MXZ 600 SdiX

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Generation X, 26/2/06.

  1. Generation X

    Generation X Active Member

    Olikos tällaista aihetta? No nyt on ainakin. Eli asiaa kyseisen laitteen tiimoilta.

    Nyt kun on päässyt ajamaan vähän pitempää siivua, niin löytyi uusi ominaisuus kelkasta. Puskee tosi lämmintä ilmaa jalkatilaan. Tätä pidän pelkästään positiivisena, ei jalat palele. Kisamiehillä näkyy olevan jarrupuolella reijitettyä koppaa, mutta ihan näin kovaan lämpöefektiin en olisi uskonut. Pitää myös astinlaudan sulana.
    Toinen positiivinen asia on kulutus. Tuli ajettua 176 km suhteellisen tasaisilla nopeuksilla lähinnä meren jäällä, pikkuisen maastossakin.
    Kulutus 14,9l/100km. Eli nelari lukemia.
    Onko muilla matkamittariin ilmestynyt outoja kuvioita? Ajelin tuttua jääpätkää useamman kilometrin reilummalla kaasulla, kun mittari sekosi hetkeksi. Olin tuntevinani koneen kierroksissakin notkahduksen, mutta se meni hetkessä ohi. Ei vilkkuvia hälytysvaloja, kuten muut ovat kertoilleet liittyen ns. softaongelmaan. Anyway, ei kuitenkaan mikään ongelma.
    Toisen kotimaisen alan painotuotteen foorumilla joku puhui Lehtorannan kehittämästä enduro-setupista iskareille. Onkos kellään kokemuksia?
     
  2. Vesku

    Vesku Renegade

    Joo tuon jarrun lämpenemisen huomaa aika hyvin, kovemmista nopeuksista kun "joutuu" useita pitkiä mutta jämäköitä jarrutuksia tekemään erityisen nopealla reitillä, niin kohta on oikea jalka lämpönen, jostakin pitäisi saada vaan vasemmallekin puolelle ;)
     
  3. 600SDi

    600SDi Well-Known Member

    Joo mullaki reinossa TOSI iso positiivinen yllätys on tuo kulutus 12-14l/100km ollu suurimmaks osaks kulutus vaikka on ollu iha reipasta ajoa. Eli huihai vaa nelareille ;D
     
  4. mikis78

    mikis78 Ski-doo Safari escapade 88

    sdi yeti vei ummella raskaasti käskettynä n 35 litraa satkulle, ja 800 nelari yeti saman verran, oma reino vie reilusti yli 20,
    miten ihmessä te pääsette nuin pienillä lukemilla?
     
  5. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Kyllä tuo on melkovarmasti niitä softa ongelmia, tuon kun se tekee niin joko löysää kaasua tai pistää sinkin suoraks niin seos rikastuu ja pakolämmöt laskee. Tuo ongelma on välillä 6500-7500rpm. Parasta on kun käytät sitä huollossa ja päivitytät sen softan takuuseen niin pitäs moottorin käytöskin parantua.

    Itellä oli viikonloppuna lynessä aika paljon noita ongelmia kun kävin umpisia mettä autoteitä puhkomassa! Änäri suorastaan loisti punasena ja se pauke putkessa oli kanssa melkosta. Tässä nyt kuumeisesti ootellaan lyneen sitä softan päivitystä, kun sitä ei vielä siihen ole saatavilla.
     
  6. Vesku

    Vesku Renegade

    Sulla on siellä jotain vikaa?
     
  7. Reima

    Reima Well-Known Member

    Missäs asennossa teillä on etupukin rajoitin remmit? Mulla taitaa olla tehdasasenossa, eli löysimmillään. Kelkan ollessa normaalisti tasaisella pinnalla, remmit näyttäisi olevan hieman löysällä. Pitäsiköhän niitä kiristää, ettei iskarille käy huonosti?

    Toinen juttu mikä pisti silmään, liukukiskojen pyörät ovat limittäin. Eli rinnakkaiset pyörät eivät ole samalla kohtaa. Onko muillakin niin? Ja kelkkahan on -05.
     
  8. 600SDi

    600SDi Well-Known Member

    Mulla oli kans sillee. Se on vaa kiinnitysvirhe sanottii huollos eli siirsin ite samalle kohalle ne.
     
  9. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Ihan tarkotuksella. Jakaantuu se rullista saatava hyöty tasasemmin liu'uille..
     
  10. 600SDi

    600SDi Well-Known Member

    Huollossa kyl sanottii et niitte pitää olla samal kohti.......elikkä sun tieto jotai mutu arvelua.
     
  11. €ncore

    €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

    Kyllä ne tulee olla eri kohilla. Kattelkaapas vaikka Ski-Doon Racing Handbookista kuvaa. Mm. telaston äänet on hieman pienemmät kun pyörät eivät ole täysin kohikkain. Ei tuolla kyllä suurta merkistystä ole.
     
  12. Reima

    Reima Well-Known Member

    Kertokaas joku hyvä skidoon varaosakauppa, mieluummin etelä-suomesta.

    Saakohan maton solkia jostain irtotavarana?

    Ja sitten vielä linkkiä service manuaaleihin, jos jostain sellaisia löytyy.

    Ensimmäiset ajelut nyt ajettu ja ei voilla olla muuta kuin tyytyväinen. Crossiradallakin tuli kokeiltua ja kyllä sen on sitten magee peli.
     
  13. €ncore

    €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

    http://www.hiperf.com/acatalog/Online_Catalog_Track_Clips_101.html

    Epäilen että mitään linkkiä löytyy. Jälleenmyyjältä voit tilata paperisen opuksen, hintaa on about 80 euroa. On muuten hintansa arvoinen.
     
  14. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Ei muute kannate aina ihan sokeesti kuunnella niitä "ammattilaisia", ihmisiä neki on. :)
     
  15. Reima

    Reima Well-Known Member

    Kovasta vauhdista kun päästää moottorijarrutukselle, niin kelkasta kuuluu ihme "rääkäisy", ihan kuin joku laahaisi hetken aikaa. Jarru se ei ole, ketju ja matto on oikella kireydellä. Kytkimen ja varin luulisi olevan kinnossa, kun kelkalla on ajettu 1500 km.

    Jos koneessa olisi joku laakeri menossa, niin kai se kuuluisi myös veto päällä? Eikä noita SDI koneita ole mennyt muutamia laakeriongelmien vuoksi? Vuosimallihan oli -05.
     
  16. Generation X

    Generation X Active Member

    Alkaa olla viimeset kelkkailukelit käsissä täällä etelässä, viikonloppuna pistetään kaikki 115 heppaa töihin!

    Kahvanlämppärit päättivät, että näillä pakkasilla niitä ei enää tarvita, eli mykät. Peukku vielä toimii.

    "Tarakan" kumikarhennus lörpöttää, tietää liimausta.

    Muuten pelaa. Kannattaa muuten käyntiin vetästessä vetää riittävän "ulkonevasti". Tekee viiltoja koppaan tommonen naru aika tehokkaasti siihen käynnistyskahvan yläpuolelle.
     
  17. Generation X

    Generation X Active Member

    Toi väliraha riippuu laitteiden kunnosta ja varusteista, en lähde veikkailemaan, mikä hyvältä tuntuu.
    Itsellä -06 Ski-Doo WP-alustalla (PDS) ja 6" koropalalla ja kilsoja 2300, sanotaan että vaikka 8900,- ja möisin omani heti. Ei vaihtoa. (lupasi tänne etelään jopa vesisadetta :-X, kevät tulee)
     
  18. pollepolaris

    pollepolaris Active Member

    Tere
    Itse en ole kyllä huomannut tuota ,että puskis jalkatilaan kuumaa ilmaa, ja kulutus on pyörinyt tuossa 15-19 litran tuntumassa.
    Mutta tuo perän jakaminen on ollut tosi iso ongelma mulle ko olen vähän keveämpi kaveri ja avun löysin sille ko lähetin takapukin iskarin roitemalle ja oli näemmä lehtoranta huoltanut sen ja vaikutus oli enemmän mitä odotinkaan eli suosittelen.
     
  19. ghostrider

    ghostrider Arctic cat F6

    Mikä -06:ssa revissä on ollut vikana, kun ei ole ollut ainakaan vakiona kahden edellisen veroinen?
     
  20. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Lyhemmät iskarit keulassa, huonompi patikossa
     

Suosittele tätä sivua