Kelkkalehti 2-2023

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 27/3/23.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    kansi223.jpg

    Kelkkalehti 2-2023 ilmestyy tällä viikolla. Luvassa ensimmäiset Arctic Cat Catalyst koeajot. Ajossa uusi Lynxin Ranger pro, sekä vauhtihirmu MXZ TURBO R.
     
    Rock OLA, Nipademu, Viikinki ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  2. Viikinki

    Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  3. karra

    karra Well-Known Member

    Pääkirjotuksessa oli asiaa ainakin omasta mielestä.
    Välillä kun lukenut nuita uutuusmallien koeajoja, joissa aiemmat mallit lytätty täysin, niin tullut mieleen, että rikollinen sitä mahtaa olla kun ajaa kohta 15v vanhalla kelkalla.
    Hyvin tuolla on letkan päässä pysynyt, mutta tankilla käydessähän se tieten hävettää. Ei kulutuksen takia.

    Hieman meinasi hymyilyttää tuo kommentti naisten freeride- jutussa, että pitäis kivet ja kannot poistaa alueilta. Eikö se vähän niinku kuulu lajiin, että damagea saattaa tulla.
     
    Mickelson tykkää tästä.
  4. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Hyvää juttua uutuusmalleista, en tosin vielä koko lehteä ole kahlannut. Samaan aikaan täytyy vaan sanoa, että vuosi vuodelta itseä sytyttää yhä vähemmän uudet kelkat. Ennen (20 v sitten) oli todella mielenkiintoista lukea lehdistä uusista innovaatioista ja kelkat herättivät todellista omistushalua. Nyt kelkat ovat varsin tasaväkisiä joka suhteessa, ja jotenkin ei enää oikein innostu. Vaikka teknistä innovaatiota on kyllä joka vuosi uutta. Joo, vanhuus kai se alkaa iskeä ja se, että oma kelkkakalusto on jo nuorimmillaankin 20-vuotiasta:D Pitäisi ehkä käydä testaamassa jotain uutta hipokelkkaa, vois silmät avautua...
     
    pezq^ tykkää tästä.
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itse tullut ajettua aktiivisesti reittiä kelkalla reilut 15 vuotta. Monenlaisella on tullut matkan varrella kokeiltua. Ainahan noihin jotain uutta tulee, mutta ei minusta ajon kannalta mitään kauhean ihmeellistä. Veljellä oli aikanaan 2007 mallinen renegade x rev ja väitän kyllä että ihan yhtä kovaa silläkin ajaisi reittiä kuin nykypäivän laitteilla. Revin mukanaan tuoma ajoasennon muutos on ollut se isoin muutos ajamisen puolesta.
    Näyttömittaristot yms jutut loppuunsa aika merkityksettömiä.
     
    Petr ja FFoxi tykkäävät tästä.
  6. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Sama täällä, wanhenemisen piikkiin laitan
     
  7. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Sama homma. Huomasin, että oma uusin kelkka on jo 20- vuotta vanha. Sekin tuntuu hieman liian helpolta ja neitimäiseltä, vaikka painaakin kolmosella alkavan luvun ja varsinkin umpisella kevään sosekeleillä vaatii hieman päättäväisyyttä.
     
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Onhan niissä ehkä jotain edistystä tapahtunut parissa vuosikymmenessä.

    Varsinkin umpispuolella muutos on melkoinen, jos lähtee 2003 mallilla -23 mukaan. Saa olla melkoinen tankomies vääntämässä :D

    Vuoden -03 kovin menijä: lynx-6900-fce-3.jpg

    Versus -23... 18621151-0-116219121.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 5/4/23
  9. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Varo, ettei käyttäjä Nalle näe tätä päivitystä. Tulee taas vuosisadan tinka
     
    julli, Jannne ja FFoxi tykkäävät tästä.
  10. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Jos toivoa saisi, lehteen ottaisi mielellään enemmän tekniikkaa, vaikka analyysi moottoreiden kampuroiden rakenteesta, voitelusta ja sylinteriryhmän halkeamisesta sekä miksi vain yksi männänrengas. Katsaus moottorinohjaukseen ja mahdollisuudet vikakoodinlukuun ja ohjelmointiin diy- menetelmällä. Jää aina hieman pettynyt olo, tässäkö se oli. Muuten hyvä lehti ja tietysti alan ainoa julkaisu.
     
    rupsu, karra ja Mickelson tykkäävät tästä.
  11. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Onpa taas vertailukelpoiset kelkat:D oisit verranu 2003 summittia tai rmk tuohon pro rmk tai sitte ees tämänpäivän työkelkan tuohon verokiksi:rolleyes:
     
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sehän olikin @petes88 puhe oli -03 vuoden parhaasta ummenkelkasta. -03 vuonna se ei vielä ollut yhtään selvää millä pääsi parhaiten. 6900 oli kova peli. Nykyään eri tilanne. Kehitys on ollut huimaa näiden osalta, oli jutun pointti.
     
    Viimeksi muokattu: 5/4/23
  13. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    On reilua tägätä jos mainittee. Vai mitä @Nalle ?
     
  14. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Foorumi:
    [​IMG]

    Joo, sori ot.
     
    Jannne tykkää tästä.
  15. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Janin ja Artun reissustoori mukavaa luettavaa:). Olosuhteet voi välillä olla hiukka vastaan:rolleyes:. Sen takia ite järkännyt reissut myöhemmälle kevääseen. No onpa sit joskus ajettu vesisateessa:D
     
  16. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Reissujuttu mukavaa tarinaa, varmaan jatkokin Kautokeinosta on aikalaista seikkailua, ko siellä merkinnät puutteelliset, vesistöjä ym.

    Me on tehty pitkät pohjoisen reissut pääosin viikolla 12, jolloin kelit olleet useimmiten hyvät. Toki kohdalle on sattunut myräköitä, reittiä suljettu, räntäsateitä, lumi/sosejumeja, kovia yli kolmenkympin pakkasiakin.
    Myös parit kalusto-ongelmat on kuuluneet asiaan, eikä huoltoautoa oo ollut mukana ikinä. (Postiautokin on kova sana...).
    Pahin paikka on ollut Kiiruna-Kilpiksen tunturiylängöllä 100 km:n matkalle sattunut mahoton pakkassumu, varusteina paperikartta ja kompassi. Välillä oli reittimerkitkin hukassa, meni jo jännäksi.
     
    bavo ja Viikinki tykkäävät tästä.
  17. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Vasta tänään tuli KelkkalehtiMK postilaatikkoon!?
     
    Viikinki tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua