Lynx Xtrim RE 600/800 -2016, -2017

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 24/4/15.

  1. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Varmaan ekana kannattaa kaikki polttoainesuodattimet vaihtaa, myös tankin sisällä oleva.. Viittais bensan saantiongelmiin..
    Tietysti remmin lämpötilat, remmi tyyppi, moottorin tuenta yms. vaikuttaa myös vetojen muutoksiin lämmetessään..
    Tarkempaa neuvoa niistä en osaa antaa..

    Itellä 600etech trimmi, nii hienosti pelaa ultimaxilla ja jäykemmällä kytkimen jousella voimansiirto..
    Oikein lämpimällä kelillä ei oo aina ekalla yhdenkäen nykäisyllä lähteny, et lämpimänä käyntiinlähtö haasteet voi olla myös ominaisuus.. Muuten en oo kyllä puutumisia havainnu.. 7tkm mittarissa..
     
  2. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Joo polttoainesuodattimet on tarkoitus ottaa työnalle tulppien kera, ei tieten koskaan vaihdettu. En ole vielä kelkan huoltokirjaa saanut edelliseltä omistajalta. Ultimaxilla täälläkin ajetaan, ja lämpeneehän siinä kyllä renmi ja koko voimansiirto. Ummella ja nyt viimeisillä sohjolumilla varsinkin. Tuo oma trimmi on tosiaan sähköstartilla ja on todella turhauttavaa kun pienen ajon jälkeen kelkka on jonkin aikaa lähes halvaantunut. Aina se nyt on vielä käyntiin lähtenyt mutta ei paljon luottamusta herätä.
     
  3. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Juu..
    Ummelle oon laittanu rampit 6:lle, nii jaksaa kiertää kone 8000 tilanteessa kuin tilanteessa.. Reitillä taitaa rampit olla tuolla nykyisellä kytkimen jousella 3:lla..
    Muutenkin tuntuu et tuo pps alusta on tehty enemmän reitille kuin ummelle.. Tahtoo kyntää helposti pohjia myöten ja hauskuusmomentti puuttuu ainakin tuolla 44 matolla..
    Reitillä ja varsinkin reitin puhkomiseen ihan paras peli.. :)
     
  4. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Joihinkin -16 RE xtrimmeihin vaihdettu jonkun kampanjan tiimoilta mäntiä noin 5000km ajettuihin peleihin ? Onko tästä kenelläkään tietoa onko näin?
     
  5. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Onkos kukaan vaihdellu 3700 tai 3900 dockerin telastoa näihin onko kiinnityspisteet täysin eri? 57 korkeempaa mattoa ei taida näihin saada. Olis nyt mietinnässä että päivitteliskö xtrimmiä vai pitääkö vaan säästää dockeriin.
     
  6. Zakarias

    Zakarias Member

    Lueskelin tämän ketjun jotenkin kokonaan läpi. Jos olisi ostamassa tällaista xtrim 800 re:tä ensi kelkaksi, niin pitäisi hommata samalla muutama eri keula, paljon jousia, peräkärryllinen variaattorin hihnoja ja mielellään pari vara moottoria .
    Onko todella näin, vai löytyykö näistä myös ihan hyviä kokemuksia reitti pöristelyyn?
     
  7. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Se on vähän mitä hakee.
    Jotkut haluaa sen leveen keulan, mikä tuo vakautta mutka ajoon, mut ite tykkäsin kyllä tuosta metrisestä. Sen minkä mutkassa häviää, nii ketteryydessä voittaa.
    Alustaltaan xtrim re 600 -18 oli kyllä melkein valmis vakiona, pitäs olla säädöiltään aika sama - 16-18 mallit.
    Ainoastaan simmauksia(7tech Joensuu) muutin hieman, jousia ei tarvinnu vaihtaa. Tuossa oli keulassa 20nm jo vakiona ja metrinen keula ei tartte mitään 24nm jousia.
    Jos löydät hyvinpidetyn yksilön, nii en usko et petyt!
    600 taitaa olla kestävämmän koneen maineessa, mut onhan 800:ssa enemmän hauskuusmomenttia..:)
     
    Zakarias tykkää tästä.
  8. Tuhojuho

    Tuhojuho Member

    Itse itselleni vastaten, jospa näistä aina jollekin muullekkin oisi apua. Eli kelkka kävi viimetalvena roikan nokassa, ja polttoaineen korjauskartat huitelivat 10% kytkimenpuolen stefanvaihdolla rauhoittui ja taas x-trimmi rokkaa.
     
    Vesukka ja Nebwy tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua