Lynx ranger 49 st 900 ace 2023

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Leo, 12/1/23.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Vanhoja huollettuja RE:n iskareita on hyvä käyttää, jos vain sopivat. Omassa oli varmaan nämä samat mehupillit mitkä tässä 49:ssä ja vaihdoin 46mm lisäsäiliö Kybit alustaan ja Totaltekit keulaan. "Vähän" muuttui kelkan käytös. Keula oli hirvee lötkö jo heti uutena.

    Käytetyistä kybbiläisistä ei tarvi paljon köyhtyä, mutta muutos on huomattavan iso uusiin hinnat alkaen malleihin verrattuna.
     
  2. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Nyt on yhden viikonlopun ollut ajossa uusi Rangeri. Se olikin jo ennen ostoa tiedossa, että iskarit eivät sovellu reittiajoon. Tässä kuitenkin muutama ominaisuus, joiden oli tarkoitus parantua vaihtamalla vanha kelkka (49 Ranger 900 -19) tähän uuteen turboon.

    + Easyride > vaikuttaa keräävän lunta/jäätä vähemmän kuin PPS
    + Lyhyempi matto > tuntuu ketterämmältä, helpommmalta ja kevyemmältä käsitellä kuin vanha 4100
    + 51 lappu > parempi järvillä vesisohjossa ja ummella (verrattuna aiempaan 39 mm)
    + DS+ sukset > selkeästi paremmat kuin aiemman kelkan DS-sukset
    + Leveämpi keula (1080 mm) > omaan sekakäyttöön vaikuttaisi hyvältä, aika vikura (kaatumatautinen) oli aiempi Rangeri kapella keulalla ja PPS-alustalla
    + Uuden mallin sähkökaasu (liipasimelta vaijeri konehuoneen puolella olevaan potikkaan) > todella selkeä parannus vanhan mallin sähkökaasuun
    + Turbon tehonlisäys (90 hp > 130 hp) > tuntuu, näkyy ja kuuluu

    Easyriden linkun lukitussarjan otin lisävarusteena, mutta lukituksen toiminnasta tai toimimattomuudesta ei ole vielä havaintoja
     
    Sampza, Arsi, petes88 ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  3. Sampza

    Sampza Summit 850 expert turbo

    No siinähän tulikin yllä hyvää perspektiiviä mitä on tuotekehityksessä tapahtunut

    Itse tässä venkoillut tuon iskariongelman kanssa edelleen, eli yrittänyt järkeistää sitä miten saada kohtuudella (lue kohtuu rahalla) alusta toimivaksi. Minulla on nyt hilut 996mm käppyräkeulalle hommattuna ja etupään iskareiksi on nyt kokeilussa em. budjettisyistä Foxin perus 1.5zerot riittävällä shimmillä. Nämä siksi kun nämä saa ilman jousta shimmattuna hintaan 380€/pari. Kybin hlcr saisi maksaa sitten aikalailla paljolti enempi. Varmasti olisivat paljolti myös tosi puheissa paremmatkin, mutta kuten todettua, nyt haetaan toimivaa settiä seka-ajoon. Ei mitään rossihyppyytystä tms.

    Jouset nuissa tehtaan kybeissä on 20nm jäykkyydellä, eli löysyydellä paremminkin. Rohkenen väittää, kun puhutaan kuitenkin raskaasta turbonelarin keulasta, ei tuommoinen 20nm jousi rehellisesti kanna tuota massaa, ja mitä tulee iskunvaimentamattomuuteen kybeillä, niin näistä voit lukea selaten viestiketjua aiempaan..

    Kun saan keulan hilut asennettua laitan myös foxeihin jäsymmät jouset paikalleen, minulla on tarkoitus kokeilemalla hakea mieleinen jousi iskariin. Asiasta paremmin perillä olevan kaverin kanssa asiaa on pähkätty ja 24nm jousi olisi hänen mielestä ok.

    Palaan asiaan kun hilut on paikallaan ja testiä on ajettu.
     
    Leo ja Altavastaaja tykkäävät tästä.
  4. nurse73

    nurse73 New Member

    Noi 24nm jouset toimii huomattavasti paremmin ainakin omassa vapari 900:ssa. Tuli keulasta vähemmän kallisteleva. Mistä hommasit Foxit tuohon hintaan?
     
  5. ELhope

    ELhope Lynx 49 Ranger Pro 900 -19

    Minä laitoin kapean keulan käppyrä varsilla tohon omaan 49 rangeriin ja vuotsolaiset jokka levittää sisäänpäin. Nyt keula kantaa hangessa ja ompa hyvä viiä kylelleen kelkka. On myös se pikairroitettava kallistuksen vakaaja joka ei oo koskaan kiinni. Telastossa mulla on re vaimentimet joista on huolella väännelty klikketeita miedompaan suuntaan ja keulassa on jotku huollettavat kybit paluu vaimennuksen sääjöillä ja rullattavalla jousen esijännityksellä. Nämä on vähän liian pitkät tähän mutta olkoot. Huomannu että 5 milliä keulan jousen esijännityksessä muuttaa kelkan kulkuja todella paljon. Ei nuo vuotsot oo hyvät reitillä mutta mie ajelenki umpisia enempi. Höyläsin niistä sen sisäkantin pois niin loppu vetely. Haritusta on myös aika reippaasti laitettu. Ois pitäny heti uutena laittaa nuo vuotsot niin ois pelastanu monelta murheelta tuolla ummella. Ei enää keula sukeltele lumen alle. Jokku haukkuu tuota kiikkeräksi mutta ei mulla heittele selästä. Ne vakio iskarit pitäs lailla kieltää. Välitykset lyhensin myös. Ei tuo ota kuin 100 vauhtia mutta pyöriipä matto tiukassa paikassa nopiampaa. Roiskeläppä on myös irti ja se muuten syö menohaluja paljon jos ajellaan missä lunta on. Tuosta loppui nyt takuu ja ajattelin paltekin ohjelmaa vielä laitella sisuksiin. Ei jaksa kiertää kuin 7800 mutta eiköhän siihenkin jotain keksitä. Voin melkeen alle viivata että jos jaksaa värkätä ja rakennella niin näistä möhkö nelareista saa kyllä hyviä pelejä jos vaan on pörssissä painetta ja viitseliäisyyttä.
     
    Viimeksi muokattu: 5/3/23
    Leo, fleec ja FFoxi tykkäävät tästä.
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    24 jouset ei varmaan ole 900:seen kaukana.

    12kg kevyemmän 600 acen keulalla on tällä hetkellä 20-24nm progressiiviset ja kyllä tuolla kestää reittiä ajaa sen mitä uskaltaa ja on kuitenkin mukavan pehmeä ajettava. Toki muutenkin 46mm totaltekeissä on kapasiteettia ottaa möykyistä terä pois. 26nm jousilla lähti jo mukavuus.

    Ne karvalakki Kybit saa heittää tallin nurkkaan odottamaan kelkan vaihdosta johtuvaa takaisin asennusta. Vastuutonta laittaa sellaista rapaa uuteen kelkkaan ja pilaa koko kelkan ajettavuuden.
     
    Leo, upi_268 ja ELhope tykkäävät tästä.
  7. Sampza

    Sampza Summit 850 expert turbo

    Lapin akkumaailmasta.
     
  8. IceACE

    IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

    Olisko täällä ace moottoreille tietäjiä paikalla?

    Olis semmonen probleema, että 600ace tundrassa tulee liikkeelle lähdössä pieni viive ja kylmäkäynnistyksessä käynti humpaa aika paljon. Lämmetessä käynti tasaantuu ja oikeastaan korjaantuu.

    Mahdollisesti polttoainesuodatin tukossa vai jotaki muuta?
    Pystyykö kaasutinta/kaasuttimia putsaamaan/synkronoimaan yms?
     
  9. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Sähkökaasuun ominaisuus tuo viive
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Se sähkökaasun toiminta paranee reilun 1000km jälkeen. Tai siis itse toiminta ei muutu, mutta siihen vaan tottuu;)
     
  11. IceACE

    IceACE Tundra, fx nytro, venture triple, yamaha sl 300D

    Jaa niin unohtu mainita että vuosimalli 2010, eli ei vielä ole sähkökaasua.. :rolleyes:

    Niin ja lisänä se, että ne kierrokset humpaa kylmänä pikkusen vajaa 1000rpm verran ku tela ilmassa pitää tasakaasua esim 2500-3500 välillä
     
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    No sitte siinä on joku varmaan vikana, kun vaijerikaasuiset -13 vuosimallit (x2) ollet tosi tasaisia käynniltään ja tuntumaltaan. Ei lämmityskierroksetkaan omissa ole humpannut ylösalas.

    Ei taida aceissa olla kaasuttimia, vaan ruiskut.
     
  13. Sampza

    Sampza Summit 850 expert turbo

    Nyt on keula päivitelty siksi kuten sen halusinkin tulevan. Huomattava ero vakioon vaikkakin järellä ajateltuna melko hintavia senttejä kapeni keula. Mutta onhan se eri peli viiä nyt ummessa. Suuntavakaus toki kärsi reittiajossa, on nyt enempi vikuran oloinen, tottakai.. harituksen laitoin 10mm, liene kovin kaukana siitä mitä pitää?

    Joku ylempänä mainitsi välitysten lyhentämisestä, siitä voisi laittaa infoa mitkä rattaat olit laittanut?
     

    Lisätyt liitteet:

  14. jagged

    jagged Well-Known Member

    Tilattuna on. Meinasin laittaa kapean keulan ja tutkia jos sais c motionin naitettua alle 64 lapulla. Minun mielestä paukan keksinnöt ja easyridet joutaa verkonpainoksi
     
  15. jykke75

    jykke75 Member

    Paljonko tuli hintaa kapeammalle keulalle?
     
  16. Sampza

    Sampza Summit 850 expert turbo

    Iskarit, raidetangot ja 996mm kitti yht n. 900€
     
    jykke75 tykkää tästä.
  17. ELhope

    ELhope Lynx 49 Ranger Pro 900 -19

    Pari pykälää isompi alaratas. Eli 51 --> 53 vakio ketjulla. Jos tuota nyt oikein vinguttaa optimaalisissa olosuhteissa niin keräähän se vauhtia mutta hitaaseen ajoon vaikutus oli nuinkin pienellä modauksella erittäin positiivinen. Käytös muuttui "kevyemmäksi" puunkierrossa mitä itse tulee harrastettua enemmälti.
     
    Sampza tykkää tästä.
  18. Leo

    Leo Active Member

    Moro! Nyt näin 800km jälkeen totean että alustaa kiristetty muutama pykälä ja kulutus on noin 15,5 sadalle.
    Mukava ajella reittiä ja ummessa. No onhan sitä katsottu jo Turbo R commanderia..
    Se on moro!:confused:
     
  19. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Olisiko kellään tiedossa leveäkeulaisen (1080) turbon vakioiskareiden (HPG 36) silmäväliä? Saan kyllä jossain vaiheessa itsekin mitattua, mutta en ihan heti. Tarkoituksena hommata tuohon omaan lisäsäiliölliset iskarit hieman jäykemillä jousilla. Saa myös ehdottaa hyviä vaihtoehtoja.
     
  20. Sampza

    Sampza Summit 850 expert turbo


    Iskarien mitat seuraavasti:
    480mm silmäväli 1080mm keulassa.
    460mm silmäväli 996mm keulassa.

    8mm pultinreijät sitten eturungossa tässä ranger turbossa, toki sama vaparissakin. Holkittamalla iskarien päistä saa pultit passamaan.
     
    Salvelinus tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua