Lynx Xtrimm 600 ace outo ääni?!

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Valtzuuu, 3/1/22.

  1. Valtzuuu

    Valtzuuu Member

    Taitaa olla tässäkin sama juttu, rohisee aika lujaa kun otti ketjun irti ja pyörittää tyhjänä.. minkälainen homma ottaa irti tämä laakeri?
     
  2. Basso

    Basso New Member

    Moi, minulla on Yeti 600 ACE ja kun tämän viestiketjun luin läpi, niin kuulostaa hyvinkin samalta ääneltä. Se on kuulunut jo pari vuotta ja tuntuu, että voimistunut entisestään. Voisiko se hyvinkin olla tuo ? vikaa on huoltoliike etsinyt, muttei ole osannut paikallistaa sitä.. mm. variaattorin rullat vaihdettiin viimeeksi, ja ei sieltä se ainakaan lähtenyt. Kuinka tuon ketjun saa irti, jotta sen pystyisi varmistamaan onko se siinä ja oletteko miten saaneet tuon laakerin irti / onko yleensä millaine homma vaihtaa ?
     
  3. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Matto telatunneliinhan on aika erilainen ääni kuin laakerin ääni ja kuuluu yleensä vaan kun vetoa löysää. Yhdessä aikaisemmassa kelkassa otti aina kiinni jos ei ollu mattoa kiristetty todella tiukalle, mysteeri ei koskaan selvinnyt. Jälkikäteen oon miettinyt, olisko matosta voinut olla puikkoja poikki ja siten päästä keskeltä taipumaan enempi tunnelia kohti kuin ehjä matto.
     
  4. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Täällä samanlaista ääntä ollu uudesta asti. Alkaa noin 40km/h vauhdissa.
    Minun makuun on kyllä kova ääni ja kuulostaa ihan että joku hajoaa kohta.
    Olen kans yrittänyt ettiä mikä tuon äänen aiheuttaa mutta en kyllä saa paikallistettua.
    Välistä tuntuu että se tulee telastosta ja välistä että se tulis voimalinjasta.
    Ehkä tuo ääni on koventunut 1600km aikana.
     
  5. karjal

    karjal Well-Known Member

    Kokeilkaas kevyesti painaa jarrua samalla kun ääni kuuluu. Jos ääni häviää vika voi ainakin yeteissä olla jarrulevyn räminässä tai toki vetarin laakerissakin.
     
    LRacing ja Skippaduu75 tykkäävät tästä.
  6. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Sama romina kuului myös -12 Rave ACE , sitä vähän ihmettelin mutta jarrulevy se oli kuitenkin vain joten hanaa :) . Sen huomaa myös siitä että kun jarru kuumenee niin ääni tietenkin häviää, kylmänä aina otti korvaan.
     
  7. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Katos vaan se äänihän katosi ku painoi jarrua.
    Jopas vaan lähtee kova räminä jarrulevystä:(
     
  8. karjal

    karjal Well-Known Member

    Omaan kelkkaan 2012 yeti ace lisäsin 1,6 mm paksun o-renkaan levyn taakse niin hiljeni sillä. Jenkkipalstalta ja kaverilta sain vinkin.

    Yllättävän kova pauke lähtee jarrulevystä ja varmasti syö booreja väljäksi tuo räminä.

    Uudemmissa pitäis olla o-rengas jo tehtaalta. Mutta onko riittävän paksu tai edes jäljellä enää. Jos jarrulevy heiluu käsin ravistamalla niin suuri riski on tuolle ilmiölle.
     
  9. Basso

    Basso New Member

    Juu, niinhän se on täälläkin.. tänään n. 30-40 km/h tasakaasulla painoin jarrua, ja kyllä- ääni hävisi heti, ja palas kun jarrua hölläs. Irrotin katteet ja kokeilin jarrulevyä, mutta käsin en saanut sitä heilumaan, mutta sitten kokeilin tuota alempaa variaattoria ja siinä on pieni välys kun sivuttain yrittää liikuttaa ? 1) onko tuon O-renkaan lisäys millaine homma tuonne jarrlulevylle ? pitääkö purkaa koko levy ja laittaa se sinne taakse vai mihin? 2) onko tuo varin pieni klappi normaalia ?
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itse pikakorjasin viime talvena sitä jarrulevyn ääntä. Laakeriliikkeestä akselille sopivan kokoisia laakerisimmirenkuloita hain eri paksuisina ja laitoin siihen levyn ja lukkorenkaan väliin sellaisen. Olisikohan siihen 0,3m tai 0,5mm vahvan saanut menemään. Varmaan pitäisi itsellekin se o-rengas vaihtaa kun uudelleen alkanut hiljalleen ääntää, mutta pitää vaikka kesähuollossa samalla vaihtaa vetarin laakeri sitten.
     
  11. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Se jarrulevyn O rengas tais tulla pikku pätkinä ulos tuosta -20 RE:stä kun jarru otti vähän lämpöä pikku puunkierrossa :) . Ihmettelin että mistähän tuo on tullu mutta se täytyy olla se O rengas...
     
  12. Basso

    Basso New Member

    Onko tietoa, minkäkokoisia laakerisimmilevyjä lähtee edes kysymään ? meinasin tuossa ensi viikonloppuna purkaa tuon levyn ,mutta jos osat olisi valmiina, ei tarvitsisi jättää sitä kesken. Ja minkäkokoinen tuo O-rengas on ? lähinnä että olisi kaikki tarvittava valmiina, kun lähtee purkamaan. Kiitos jos tiedoista etukäteen
     

Suosittele tätä sivua