Kemi- Keminmaa- Tornio-Simo alueen reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä oudie, 17/3/06.

  1. EnskaSpecial

    EnskaSpecial RMK 800assault-13+Polaris Sportman 500 -12

    Tämän päivän Pohjolan-Sanomissa on just juttua että Pelastuslaitos etsi auravalliin törmännyttä kelkkailijaa Kivalon reitiltä.Onneksi sai kaveri soitettua apua. Juttu on muutes sivulla 10. Kyllä kait tuosta ''auraamisesta'' vois rikosilmotuksen tehä on vaan eri juttu että onko siitä mitään hyötyä.
     
  2. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Jep. kirjjoittelin jutun tonne "vähemmänhyviinuutisiin"...
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=7437.msg128700#msg128700
     
  3. CATT-4

    CATT-4 Guest

    Onnettomuus olisi ehkä voitu välttää jos tämäkin miina olisi viitsitty MERKITÄ. Tälläkin palstalla useampi kelkkailija sen auravallin tietää ,mutta ei mitään viitsitä tehdä MERKKAAMISEKSI.Risuja ja havuja reitille jos ei satu olemaan mitään pussia mukana.Merkkausnauhaa taskuihin ja merkitään miinat niin se toimii.Metsäteitä on aurattu ja aurataan tulevinakin vuosina samaan tyyliin ei siinä meitä kelkkailijoita ajatella.Samahan pätee reiteillä ja urilla jos on paha kivi tai kanto ei muuta kuin nauhaa liehumaan,näin mailma pelastuu tai ainakin kelkat ja kuskit!!!!
     
  4. EnskaSpecial

    EnskaSpecial RMK 800assault-13+Polaris Sportman 500 -12

    Jep näin pitäis tehä. Ite meinasin ajaa siihen yhteen aurausvalliin ja sitä yritettiinki vähän merkata koivunrisuilla ja muilla. Pattia edeltävälle suoralle laitettiin reitin viereen pari käden paksusta koivua pystyyn mutta tuskinpa ne siellä enään pystyssä on. Toi merkkinauha on kyllä hyvä idea taidan laittaa tonne kelkan penkin alle yhen varalle, ei se paljoa tilaa vie.
     
  5. Hi-Power

    Hi-Power Catin Turbo

    Mistä pääsee sille kivalon reitille helpoiten kemistä?    ???
     
  6. James Pönde

    James Pönde Kelkaton.

    Varmaan helpoin reitti on kun ajaa isohaaralta siitä mistä mennään alikulusta lautsikan puolelta niin lähtee niinkin seuraamaan akkunusjoen oikeaa puolta. Menee reitti siinä tien reunaa ja sitä ajellaan sinne lentokentän pohjoispäähän asti josta sitten lähdetään meneen lentokentän itäpuolelle päin kohti elijärveä.(makeavesi putkea seuraillen). sitten kun tie kääntyy putken yli niin lähdetään päinvastaiseen suuntaan kohti sivakkavaaraa( tässä ollaan neljäntien risteyksessä). Siitä sitten ajellaan muiden jälkiä seuraillen sivakkavaaran (Soramontut) ohi ja saavutaan 3 kodalle. Siitä reitti jatkuu kohti kivaloita, välillä tulee noi kirvesaavat joiden yli ajetaan, Varmaan löytää sen toisen pään reitistä kun seuraa muiden jälkiä.

    Tämän reitin laillisuudesta en vastaa. Mutta ajaa siitä muutkin. Tuossa akkunus joen vierellä on reitti jopa merkitty.

    Helpoiten varmaan tuonnekkin löytää kun käy kerran ajamassa jonkun kanssa joka on joskus ajanut reittiä, jätkänristejä ei näy vasta kuin 20km ajon jälkeen ja niitäkin on harvassa tuolla reitillä.
     
  7. Hi-Power

    Hi-Power Catin Turbo

    Kiitän.. :D Pitääpä käytä katteleen millaset ajourat löytyy...
     
  8. James Pönde

    James Pönde Kelkaton.

    Reitit ovat lanaamattomia uria mitkä ovat tuonne kirvesaavalle asti aika patikkoa ja sen jälkeen reitti muuttuu kelkan mentäväksi pikkupatikoksi, välillä tietysti tulee kuuluisia metsäautotien pohijia ja suo pätkiä joissa kohtaan reitti on hieman leveämpää.
     
  9. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Tänään Kemin alueella nähty tamppari reitillä...
     
  10. Kordari

    Kordari Well-Known Member

    Keminmaa-tornio reittiä oli näemmä siloteltu. Onko kukaan löytäny tornion läheltä mistään reilumpaa patikkoa? Tuossahan tulee kylmä, ja iskareiden öljytki homehtuu tuollaisella reitillä.. ???

    [​IMG]
     
  11. powertrippin

    powertrippin ZR 500 vm. 2001

    Haaparannalla oli ihan hyvää patikkoa eilen kun käytiin. Tiedä sitten miten siellä kauempana, mutta ainakin tuossa lähireiteillä oli.
     
  12. reki

    reki Guest

    Hapitsulta ko pukkaa 35km:ää karunkiin, maistuu mehu tb:lä,soppelia pattia.Ainut huonopuoli reitti on kapea ja erittäin pimeät kurvit, voi joku jysähtää keulaan.Ajoin vloppuna läpi.
     
  13. kepestologi

    kepestologi Fusion Dragon 600 ho

    Reitit tuossa kunnossa, poliiseja ja rajamiehiä lappaa joka mutkassa vastaan = Käy herkästi kortin päälle...
     
  14. Kordari

    Kordari Well-Known Member

    Pitääpä käydä tuo ruottin puoli katsastaan, muutama viikko sitten siellä oli vielä patitonta.

    Niinpä! Huomautuksen sain itsekkin viikonloppuna, en tosin tuolla reitillä vaan sattajärvessä sähkölinjalla. :eek:
     
  15. Grazy

    Grazy Guest

    Lähempänä jokea oleva reitti ns. oikoreitti on sellaista "sikapattia" ja sitten se virallinen reitti on soppelia patikkoa välillä isompaa ja pienempää
     
  16. Hentrix

    Hentrix Member

    Vartokkaa isohaaran alapuolella on sula, jotenka lautsikasta päin ku tullee niin olis somempi kiertää sieltä vähän kauempaa sinne valmarinniemeen ettei vahinkoa piäse tapahtuun. :)
     
  17. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Kattelinpa itekin tuota tänään kun autolla ajelin sillalla. Mistäs tuonne kelkkakerhon suuntaan nyt pääsee, kun ei tuosta sillan vierestä taida viittiä lähteä urheilemaan?
     
  18. "Sixpäkki"

    "Sixpäkki" Xterrain 900 R Turbo

    Sunnuntaina oli joku ulkopaikkakuntalainen nuorempi mies upottanut jo kelkkansa siihen sulaan (siis valmarinniemen kohdalla kemijoella)! ! Näky olevan tänpäivän pohjolansanomissa. Oli kastunu muttei hukkunu... Että semmosta.
     
  19. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Pääseekö tuosta sillan vierestä enää ylipäätään merelle, kun näytti olevan vettä jään päällä aikas paljon? Pitäisi illalla käydä kelkkakerholla lautsikan suunnalta ja mietityttää, että mistä sinne kannattaa ajaa. ???

    Tuosta lehtijutusta, että taisi olla pojat ihan Keminmaasta kotoisin. Kokeilleet, että montako kertaa menee yli. Ei siinä taida ihan sula olla, kun olivat vaan vyötärölle asti uponneet. On vaan vettä niin paljon jään päällä. :eek:
     
  20. "Sixpäkki"

    "Sixpäkki" Xterrain 900 R Turbo

    Tänään oli pohjolansanomissa lisää juttua asiasta! Kyllä se ihan läpiasti reikä on kun vierestä ajoin... Mutta lähempänä rantaa on Vain vettä jäällä ei reikiä. Kyllä siitä vielä pääsee rantoja pitkin ihan hyvin.
     

Suosittele tätä sivua