Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Ei, mutta se on aika pitkä matka pelkkää umpista:D
     
  2. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Joo, aikaslailla 5000km tuli täyteen. Kelkkaan laitettiin maptunen 270hp aikalailla uutena ja Modshopin kytkinkitti. Tyyppivikoina näissä tuntuu olevan kytkimen rullat ja pakkiservo, joka vaihdettii takuuseen aika alussa ja tuo nykyinen sitten pelannu hyvin. Ja huonot suksikumit.

    Ekat rullat sitten meni Riksulla vasta toisena talvena kunnon puuteri kelissä ja nyt sitten eilen yks rulla oli juminu kytkimessä kun oli taas paksut puuterit.

    Yhtenä "ongelmana" ollu tuolla modshopin kitillä, että vaikea saada uus hihna pitämään mutta parhaimpana tapana oon todennut et eka pesee sen ja sitte 30km tosi sievästi reittiä. Sitten se hihna pitääki siihen saakka et räjähtää 808km kohdalla :DLiukumuovit vielä alkuperäiset ja kaikki rullat poistettu alustasta. Ei huomaa edes kulumaa vielä niissä:)

    Takuusee vaihettu myös sukset ku reiät väljisty nii tein latasta siihen sisäpuolelle uusiin vahvikkeet. Kestää. Matto hajosi joskus 2500km kohalla menemällä kokonaan poikki ilmassa. Tahtoo olla tuo 3" matto semmonen ettei se kestä noita telanopeuksia yhtään. Runko alkaa jo pettämään 1000km kohilla.Nyt alla 66mm powerclaw jossa 2500km ja runko niinkö uusi ja 2 puolikasta räpylää uupuu vain. Huippu matto !

    Alustassa ja ketjukotelossa 0 vikaa näissä 4 eri Sidewinderissä. Vaihdoin toki Henergyn paremman ylärattaan joskus 2000km kohalla. Ketju vielä orkkis. Oon käyttäny x1-r ja 500-1000km välein vaihtanu öljyt sinne.
    Välillä herjaa jtn U1020 koodia ja se tekee sen et näyttää -40 astetta jäähytysnestee lämpötilaksi tyhjäkäynnillä. Sitku ajaa nii pelaa.

    Oon yllättyny miten hyvin tuo kelkka kestää tuommosilla tehoilla. Heikoimpana tuntuu olevan nuo telamatot. Hihnatki kestäny pitempää ku Mountain Maxissa. Yhtään tukivartta ei oo menny. Viimeksi meni 2018. (Kopkopkop)
     
    K.J.P, T.F.K ja M.E.A tykkäävät tästä.
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Nuo Modshopin myymät magneettipainot näyttää samalta mitä veljeni 270hp kitillä olevassa Sidewinderissä. Niistä väljenee ne painon laakeripuslat aika nopeaan. Laakeriliikkeestä uudet 1€/kpl, joten kannattaa vaihtaa 2000km välein.
     
    janzka tykkää tästä.
  4. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Itseasiassa ne ei muuten kestä ku 500-1000km ja eiole kalliit. Just alkukauesta vaihdoin.
     
  5. rallikuski

    rallikuski Well-Known Member


    Mutta ei eksyny raporttiin saakka :D:D
    Paljokohan muuta unehtu, vai onko mainosmiehen puheet ;)
     
  6. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Eipä oo unohettu. Samaa paskaa kaikki nuo painojen puslat paitsi henergyn oman painot ja dalton. Vaa nuokai on kuluvia osia jos 1,15€ kpl. Niin ja en ole mainosmies. Tavan kuolevainen. Yamahalla kun ei ole ainuttakaa sponsorikuskia euroopassa umpiskelkoissa ainakaan.

    Niin ja enskauella kokeillaan jotain muuta, mutta eiköhän yks luottopelikin tallissa luulis olevan ;)
     
  7. bläkkäri2

    bläkkäri2 RX1-ER SP PPS3700+SW MTX153

    Kokemuksia Sidewinder mtx 153.n soveltuvuudesta reittiajoon. Saariselältä Nuorgamin kautta jäämerelle ja takaisin, kolme päivää ajettiin amupakkasilla 41 kelkkaa Brb.n tuotteita joilla osalla lämpöongelmia moottoreiden ja liukujen kanssa.Yksi Yamahan vuoristomalli ilman ongelmia lämpöjen kanssa ja kulutuskin 17l tasakaasuturrauksella kun matkat pitkiä tankkausten välillä , että voi näillä monellaista harrastaa liut kuin uudet 2000 ajetussa
     

    Lisätyt liitteet:

    bavo ja janzka tykkäävät tästä.
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Äkkiä ne palaa SW:ssäkin jos ei raapijoita käytä. Ei ole kelkkamerkistä kiinni, vaan ainoastaan raapijoista ja niiden puutteesta.

    Se on vain jännä ettei reittimalleissa yleensäkään mielletä raapijoiden käyttöä. No omapa on häpeä, kun ongelmia tulee ja niitähän tulee näillä keleillä.
     
  9. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Sen olen huomannut et nelitahdissa sentään jäähdytys pelaa oikeastaan aina. Se ei tarvi niin paljoa lunta jäähtyäkseen. Aina sama moottorin lämpötila ja nyt kakstahdin omistajana en tienny et nuo noin helpolla nostaa lämpöjä.
     
  10. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Jos leikittelis ajatuksella että nyt pitää toimia jos haluaa jatkossakin ajaa yamahalla niin mikä versio olisi paras lähtökohta reittikelkan aihioksi? Winderissä olen aika pihalla niistä kirjainyhdistelmistä ja siitä että onko lähtökohtaisesti se srx malli jo parempi aihiona? 137 pituinen laite se on selvä mut onko sillä muuten väliä sit esim alustan osien ja voimansiirron puolesta mistä sitä lähtee tekemään? Luultavasti iskarit vaihdetaan totaltekkeihin ainakin etupukin osalta, luultavasti kaikki. Ei ollut ajatuksissa vielä hommata mut näemmä kun valmistus loppuu niin uuden tai vähän ajetun sopivan käytetyn löytyminen tuskin tästä helpottuu.
     
  11. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    En lähde kysymystä suoraan kommentoimaan, mutta onhan tässä vielä pitkään mahdollisuus ajaa Yamahalla varsinkin jos vähän ajettu kelpaa. 2024 tulee viimeiset uudet ja siitä vielä muutaman vuoden päähän saa niitä 2024 vähän ajettuja ;) No jos Catiska yhteistyö jatkuu, niin sama tuotehan tuo winderi käytännössä on kuin Catin nelari.
     
  12. Showtime

    Showtime Member

    Talvi lähestyy taas ja -21 winderiin kaipailin jo edellistalvena reitille parempaa kääntyvyyttä, eli meinaa puskea mutkissa liiaksi. Vakio sukset ja raudat oli alla ja 146 telapituus. Suksipainetta on vähintään riittävästi, tai sitte naruissa ei voimaa tarpeeksi.. Keulassa on vakiojouset ja etupukissa vähän jämäkämpi vieteri. Vähän haluttais tuota keulaa jousilla nostattaa/tukevoittaa, mutta sitten se ei varmaan käänny enää mihinkään.?
    Ohjairaudat menee ainaki vaihtoon, mutta eipä se taia paljon niillä muuttua. Eli sukset vaihtoonko? Ja mitkähän olis tuohon hyvät? Hyviä ohjeita siis tarttis, jos jollaki semmosia sattuis olemaan.
     
  13. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Miulla oli 24n kybin vieterit keulassa aika kankee se oli ajella sillo ku matto sai hyvin pitoja mut suoraa kulki sitäki paremmin..
     
  14. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Totaltekin rautaa alle, kääntyminen paranee potenssiin sata. Suksi sinällään on aika hyvä.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  15. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Suksi on hyvä, joten Totaltekin rautaa alle.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  16. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sukset suht'koht hyvät, tarvitsee jonkinlaisen vahvistuksen tai muuten kiinnityspultin reikä menee soikeeksi, rautarunko bladen suksikumit ja totaltekin raudat alle niin on ihan jees
     
  17. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Catin puolen hurri takuukäsittelijä sano että väärin ajanu ku suksen holkit muruina sukset paskana. Aiko myös sulaneet muoviosat hyväksyä takuusee sillä ehdolla että annan selvityksen kuinka jatkossa estän ne palamasa
     
  18. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vikakoodi sd_25 ilmestyi näyttöön. Manuaalin mukaan etupuolen paineanturi. Hitostako sellasen löytää?:confused:
     
  19. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Koppa pois niin sulakerasian ja painekotelon välissä on rivi antureita yhteen tulee pieni letku kytkimen kohdalta imusarjasta, siinä on 1. map-anturi, toinen on edestäpäin katsottuna rattiakselin vasemmalla puolella ahtaassa välissä imusarjan päällä, tämä anturi toimii nokka-akselin asentotunnistimena pääsääntöisesti mutta noitten antureitten erotus ei saa olla liian iso, jolloin antaa myös vikakoodia.

    Letku irti ja puhdistu/kuivaus
     
    T.F.K tykkää tästä.
  20. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    On tuokin touhua, että niitä pitää alkaa neuvomaan, että korvaavat takuu asiat?
     

Suosittele tätä sivua