kelkkailupuku

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä matti.l, 19/3/06.

  1. Jarra

    Jarra Bad Dogs F6-07

    Reimaa ei ole enään.Myydään nykyisin Scott merkillä.
     
  2. Impactor

    Impactor Guest

    Löytyy sekä Sinisalo Racing, että Scott Podium. Tuolla jotain niistä...
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=5507.0

    Kyseisissä puvuissa molemmissa irroitettavat sisävuoret, joilla voi lämpimyyttä säätää. Suurimmat ongelmat lämmön tai kylmyyden kanssa aiheutuu yleensä siitä, mitä on alimpiin kerroksiin pukenut. Turha on pukua kuumaksi syytellä, jos on samat kamppeet päällä +5:ssä, kuin mitä pitää -25:ssä. Pitänee käyttää järkeä ja kokeilla minkälainen vaatemäärä on sopiva omalle ajotyylille. Jos esim. ollaan menossa vauhdikasta ajoa sisältävälle makkaranpaisto reissulle, niin siellä samassa repussa, jossa makkarat on mukana, kulkee myös yksi lämmin ja kuiva paita jonka voi tauolla nykäistä päälle, ettei jäädy ennen kuin tulet on tehty ja  makkarat on sulannu/paistunut.

    Ja pitää myös muistaa käyttää pukujen teknisiä ominaisuuksia hyväksi. Mm. kyseisestä Scottin Podium puvusta löytyy vetoketjuilla säädeltävät tuuletus aukot molemmilta laidolta edestä ja takaa. Tuuletus räppänät auki, vuori pois, ohut lämpökerrasto päälle (tai vaikka vain t-paita...) ja panssarit jotka pitää päällitakin irti alimmista kerroksista. Siitä kun lataa menemään, niin kyllä kainalokarvat on ihmeissään, että mihin kuivausrumpuun nyt jouduttiin... ;D

    Pukua hankkiessa mielestäni kannattee satsata hiukan pelimerkkejä laatukankaisiin ja materiaaleihin (mm. hengittävyys ja kosteuden sieto). Arvokkaampi puku yleensä kestää parempien materiaalien vaikutuksesta pidempään ja samalla puvut pitää sisällään enemmän teknisiä ominaisuuksia, kuin halvat versiot. Hintoihin sekin tulee, jos joka kelille pitää olla oma puku.
     
  3. urho

    urho Lynx rs

    Itselläni on ollut tuon sinisalon special racingilla alla yleensä aina vain lämpökerraston se alin osa ja panssari ja yleensä kuumuus pääsee aina yllättämään aivan kovimpia pakkasia lukuunottamatta. Eikä tuuletus aukot auta valitettavasti yleensä tarpeeksi.
     
  4. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Itellä ollut kaksi talvea Sweepin takki ja housut, kun ei pidä vuoria niin ovat aika sopivat panssarin kanssa. Suht laadukkaat ja edulliset, makuasioita tietysti...hommasin kyllä keväällä Scotin korehousut mutta en niillä niin paljon ajanut että niitä vielä arvostelisin.
     
  5. Impactor

    Impactor Guest

    Sinisalon Racing puvussa "tuuletusreijät" on vain n.10cm vetoketju molemmissa kainaloissa. Siinä puvussa ne ei kieltämättä suurestikkaan tuuleta. Valuupahan hiki paremmin ulos... ;D

    Scott Podiumissa on rintapuolella molemmilla laidoilla ja selässä molempien lapaluiden kohdalla samanlaiset vetoketjuilla ja lisäksi tarralla säädettävät aukot. Siinä puvussa saa jo varsinaista tuuletustakin aikaiseksi, kun pistää läpivedon päälle...
    Lisäksi Podiumin housuista saa myös lisävuoren pois, mikä Sinisalon Racingin housuissa ei onnistu.

    Jos vain raskii sijoittaa reilummin (kalliin puoleinen mikäli ovh hinnan joutuu maksamaan), niin varmasti saa hyvän puvun jolla pärjää kelissä kuin kelissä ja paikassa kuin paikassa!
     
  6. 5R

    5R AC ZR440 JA AC F6

    Suositelkaa hyviä housuja noin 150e hintaluokassa?
     
  7. Pollari

    Pollari Guest

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=10296.0 :)
     

Suosittele tätä sivua