SKI-DOO MXZ 1000 RENEGADE

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reino, 13/1/06.

  1. Reino

    Reino New Member

    Tuli hankittua tuollainen kapistus vm -06. Kaikki kokemus muilta tervetullutta.
     
  2. p00xpat

    p00xpat Tillun Lillun Pillu

    Huhuja kuulin, että tonniset tulppia polttelis, liekkö on totta. Ei ollu Suomeen tuotu tonnisia ku vissiin 16kpl (Makkosia ja Reinoja ja Summitteja), tuonkaan tiedon paikkansapitävyydestä ei ole takuita. Mites on ittelläs Reino pelannu ja toiminu?
     
  3. Reino

    Reino New Member

    Kelkka on toiminut hyvin tämän lyhyen ajan mitä sillä olen ehtinyt ajelemaan ( 850 km). Viime viikonloppuna piti kyllä vaihtaa ensimäisen kerran tulpat. Kulutusta en ole vielä tarkemmin laskeskellut, mutta huomattavasti vähemmällä näyttää kulkevan, kuin edellinen mxz 800 x: ni. Sukset tosin näyttävät tehdyn paperista, niin nopeasti ne näyttävät kuluvan. Tällä tarkoitin ohjareita ja suksen pohjaa. Tulisi vaan lisää lunta, niin pääsisi kokeilemaan umpiajoa.
     
  4. p00xpat

    p00xpat Tillun Lillun Pillu

    Dodiin, nyt ittekki saanut kelkan sisäänajettua (10,5h ja 450km). Laite tuntuu ihan käteen sopivalta ja jämäkältä peliltä. Näillä kokemuksilla ei tarvitte ainakaan heti olla simmittelemässä alustaa tms. mutta katotaampa sitte ku pääsee "sikapattiin". Umpisellakaan ei tuntuisi olevan mitään ongelmia - kunhan ajelee vaan.

    Semmonen ropleema tuntuis konetta vaivaavan, että kovissa nopeuksissa loppuu yhtäkkiä potku ja kone ikäänkuin rupeaa buuaamaan - kierrokset tippuu ~7000 pintaan ja kaasua on pakko höllätä, että kone alkaa taas vetää. Max kierrokset n. 8200rpm. Aivanko loppuis bensan saanti ja huippunopeudet jää (mittarin mukaan) alle 160km/h. Kelkka kulkee puolella kaasulla saman kuin täydellä kaasulla. Kaverilla on uusi MXZ 600 SDI ja se kulkee lujempaa.

    Mikähän tossa vois olla vikana - onko muilla vastaavia kokemuksia. Itte vois arvailla, että bensiinin saannissa vois olla ongelmia. Keskikulutus on ollu tähän mennessä n. 25l/100km.
     
  5. p00xpat

    p00xpat Tillun Lillun Pillu

    Homma kunnossa.
    Vika oli variaattorin säädöissä. Oli tehtaalla säädetty jostain kumman syystä kiertämään aivan liikaa (ykkösvariaattorin säätö on 1-6, tuo oli kuutosessa). Tonninen saa kiertää max. 7900 rpm (huipputeho tuolla kohtaa), ja tuo mun kampe oli pyörinyt tietsikan mukaan jopa 8350rpm, joten kaasu pohjassa kone kävi ylikierroksilla, jolloin boksi alkoi lyömään rajoitteita päälle ja kyllähän tuo tehokin tippuu ku lehmän häntä silloin kun kierrätetään liiaksi. Softa oli oikea, eli sitä ei päivitetä huollossa, jos ja kun se on valmiiksi viimeinen versio.
     
  6. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Poijaat laitto ko vehkeeseen tuplaputket ja poksin säätämään pensansaantii.... röpöttää rapiat 190hp... Nyt ku vielä löytys kulumaa että pitäis maton tyhjän pyörimisen kurissa niin..... ( Ei kuulemma kaipaa erikseen lumilinkoo pihaan.. voi tehä samalla työkalulla lumityöt...) ;D ;D
     
  7. Reino

    Reino New Member

    Morjens! Samaa vikaa oli minullakin kuin p00xpat:lla kone kiersi liikaa ja variaattori oli samoilla säädöillä. Tuota "booausta" oli muutamia kertoja likimain samoilla kilometreillä. Kyselin huollosta ja sanoivat siellä syyksi, että sisäänajo-ohjelma muutti polttoaineen syöttöä rikkaalta laihemmalle. Ts. sisäänajo-ohjelma putosi pois käytöstä.
     
  8. p00xpat

    p00xpat Tillun Lillun Pillu

    Korjautuko Reino sulla Renen ylikiertäminen siis ilman variaattorin säätöä???

    Mulla on nyt ruuvattu ykkösvariaattorin säätö kuutosesta kakkoseen ja nyt tuntuis toimivan (kiekat pysyy alle 8000rpm).
    Paljonko tartti tunteja, että sisäänajo ohjelma jäi pois käytöstä, itte en ole huomannut muutosta (ajotunteja n. 11)?
     
  9. Reino

    Reino New Member

    Morjens.
    Variaattorin säätö muutettiin 6-asennosta neloselle.
    Sisäänajovaiheen loppumisajankohtaa ei selvästi huomannut. Minusta tyhjäkäynti tasoittui ja yleensäkin moottori alkoi käymään tasaisemmin jossain 450-500 km:n kohdilla. Mitään repäisevää tehonkasvua en kyllä huomannut. Tuntimäärää en muista, että mitä tuolloin näytti.
     
  10. frt

    frt Member

    ootteko vaihtanu pitemmät iskarit?
     
  11. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Tuli laitettua summitti tonnisella koneella ja ajettu reilu 200 km ja kyllä kiikkuu törmään !!
    Tulppa onkelmia ei ole ollu vielä mutta tuntuuu että kone kiertää pikkusen liikaa.Pitää perehtyä tuonne kytkin puolelle enemmän.
    Ei ole näkyny kirjottelua summitin tonnisista missään ??
     
  12. M.M.K

    M.M.K Well-Known Member

    Tuo sinun summitti tekkee tosi huonoa reittiä ajaa perässä..
     
  13. hirvas

    hirvas Tuntra

    Tänhän pääsin ajamaan tuommosella Mach Z 1000:lla, vuosimalli oli -07. Oli se makia peli reittiä puottaa ja jäälläki tuntu liikkuvan niin palijon, ettei mittarista ennään selevää saanu. Kuitenki helepon tuntonen ajettava, eikä raskas viiä, alusta pelas hyvin minun kokosella kaverilla. Kävimmä Napapiirin ja Norvajärven kautta takasin kylille.
     
  14. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83


    PAKKOHAN se jonku on jälki tehä mitä voi seurata...
     
  15. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

  16. sum-mit

    sum-mit Haaveena

    Miten on reinot pelannu pojilla? tuli itelläkin kuume ostaa tommonen 1000reino :).onko ollu muuta vikaa ku tuo ylikierroksilla käyminen?
     

Suosittele tätä sivua