Kelkkalähetiksi armeijaan

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä BABLO, 22/1/06.

  1. BABLO

    BABLO Polaris RMK 850 Khaos 146 Slash -22

    Missä palvelet??
     
  2. proxfan

    proxfan PROXR 440,

    on muuten pätevä homma tuo kelkka lähetti, ite olin taistelulähettinä ja ajettiin kesällä prätkällä ja talvella kelkalla. loppusodassa rovajärvellä ajelin viikossa 500km.
     
  3. HemmoX

    HemmoX Oli ja meni

    Noo tuskin sodan aikana on yhtä kiva ja haluttu juttu... ;D
     
  4. 600SDi

    600SDi Well-Known Member

    Oliko kelkkana legendaarinen 5900Lynxi?
     
  5. Fania

    Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

    no totta mooses niillä on.. :D
    kesäpelit oli ilmeisesti jotain seksuaalisempia nelareita?
     
  6. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Niitä perkuleen romuja sitä tuolla Ivalossa tuli rassattua, vaikka kaulalla oli rautaa ja kelkkamies en ollukkaan. Jostain kumman syystä nakki viuhu, saattoi harrastuspohjalla olla vaikutusta asiaan. Eräänkin LTS keulaisen 5900 lynkyrän ajoivat tunturissa paskaksi, siitäki Bankulla runko suoraksi saatiin... Lynksi seinään ja BahnWageniin kiinni ja kauhia kiihdytys...
     
  7. Petrol

    Petrol Lainattu

    Meillä oli 3900:sia ja reenveto juhtina 5900:sia. Oli muuten mahtavaa ajaa valtion mailla viikon ajan kelkkakurssilla. 5900 on kyllä raivokas peli etenemään, ei paljon haittaa vaikka ei kovin näppärästi käännykkään kun ranteen paksusia puita ei tarvitse turhaan väistellä, yli vaan.

    Kesällähän taitaa olla jo joka paikassa jotain KävellenTakaisinMetästä pelejä.

    Kouluttaja vetäs nätisti yhen lynkerön ns. lunastukseen. Ajoin turvesuolla ojaan lähes niin paljon kunne nyt kulkee, kirkkaalla päivällä ei huomannut ojaa kun toinen penkki oli ihan vähän alempana ja vauhti ei yli saakka riittänyt.
    Ajoin ite vielä melko lähellä perässä ja katoin kun ukko yht`äkkiä hävis, onneks oli turvaväli. Ei ollut kuulemma pehmeää lumi :D, muutama kylkiluu murtui mut oli sinnikkäästi loppuun asti.
     
  8. Fania

    Fania 14 vuotta ilman kelkkaa ja taas tuli laitettua.

    hahahahaha ;D
    olis siellä varmasti ollut hauskaa! itse porasin nurmea ja routaista maata kakkulapiolla 12 kk. kerkesi siinä reijän jos toisenkin porata ja siiten myöhemmin porauttaa. :)
     
  9. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Muuten oli aika vähissä noiden kanssa värkkäily, kurvarit itte niillä ajoi ja met hiihtelimme perässä...
     
  10. V-max Mään

    V-max Mään 660r, F7

    Onkos kelkkalähetiksi hankala päästä? Mitä siihen vaaditaan?
     
  11. Garth

    Garth RMK Assault '09 & RMK Assault '15

    Ite olin vekarajärvellä pari vuotta sitten mp/tst lähettinä ja ajettiin muistaakseni 400cc kotareilla. Noi koulutuksethan alkaa vasta E-kaudella eli sitä ennen on 8 viikon P-kausi ja on puolen vuoden homma.Kyllähän tuollakin jokunen kelkka näky mutta ainakaan tammikuussa palvelukseen astuvilla ei ole mitään mahiksia päästä kelkoilla ajamaan kun lumet alkaa sulamaan jo ku koulutus alkaa ainakin täällä etelässä. Kyllä niillä kotareillakin oli kiva päästellä hankikannolla kevättalvella pitkin mettiä alla piikkirenkaat ja kun lumet suli niin nappularenkaat vaihdettiin alle ja sama homma jatkui. Tuolla pohjoisen varuskunnissa voi olla tota kelkalla ajelua sitte vähä eri tavalla ku luntakin on enemmän, mut jos meinaa loppusodassa ajella kelkalla ni kyllä se sitte on heinäkuussa mentävä palvelukseen ;)
     
  12. proxfan

    proxfan PROXR 440,

    kesäpelit oli yammun 350 xt ja kelkat lynen 5900 lts.llä ja ilman. oulussa palvelin ja viikon leiri oltiin kelkkailua harrastamassa maijalanlammella taivalkoskella ja viikko rymyttiin prätkillä hiukkavaaran maastossa. niin ja sitte oli vielä viikko teoriaa ja tekniikkaa, käytiin kelkat ja prätkät teknisesti aasta ööhön läpi. todella hyvä homma
     
  13. InDy

    InDy Polaris Rush

    Hep, täältä löytyy myös lähetti.
    Oulussa palvelin 4kk ja siellä käytiin motarikurssi, ajopeleinä oli 350 xt yamput. Sodankylässä olin loput 4kk ja siellä käytiin sitten kelkkakurssi ja leiri, ajokkeina ne legendaariset 5900 lynet.

    Loppusodassa olin sisseille lähettinä; 12 tuntia siirryttiin yhtäsoittoa ja 2 kertaa nousin kelkan päältä koko aikana. Reki perässä ja telluja jne asiaan kuuluvaa kyydissä. Mielenkiintoinen reissu.

    Positiivinen kokemus se oli. Vaatimuksena oli A-luokan kortti ja tietenkin se oli haluttu jobi, eli vain särmimmät jätkät siihen pääsi.   8) ::) ;D
     
  14. 1000 sdi

    1000 sdi ski-doo mach z 1000 sdi 2005

    myös taistelulähetti
    kelkka kurssi oli ihan mukavaa rymytä metässä
    ja kelkkana oli tietysti 5900 lynksi
    petopeli menee metässä ku oppi käskemään sitä ;D
     
  15. peccis

    peccis Assault 850 144" -20

    meikä oli tstlähetti au ja ei tarvinnu nousta kelkan saati pyörän kyytiin kertaakaan :/ jos haluaa ajamaan päästä ni miehistönä vaan lähetiksi
     
  16. Jasu_

    Jasu_ mxz600 00 &<3 x-rs <3

    Kauankoha kauemmin pitää sit olla palveluksessa jos meet nyt kelkkalähetiks verrattuna tavalliseen rivimieheen, tai missä nyt on lyhin palvelus aika?

    sillä meitillä ei oo suunnitelmissa kauaa armeijassa heilua,mieluummin himas vaikka kirjottelemas tänne ;D
     
  17. 1000 sdi

    1000 sdi ski-doo mach z 1000 sdi 2005

    mä olin sen minimin eli 6kk ja kavin tastelulähetti/ kelkka kurssin oli vähän yli viikon rupeama
     
  18. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Itsekkin palvelin kelkkalähtin korkeassa korpraalin arvossa ;D
     
  19. velemu

    velemu polaris indy 600xcr

    Meidän komppaniassa (kaipr/krhk 1/04) taistelulähetit hehkutti et talvella päästään ajamaan kelkoilla ja kesällä crosseilla.. mutta miten kävikään, ei näkyny pojilla kelkkoja eikä crossi mopoja vaan kaiken maailman nakki koneiksi laittoivat.. heh :D T: teka mölli ;D
     
  20. juse-

    juse- T3 154"

    joo kylläpä nuo tstlähetit oli joko joukkuejohtajien juoksupoikia tai jossai normipaskahommissa.. näin ainaki meillä muistaakseni 2jk/1/06
     

Suosittele tätä sivua