n valikoimaa. Ekaa kertaa ku ajoin tolla kaverin kelekalla jossa C&A:n sukset (höylätyt) ni tuntu ettei se pysy reitillä ollenkaan, mut sitten ku tajusi ettei niitä tarvitse käännellä jatkuvasti / kääntää mutkaan ku juurikin sen verran mitä pitää niin johan alako latu maistumaan... ei tarvitse enää sen jälkeen keskittyä siihen että miten suksi toimii tai kääntyykö tämä vaan voi mietiskellä muita asioita:D:D:D juu ja ovat varmasti raskaan tuntuset aluksi koska niitä kääntää auttamatta liikaa Bladen jälkeen...
     
    M.E.A tykkää tästä.
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Siinä oli hyvin puettu sanoiksi tuo CA proon käytös, allekirjoitan tämän samoin kuin tuon DS plussan monipuolisuuden.
     
    ///AJS tykkää tästä.
  8. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Raskaathan nuo Powderit tosiaan on tottumattomalle. Mutta kyllä mä mieluusti valitsen hieman raskaan ohjauksen jos vaihtoehtona on se, että saa laskea mutkaan ratti linkussa, eikä käänny siltikään.
    Powderit kun menee just eikä melkein sinne minne suksen nokka näyttää, eikä tartte arpoa kääntyykö vai ei. Sama varmaan nuo CA tekeleetkin.

    Tuo DS+ pitää laittaa vakavasti harkintaan.
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    DS+ toimii hyvin joka paikassa.
     
    Nenone tykkää tästä.
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    CA siinä erilainen että siitä puuttuu powdereiden ottamalla kelillä olevat sinkoilut :D. Jos ranne olisi kunnossa niin CA:t olisi vieläkin, joskus ajo tunnisti norsullakin liian helpolta ja sen huomasin Bladeen palattuani että patin koko kasvoi kun suksen vaihdoin, se pitkä CA lankku vaan tasaa möykkyä.
     
  11. Kätyri78

    Kätyri78 Kelkkalehti.com tukija

    Moro,

    Mitkäs suksikumet kannattaa laittaa Skidoo Freeride 850 vm 20? Orkkikset? Käykö boondockerin kumet?
     
  12. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Aloin laittamaan DS+:ia 900R Renegadeen, onkohan noille omia kumeja kun vakiosuksien kumi painaa suksen kärkeä alas?
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Laitoin -21 iron doggiin C&A XCS, leikkasin raudat vaan lyhyeksi kahdelle pultille ja hyvä tuli. Tunnoton vanhoille urille, ohjaa tarkasti mutta sallii pientä puskettamista. Vähän samalla kaavalla kun aikanaan tuli tehtyä C&A XTX mutta nämä lähtöjään miedommat niin tuntuu että enempää ei tarvitse modata. Omasta mielestä erittäin hyvä reittisuksi.
     
    ///AJS tykkää tästä.
  14. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Muistelen et ku aikanaan noi DS+:t ostin ni ois ollu kahdet eri kumet matkassao_Okorjakkaa jos tää oli ihan väärä muistikuva:D muistelisin et toisilla oli juurin toi ongelma et kumi paino selkeästi suksen kärkee alaspäin, tai sit se oli juurikin niin et vakiot paino ja bladen kumit ei:)
     
  15. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Jep. Kahet kumit tuli miulleki ds plussie mukana..
     
    ///AJS tykkää tästä.
  16. MikkoVilkastus

    MikkoVilkastus Renegade XRS 900 turbo -19

    Ehotelkaapa suksia nelariturbo Renen -19 vakio pilot ds2 tilalle. Pääsääntöisesti reitille mutta ummellaki sais kääntyä paremmin. Syheröreitille sais olla kevyempi ohjaus ja suht vakaat kovemmillakin nopeuksilla.
     
  17. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    No nyt on kokeiltu ds+ reittikäytössä 900R Renen alla. Vähän kaksneuvoiset kamppeet. Ei kyllä tuiki muuten yhtään noilla, mutta siihen loppuu hyvät puolet omassa käytössä. Pelaa kivasti jos reitillä on irtolunta tai pinta muuten irtonainen. Mutta sitten todella raskas kovapintaisella reitillä. Tämän olisi ok jos kääntyvyys riittäisi, mutta kun ei riitä. Pahin on jos reitillä ei ole äskettäin ajettu ja pinta saanut kovettua. Jos on vähemmän ajettu reitti jossa ehkä siten irtolunta niin siinä toimii hyvin mutta sitten jos on välissä jotkin kelkanjäljet niin niissä sitten raskas. Eli soveltuu reittikäyttöön silloin kun reitin pinta on pöperöä. No tämä toteutunee Levin lähireiteillä iltapäivisin/iltaisin tai alkukaudesta vähän sivummalla olevilla reiteillä.

    Onko kellä hajua eroista blade xc ja xc+ vs. vanha blade, onko millaisia?
     
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Noista valitessa joko xc+ tai alkuperäinen Blade. XC on sen mallin tuikkija ettei pahempaa ole sitten höyläämättömän PP:n ollut.

    Blade vs. XC+ , jälkimmäinen taitaa olla noista se miedompi/rauhallisempi, kokemukset tosin niin erilaisten kelkkojen alta että varmasti vääristää vertailua(600 REV-XP vs. -22 850 Radien RE)
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ootko kokeillu pienemmällä suksipaineella? Kääntyvyys ei hirveästi heikkene ja tuntuma kevenee. Näin ainakin keveämmissä haisuleissa on oman kokemuksen perusteella.
     
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Omassa DS+ on niin kevyt vietävä, että ajelee vaikka yhdellä kädellä. Vähän aliohjaava, mutta se sopii itselle mieluummin kuin rajusti ottava ja on samanlainen kevyt tuntuma joka kelillä.

    Kokeile säätää saako kevyemmäksi. Parikymmentäkiloa enemmän keulalla varmaan myös vaikuttaa.
     

Suosittele tätä sivua