Lynx Shredder RE 2023 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Deecee, 14/9/22.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Oon eri mieltä ettei umpisessa voimalla saisi paikattua ajovirheitä ja sitä myötä parantaa myös ajosuoritusta. Hankalampi se on matalatehoisella päästä paikkoihin kuin tehokkaalla missä on tarvittaessa reserviä peukalon alla. Pienempi tehoisella ei ole pelivaraa ja virheitä ei saa paikattua teholla.

    Teho korvaa täten ajotaitoa.
     
  2. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    No ei se nyt kyllä ihan noin suoraviivaista ole. Jos otan kaverilta 270hp sidewinderin testiin niin en pääse sillä mihinkään ja pelottaa kokoajan aivan helvetisti, jos vertaa siihen että ajan omalla alphalla. Jos mamma ottaa multa alphan ja ajelee sillä, niin kyllä on vaikeaa verrattuna omaan 600 summittiin.

    Lisätehosta on apua semmoselle joka sitä osaa ja on tottunut käyttämään, ja kyllä silloin pitää osata myös ajaa ja saada kaikki tehot ulos aiemmasta versiosta. Jos on tehoa enemmän kuin taitoa niin paremmin ajelee pienempi tehoisella kamppeella.
     
    Fudge, janzka ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ensimmäisen kerran kun hyppäsin 850 sarviin, koin Nirvanan. Moni asia loksahti kohdalleen ja ajaminen oli sikahelppoa, kun tehoa oli ja sillä korjasi asioita. Matalatehoisemmilla loppui eväät ja tehokkaampi oli kuin huijausta niihin verrattuna. Tottumusta teholle ei tarvittu yhtään, vaan se avasi heti ovet.

    En aloittelijalle tietenkään suosittele mitään tykkiä alle, mutta teholla tälläinen keskinkertainen umpismauri saa asioita paikattua. Taitava tankomies tekee jo 600:lla ihmeitä ummella ja samaan en pysty, mutta teholla saan kyllä korvattua taitoa ja tekniikkaa.

    Ei se Sidewinder muutenkaan varmaan ole mikään helpoin ajettava vaikka olisi ihan vakiotehoinen. Varsinkin jos ei nelaria ole tottunut viemään. Kaveri kokeili 850 summitin jälkeen mtx Viperiä ja huusi penkasta heti kiinni ollessaan, että miten vi***** olet tällä muiden mukana ajanut? Sehän olisi pitänyt tämän kaavan mukaan olla lastenleikkiä, kun vaihtaa lusumpaan. No ei ollut nelariin tottunut, vaan ajanut tehokkaammalla kakstahdilla.

    Reitillä en pidä ylettömästä tehosta olevan kuin haittaa ajolle ja ajajalle. Mut sehän on jokaisen oma asia mitä hakee ajoilta.
     
    Viimeksi muokattu: 24/2/23
    Jakke_ tykkää tästä.
  4. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    Tosiaan pienen kokeilun perusteella huomasin vain sen, että tuo turbo kerää niin paljon nopeutta, että se onkin juuri se helppo maasto missä piti olla hereillä. Ei niinkään se, että sillä pääsee huono kuski pahempiin paikkoihin.
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Se on parempi, kun ei kokeile. Voi vielä kuume nousta. Toisaalta kaasuun vastaavuus 3-5sek aikana on se mitä näissä maastoissa arvostaa. Tiedä sitten mikä siihen parhaat potkut antaisi. Jos turbo, niin ehkä se etec on nyt parhaiten voimissaan? Mut mitäpä näitä lätisee, kun ei ko. kelkkaa ole, eikä varmaan tulekaan.
     
    kikoske tykkää tästä.
  6. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kaveri nyt testanut 3900 RE shredder turbossa vakio voimansiirrolla gboost badass hihnaa. Kiertää 8000 koko ajan, ei pauku eikä humpaa kiekat. Kytkimen klikkeritkin vakio asennossa #2. Siinä vaikuttaisi olevan yksi helppo tapa korjata ylikiertäminen jos ruuvaaminen ei kiinnosta.
     
  7. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Eli tämä remmi pitävempää materiaalia niin väheni luistot?
     
  8. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ilmeisesti, miten lie raskaammalla kelillä alkaako sitten lämmetä ja kierrokset putoaa mutta ongelmahan korjaantuu sitten kääntämällä klikkerit #3 Brp olisi varmaan pitänyt kehittää turboille oma hihna kuten kävi jo 850 vapareille kun tuli 571 korvaamaan vanhan 531 hihnan.
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kyllä, tuo badass on selvästi pitävämpi remmi kuin vakiot
     
  10. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Onneksi tuo badass toimii aika tasaisesti kelistä huolimatta, ja jos keli menee raskaaksi niin onpahan tarvittaessa säätövaraa. Ultimaxhan on kuuluisa siitä että alasvaihto sakkaa kun kelit lämpenee.

    Alunperinhän oli 391 vielä 2017, ja sitten kun kasipuokit 2018 tuli isommalla mallistolla niin uusi remmi niille nimenomaan oli tuo 531 joka oli susi. Sitten sen korvaamaan 2019 kaudelle tuli 571 joka on ollut hyvä remmi vapareissa että turboissa. Nyt uudelle turbo r koneelle tuli tuo uusi 574.
     
    Viimeksi muokattu: 26/2/23
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  12. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ai sieltä on tullut uusi remmi, tuotapa en tiennyt.
     
  13. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    Tuo vaparinkin voimalinja aika kevyen olonen, toki en oo missään kunnon umpisessa päässy ajaa ku täällä mökillä on aina kovonnu ton lumikerroksen.... mutta klikkerit piti tiputella #2:lle et kierrokset saa 7900 - 8000rpm.
    Tänään tais sit mennä todennäköisesti tulppa, kilometrejä takana ~790km... mut se on tossa jo jonkin aikaa "jymähelly" putkessa sekä ummessa hitaasti ajaessa ns. tasakaasulla ja sit ku kaasua lisää niin nuokataa todella pahasti ennenku herää uudelleen:(o_O no päivitellään tilannetta ku selviää.
     
  14. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Joo, 8200rpm kiertää mullakin vapari RE 3900, klikkerit vakioasennossa kolmosella. Tämä siis kun hanki on aika kovaa ja pehmeetä päällä jonkun verran.
    upload_2023-2-28_9-38-3.png
     
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Uusilla tulpilla alkoi kiertämään 8400rpm vaikka on ~6.5g pivotissa lisäpainoa, rampit 2:lla ja -571 remmi paikallaan. Hyvät on tehtaan säädöt tosiaan, paljonkojan nyt kieräisi kun laittaisi vakioksi
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Harmi kun nämä ei enää tallenna max rpm :D voisi olla mielenkiintoisia lukemia. Mutta ravethan menee kiinni ja bensa loppuu siellä 8100 jälkeen niin sehän rajoittaa kyllä automaattisesti.

    Minä kokeilisin sen 100-200 kytkimenjousen vaihtaa jos ei tuota gboostin remmiä halua käyttää. Jousi maksaa pari-kolme kymppiä jos vain työkalut löytyy että saa vaihdettua.
     
  17. Rantalankila

    Rantalankila DS 3900 -22 & GL 3900 Syncro

    Kyllä se 2022 3900 DS dokkerikin kiertää 8200 ainakin näillä kotimaan lumilla. Rampit kolmosella.
     
  18. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

  19. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Yllätys yllätys että MINULLA EI PELAA, on 100-200 jousta ja pahaperse remmiä ja joko kierää yli tai sitten keskivaihdolla kyykkää toviksi, eikä ole vetoja kuten pitäisi.

    Jos nyt ihan suoraan sanon niin kelkka on muuten ihan helvetin hyvä mutta voimalinja/moottorinohjaus ongelmat on niin amatöörimaista puuhastelua kotimaisella että KENENKÄÄN EI PIDÄ OSTAA UUTTA 2T TURBO LYNXIÄ ennenkuin saavat nuo toimimaan.

    Nyt saa huolto laittaa laitteen rokkaamaan tai lähtee luiskaan koko laite

    Tehtaan porukalle HELEVETIN ISO LAMPAAN PERSE jonne jokainen vuorolla voi työntää päänsä hetkiksi ja vielä toiseksikin
     
    Foxxman, Linski, member ja 3 muut tykkäävät tästä.
  20. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Sammuuko sulla kelkka välillä, kun löysäät kaasusta? Kaverilla on 23 turbo summitti ja se pelaa ihan päin persettä. Välillä röpöttää ja yskii, eikä vastaa kaasuun. Sit saattaa yhtäkkiä sammua ,kun kaasusta löysää. Tulpatkin jo kerran vaihdettu (ajettu alle 1000km). No vetoja moottorissa on 7500-8100rpm ,mutta ei missään nimessä niin paljoa enempää Vs vapari, että kannattaa ottaa 10-15kiloa painoa keulaan ja maksaa 3-5t€ enemmän. Etecin pitäisi olla 2t moottori tekniikassa parasta mitä rahalla saa ja kaasuvaste markkinoiden parasta, mutta tämä 180 turbo R on kyllä ihan susipaska tekele, jos ei moottorinohjausta muuteta.
     

Suosittele tätä sivua