uusi F6 onkos minkälainen

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä KOJO, 3/1/06.

  1. KOJO

    KOJO POLARIS IQ Fusion 600 H.O. Race

    onks kellää kokemusta uudesta F6 kutosesta ja niis ilmaiskareista vähän vois kyl ne iskarit arveluttaa jos jollain tietoo esim heikot kohdat kelkast tai jotain muuta?
     
  2. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Iskareita ei tarvitse pelätä, ne on osoittautuneet erinomaisiksi, ja muuten esim. Polariksen ja Catin tehdastiimit käyttävät Foxin ilmaiskareita WSA-sarjassa... Nuo iskarit on osoittautuneet hyviksi ja herkästi toimiviksi. Heikkoja kohtia ei enään kelkasta löydy, lasten taudit on jo karsittu pois. Bensan ja öljyn syöntikin asettuu kunhan kelkka saa kilometrejä vähän enemmän, ja sisäänajo-ohjelma loppuu ;) Minäkin ihan säikähdin, ja luulin että öljypumppuun on tullut jokin vika, kun yht´äkkiä öljyn kulutus väheni paljon. Sitten tajosin myös bensan kulutuksen vähentyneen reippaasti, joten sisäänajo-ohjelma vain loppui...
     
  3. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Catiska!
    Ja mites ton "sisäänajo-ohjelman :)" loppuminen voi vaikuttaa öljyn kulutukseen? Eikö näissä oo vielä ihan mekaaninen, vaijjeritoiminen öljypumppu..

    Tietty jos se vaijjeri venyy uutuuttaan niin paljo ;D mitä muissa en oo kyllä huomannu.
     
  4. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Eiköhän se vaikutus oli yksinkertainen. Jos sisäänajo-ohjelmalla vaikka myöhästetään sytytystä selkeästi, niin joudut painamaan kaasua reilummin pitääksesi saman vauhdin kuin normaali ohjelmalla. Siitä tietty seuraa suurempi kulutus sekä bensan- että öljyn osalta. Eli, juuri se, mitä valmistaja haluaakin sisäänajon ajaksi...
     
  5. diablo

    diablo AC sno pro 500 -12

    Mites noissa on tuo diamond-drive vetosysteemi pelannu,onko ollu ongelmia? Entäs tuo öljynvaihtoväli tuossa veto sydeemissä?
     
  6. frosty

    frosty Well-Known Member

    Noinhan se hyvinkin pitkälti toimii.
     
  7. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Ainakin minulla ja tuttavillani on pelannut hyvin, huomaamaton ja ei vaadi ketjujen kireyden tarkkailua tms. Öljynvaihto kauden päätteeksi, ainakin -05 malleissa.
     
  8. kaasu

    kaasu Well-Known Member

    ihmettelen tuota kulutusta. keverin f6 on ollut vähäruokaisen kelkka ajoporukastamme!! vm-05 f6 vie taas enemmän kuin tään vuoden malli??? kaipa noissakin kehitystä sit tapahtuu kun kulutus on tipahtanut viime vuodesta.
     
  9. frosty

    frosty Well-Known Member

    Onhan tän vuoden mallissa se pakokaasun lämpötila-anturi, jonka avulla ruisku toimii tarkemmin ja kuluttaa vähemmän polttoainetta.
    Siitä se ero pääosin johtuu.
     
  10. jkomu

    jkomu GL360S

    mielestäni tuo F6 on erinomainen kelkka.
    jousitus toimii patikossa loistavasti, matossa on harjaa ja tehoa löytyy.
    kaasu ei loppujen lopuksi ole kovin vaikea, kun aluksi kun alkoi F6:lla ajamaan, niin se kaasu tuntui niin herkältä, mutta kivahan tuo sitten oli ajella, kun patikon jälkeen pamautti kaasua, niin nopeus hypähti nopeasti sen 60 km/h. (eikö se ole se reittinopeusrajoitus ;D )
     
  11. catcat

    catcat Active Member

    No tuo F6 vielä!

    Nonni, elikä ois tuommone merkinvaihto tässä ehkä eessä ens talveksi, ja tuo arctic cat F6 -06 on pyöriny mielessä tässä aika ahkeraan. Kertokaapas näin käyttäjän näkökulmasta tuosta kelkasta vähäsen? Mikä on hyvää, ja miksi kannattais vaihtaa? entä huonoa?

    Onhan tuossa tietysti tullu luettua nuita toisia aiheita ja siitä vetäny johtopäätöksiä, mutta ois mukavaa saaha tänne ne sellaseen mukavaan kasaan.

    Elikkä huonot ja ehdottomasti hyvät puolet ! :)
     
  12. XOLARIS

    XOLARIS Well-Known Member

    Re: No tuo F6 vielä!

    Plussat:
    - kestävä
    - pienellä säädöllä tosi hyvä alusta myös kovempaan menoon
    - kevyt
    - tehokas
    - kisahenkinenkone eli hiukan 440:n kaltainen mylly

    Miinukset:
    - vakio sukset ei oikeen toimi pehmeässä lumessa
    - alaväännön puute(jos sitä joku kaipaa)
     
  13. catcat

    catcat Active Member

    Re: No tuo F6 vielä!

    Millaisista säädöistä kyse?
     
  14. zmpy

    zmpy Well-Known Member

  15. XOLARIS

    XOLARIS Well-Known Member

    Jos haluaa säätää esim.enduroon tuon catin,niin kyllä siihen on laitettava iskareiden säädöt uusiksi ja alkuperäisellä etupukinjousella voi heittää vesilintua.Tuo iskareiden säätäminen kyllä riippuu ihan ajotyylistä ja kuskin rakenteesta.Suksiksi suosittelen SLP:n powder prota.
     
  16. catcat

    catcat Active Member

    No siis tuollaista melko vauhdikasta reittiajoa lähinnä ja sit tietysti värkkäilyä. :D Itellä on painoa se 75kg. Niin että tämmöiselle perus ajolle onko tarvetta nuita jousia alkaa säätämään/vaihtamaan?
     
  17. Lääkäri

    Lääkäri Well-Known Member

    Iskareitten simmitys uusiksi,niin erittäin hyvä peli ajella.Alkuperäisillä iskarin säädöillä aivan järkyttävä ajaa.
     
  18. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Ja kuinhan monella on oikeesti kokemusta nimenomaan -06 mallista. ::)
     
  19. XOLARIS

    XOLARIS Well-Known Member

    No mulla sattuu olemaan 1500km kokemusta tuosta -06 mallista.En nyt kehtaa ihan hanskastakaan noita hyviä ja huonoja puolia käydä luvettelemaan :).
     
  20. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Eikös näissä -06 malleissa pitäisi olla ne EFI2:t?
    Onkos kukaan vertaillut kulutuksia vanhempien mallien kanssa, onko kulutus oikeasti pienempi? Vai oliko se hypetys mainosimiesten leikkiä vain... ?
     

Suosittele tätä sivua