Vetoakselien laakereiden vaihto-ohje (zr500 vm. 01)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä powertrippin, 12/12/07.

  1. powertrippin

    powertrippin ZR 500 vm. 2001

    Kevään viimeisillä hangilla katkesi mittariston sulake ja pientä rahinaa kuului koneen lähettyviltä. Tämähän ounastelee laakerivikaa, joten ne olisi hyvä vaihtaa. Vähänkään kauaskatseisempi ihminenhän olisi ne vaihtanut tuossa kesällä, mutta aina ei tahdo muistaa ja viitsiä. Ensi lauantaina olisi lähtö Ylläkselle, eikä oikein viitsisi tuolla sököllä laakerilla ajella, joten se olisi hyvä vaihtaa. Koska huoltoon on parin viikon jono, ei se auta tässä tilanteessa, eli nyt tarvittaisiin semmoista perusohjetta kyseisten laakereiden vaihtoon ja haulla tällaista ei tahtonut oikein löytyä, tai sitten en vain osaa.

    Kiitoksia jo etukäteen.
     
  2. Moizio

    Moizio Lynx RE 800

    Juu... Omassa kelkassa oli sama homma juuri tuossa viimme keväänä. Eli jos sinulla on kiire reissun päälle, niin variaattori pois ja rupeaa näkemään sinne alapyörittäjälle päin. Tela kunnolla löysälle, ja kuusikololla laakerin lukitus holkin ruuvi auki ja meistillä ja vasaralla kolauttaa se auki. Sitten vaan ne kolme pulttia auki "kiinnitys levyistä" ja uutta laakeria akselin varteen. Voi olla sitten todella vitsikäs onkia se vanha sulakkeen pää sieltä akselin sisältä pois. Kokemusta on. :mad: Tietysti kannattaisi vaihtaa samalla molemmat laakerit, itsekkään en kyllä vaihtanut kun piti ulkona ronkkia kun ei talliin saanut millään kelkkiä mahtumaan silloin. Niin ja kauhia kiire uudestaan baanalle kun lumet viellä maassa. ;D Nyt pitikin sitten koko aksila laittaa vaihtoon kun täräytti sen poikki syksyn ensimmäisellä ajolla. :p
     
  3. powertrippin

    powertrippin ZR 500 vm. 2001

    Kiitoksia ohjeista. Reissu siirtyi sunnuntaille ja huomenna aloitetaan remppa. Jos joku haluaa anttaa täsmentäviä ohjeita tai niksejä, niin olkaat hyvä, mutta eiköhän noilla moizionkin ohjeilla päästä alkuun.

    Miten muuten tyon laakerin rasvaaminen. Millä sitä kannattaisi huljuttaa?
     
  4. Moizio

    Moizio Lynx RE 800

    Itse kun ostin uuden laakerin siihen Tamlaakerista oli suojattua mallia/kestovoideltu, eli ei tarvitse voitelua. Taisipa olla Fafnirin valmistama ja tunnus RA100 , ellen aivan väärin muista. Hintaa oli vajaat 20 euroa, eli suhteellisen edullinen. Luultavasti sinunkin kannattaa sellainen sinne hommata. ::) Uudemmissa cateissahan taisi olla jo alkuperäisenä nuo kestovoidellut laakerit? ???

    Mutta jos olet jo hommannut sen laakerin, ja suojaamattoman sellaisen. Niin laakeri vaseliinia ihan, jota löytyy varmana kaikkien tarvike pisteiden hyllystä. Mitään perus tappi rasvaa sinne ei siis kannata laittaa, ei ole hyväksi laakerille.
     
  5. powertrippin

    powertrippin ZR 500 vm. 2001

    Ei irronnut ei. Oli ihan tajuttoman tiukassa se laakeri. Täytyy viedä kelkki huoltoon niin saavat siellä ihmetellä kuinka se irtoaa. Hintaahan tuolle tulee, mutta elämä on.
     
  6. Moizio

    Moizio Lynx RE 800

    Hmm... Itsellä lähti ihan sormilla vetämällä pois akselilta kun tuon lukitus holkin löi auki. ??? Oletko varma että lukitus holkki aukesi varmasti kunnolla?
     
  7. wama

    wama AC ZL-500 -98

    Muistaakseni siinä laakerin lukituspalassa on pieni kuusikoloruuvi, jolla mokkula lukitaan laakerin epäkeskosivuun. Kun ruuvi on avattu, niin lukitusmokkulaa kierretään jompaan kumpaan suuntaan. Tämän jälkeen osien pitäisi liikkua sormin akselilla. Käy ostamassa uusi laakeri (mukaan tulee lukitusosa), niin homma avautunee mielessäsi.
     

Suosittele tätä sivua