Laserleikkaus

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Ripperi, 17/11/07.

  1. Ripperi

    Ripperi Ostakkee auto niin saapi kelekan!

    Onko foorumilaisilla kokemuksia silmien laserleikkauksista? Tänne vois pistää kommenttia, että mimmonen ja paljon kustanti. Ite oon miettiny, että jos kävis moisessa operaatiossa.
     
  2. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Hyvä topikki, itsellä myös mietityttänyt. Huhuna kuultua, hämärä näkö huononee, tiiä sitten onko tosi. Pauttiaralla vajaan 10 vanhaa rahaa per silmä, tietääkseni ainakin Oulussa.
     
  3. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Ei ukot ainakaan komistu. Isot lasit kätkee taakseen paljon rumiluksia.

    Tottapuhuakseni, mitä kaverit on käyneet noissa silmänkorjauksissa, elämä tuntuu olevan ja varmasti onkii paljon helepompaa.
    Ei laseja, ei piilolaseja, näkö terävä. Ainakin kaveripiirissä.
    Eikä nuo ole huomanneet mitään eroa hämärän näössäkään.
    Muutama eka viikko on kuulemma vitumaista ku silimät kituaa ja toipuu. Ja aika monasti nuo tapas nostelemassa "rillejä" nokaltaan, vanhasta tottumuksesta.
     
  4. Tuhnu

    Tuhnu 570cc

  5. Deep Snow

    Deep Snow Polaris SKS

    Tääläpäin kans mietityttäny, vois olla jees. Monet puhunu että vasta leikkauksen jälkeen sen huomaa kuinka paljon helepottuu elämä. Lasit kuitenki muodostunu jo niin välttämättömäksi pahaksi, ettei sitä ajattele sen kummemmin. Joskus tuosta hämäränäön lievästä heikkenemisestä kerrottu, silti kuulemma mieluummin niin ku lasit päässä. Leikkauksen jälkeinen kirvely ilmeisesti suht yksilöllistä, toisilla päivän, toisilla viikkoja.
     
  6. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Kaksi tuttua,toinen koneyrittäjä ja toinen sähkömies kehuivat aukottomasti hommaa hintansa väärtiksi,molemmat leikattu Helsingissä.
     
  7. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Exeukola oli sellaset paksut pullonpohjat nenällä ja leikkauksen jälkee jätti ne pois kokonaa.
    Oli tosi tyytyväinen ja hinta oli muistaakseni molemmilla silmillä 25000 markkaa, jos en vääri muista. Helsingissä kävi operoitavana.
     
  8. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    ODL:ssä leikkaus maksaa ~1000e/2silimää, mietityttää kuitenkin....
     
  9. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Työ kaveri kävi oulussa pariviikkoa sitten remontissa, toinen silmä oli menny ihan jees mut toinen silmä ei ollu puutunu niin oli kuulemma tajua riiponu välissä pois kun kävi niin prkleen kipeää. Mut muuten on ollu kyllä tyytyväinen leikkaukseen ja näyttääpähän sekin niitä "laseja" välillä nostelevan,
     
  10. DSP

    DSP dragon

    Korjaako tuo leikkaus myös hajataiton?
     
  11. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Tuolta löytyy aika kattavasti hintoja yms yms

    http://www.odl.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=90&Itemid=727
     
  12. Ripperi

    Ripperi Ostakkee auto niin saapi kelekan!

    Laserilla pystyy korjaamaan myös hajataittoja.
     
  13. Rookie

    Rookie NightRider

    Ittelle suoritettiin 2003 vasempaan silmään ihan perus Lasik-leikkaus Kuopiossa. Eli hiottiin ihan laserilla silmän pintaa ilman mitään veitsiä.

    Koko tapahtuma oli yllättävän nopea...Ensiksi tietysti otin yhteyttä ja varasin ajan silmän tarkastukseen, jotta tietäisivät mitä sille kannattais / vois tehdä.
    Silmä todettiin leikkaus kelpoiseksi ja kyselin että millos leikataan...lääkäri vastasi että hänellä ois just ruokatunti, mutta eikähön hän tässä saman tie kerkiä yhen silmän leikkaamaan.
    Olin siinä vaiheessa ihan monttu auki, etteikö silmän leikkaaminen olekkaan sen suurempi juttu. Änkyttäen suostuin ja samantien hoitaja opasti minut leikkaus huoneeseen
    "hammaslääkärin"-tuoliin istumaan. Seuraavaksi silmäluomeen asetettiin rengas jotta silmä pysyisi auki ja tiputettiin pari puudutus tippaa.
    Sen jälkeen lääkäri pyyhki "pumpulipuikolla" silmän pinnasta päällimäisen kalvon pois. Kenties itse operaation epämukavin vaihe....voimaa tuntui käyttävän ja silmä muljahteli ikävän tuntoisesti.

    Sitten päästiin itse laserointiin. Silmän yläpuolelle ilmestyi telineessä pieni vihreä piste jota käskettiin tuijottaa ( ihan kuis ollut vaihtoehtoja silmä "sidottuna" ;D )
    Vihreä piste muuttui punaiseksi ja kuului samanlainen ääni kuin hitsipuikolla hitsatessa...ja palaneen käry :eek: Itse laseria käytettiin noin 14 sekuntia ja leikkaus oli valmis.
    Piilolinssi vielä suojaamaan ja ja that's it. Lääkäri sano että pidät linssiä pari viikkoa ja sitten voit ottaa pois. Tietysti mukaan tuli kasa erilaisia silmätippoja joita piti kuukauden pävät käyttää yms. kipulääkettä.

    Pari päivää meni omassa pimeässä huoneessa kyhjöttäessä koska silmä todellakin oli kipeä ja erittäin valon arka. Pikkuhiljaa kipu hellitti ja valon arkuus hävisi, mutta näkö oli sumea niin kauan kuin suojapiilolinssiä piti käyttää. Linssin poistonkin jälkeen näkö olikin sitten ihan eri luokkaa kuin oli tottunut. Sanoivat että lopullinen terävyys saattaisi tulla vasta 6kk kuluttua, mutta ero oli heti valtava. Ennen leikkausta silmän näköarvo oli jotain 0.5 ja pari kuukautta jälkeen 2.0 ja nykyäänkin näkee optikon taululta sen kaikkein pienimmänkin tekstin vaikeuksitta. Hieman päänsärkyä alkuvaiheessa aiheutti stereonäkö. Ennen leikkausta kun oikea silmä oli vahvempi ja sitten yhtäkkiä vasen menee heittämällä ohi niin aivoilla meni pari päivää prosessoida tilannetta tuloksena päänsärkyä ja stereonäyn heittelyä, mutta se meni suht nopeasti ohi. Pimeällä näkemiseen en huomannut mitään vaikutusta. Kenties siihen vaikutta operaation suuruus (minkä tyypinen leikkaus) ja operoidaanko molemmat silmät vai vain toinen.

    Kokonaiskustannukset jälkitarkastuksineen tulivat sinne noin 700€ tuntumaan. Nykyään vastaava operaatio saattaa olla paljon halvempikin, en ole tosin seurannut.
    Omasta mielestä kannatti ja tulokseen olen erittäin tyytyväinen, suosittelen jos jotakin kiinnostaa. Itse operaatio on kivuton, mutta kuukauden päivät tuntui kuin olisi ollut hiekkapaperia silmässä, mutta kyllä se kannatti.
     
  14. mxz440x

    mxz440x Well-Known Member

    Pitää varmaan itekki toivoa joulupukilta leikkausta. Olis kelkalla ajokin paljon mukavampaa niin ei aina tarvi ajaa lusikka pohjassa että ei mene lasit huuruun. ;)
     
  15. DSP

    DSP dragon

    Oishan se ihan erilaista ku sais joskus kattoa maisemiaki. :)
     
  16. Grazy

    Grazy Guest

    Vaimolle olen suunnitellut tuota leikkausta, sekin sais noi lasit pois. Hinta on näköjään tippunut jonkinverran 1½ vuoden takaseen verrattuna, pittääpä alkaa patistaan sitä sinne tarkastukseen
     
  17. H-pux

    H-pux SBA 650

    omat silmät leikattu -97 tampereella, leikkauksen jälkeen pimeänäkö oli n. 1kk hakusalla mutta korjaantui sitten. Maksoi muistaakseni silloin n. 14000 mk. En kadu - suosittelen.
     
  18. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    ODL:ssä kävin leikkauttamassa pari vuotta sitten molemmat silmät. Näkö korjaantui täysin, enkä ole hämärässä huomannut eroa. Muutaman päivän oli silmät kipeänä ja valonarkoja. Suosittelen ehdottomasti.
     
  19. lefty

    lefty Active Member

    Ehdottomasti suosittelen leikkausta! Ite leikkautin 1,5 vuotta sitten Laser-Poruksessa Oulussa molemmat silmät lasik menetelmällä. Leikkauksen jälkeen silmät rähmäs noin puol tuntia vähän reilummin, mutta sen jälkeen näkökyky oli palautunut jo lähes normaaliksi. Kipuja ei ollut, hikoilua piti välttää viikon ajan ja silmätippoja käyttää 2 viikkoa, hämäränäössä en ole huomannut heittoa.
    Elämänlaatu parani ainakin itellä huomattavasti, joissain harrastuksissa piilareistakin meinasi olla haittaa, mutta nyt ei tartte enää niidenkään kanssa pelailla, rahaa paloi noin 2600€, mutta enpä olisi parempaakaan käyttöä rahoille löytänyt.
     
  20. €ncore

    €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

    Onkos tietoa, että miten ajokortin kanssa pitäisi toimia kun siellä on tuo maininta rilleistä. Itsellä tehty laser korjaus 90 -luvulla, maksoi silloin muistaakseni jonkun 5000mk, kun sain -50% alkuperäisestä hinnasta pois. Tuo ajokorttiasia on siitä lähtien jäänyt mietityttämään, että miten sen kanssa pitäisi tehdä vai riittääkö poliisisedälle, kun pysäyttää, että sanoo silmien olevan leikattu?
     

Suosittele tätä sivua