RAUTAVAARAN ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kertturacer, 20/1/08.

  1. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Kävin tuolla Maanselässä kelkkailemassa. Lunta oli noin 30cm, paikoin enemmänkin.Hyvä oli vedellä reiittejä ja metsäautoteitä pitkin. Majapaikkana oli Metsäkartano,
    www.metsakartano.com .Majoitus oli kohtuuhintaista, 25€/yö, johon sisältyi aamupala ja sauna. Uralle pääsee suoraan pihasta.

    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. Kassikunkku

    Kassikunkku Well-Known Member

    Mikä majoitus paketti oli noin edullinen? Itsellä suunnitelmissa myös lähteä kelkkailemaan tuonne rautavaaran suuntaan.
     
  3. ÄIJÄ

    ÄIJÄ LYNX RE600 E-TEC, Suzuki GSX-R1000

    Moro,

    tonnehan se on lähdettävä. 200km lyhyempi matka kuin Isolle-Syötteelle, missä on pari kertaa jo tullut käytyä kaivamassa laitetta umpihangesta.

    Minkä kerhon alueelle nuo Rautavaaran urat kuuluvat? Mistä saa urakartat ja luvat baanoille?

    T: ÄIJÄ
     
  4. ÄIJÄ

    ÄIJÄ LYNX RE600 E-TEC, Suzuki GSX-R1000

    Minkä verran siellä on luonnonlunta?
    Onko urat ajettu tampparilla vai avattu konevoimalla?

    Ä
     
  5. ÄIJÄ

    ÄIJÄ LYNX RE600 E-TEC, Suzuki GSX-R1000

    Mites jäätilanne?
     
  6. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Juu, toi majoituspaketti oli alunperin tälle tammikuulle 33€/vrk aamupalalla ja saunalla (sähkö tai puukiuas, pääsee myös avantoon pulahtaa). Yllätys oli, kun lähtiessä maksettiin, niin hinta olikin pudonnut 25 ekuun :) Siistit huoneet, vähän niinkuin soluasunnon kaltaisia. Yhteinen oleskelutila, jossa tv. Tilava kuivaushuone lämminilmapuhaltimella ja poistoilmalla. Mahtuu useammatkin releet kuivumaan kerralla. A-oikeuksilla oleva ravintola.
    Urat eivät olleet vielä koneella ajettuja, noin puolentoista kelkan levyistä baanaa soilla ja metsissä, paitsi sitten metsäautotiet, joita pitkin virallinen urakin kulkee aika pitkälti. Lunta oli viime viikonloppuna noin 30cm, osittain enemmänkin. Ja lisää kait sinne tuli nyt tällä viikolla. Jäitä en jäänyt mittailemaan, mut kesti ne, kun tässä nyt kerta kirjoittelen ;D
    Metsäkartanolta pääsee Rautavaaran kautta Tahkolle, Valtimoon, Nurmekseen.Pohjoiseen päin mentäessä tulee http://www.maanselanetappi.com/content/, maatilamatkailupaikka, josta saapi sapuskaa ja majoituksen. Maanelässä on yks konepaja , Meriläisen Korjaamo oy, Pajatie 31, (08) 668 705 , josta  mahdollisuus saada polttoainetta. Se ei ole aivan reitin varrella, enkä muista, miten sinne mennään. Se on kuiteski 6-tien varrella noin 8km Maanselästä Nurmekseen maamerkkinä 5m korkea Goodyearin rengas . Maanselästä lähtee ura Vuokattiin ja Kuhmoon, joilla myös on koneellinen kunnossapito.
     
  7. Kassikunkku

    Kassikunkku Well-Known Member

    Jeps.. Nyt lunta vielä enemmän siellä. Ja paikka on muuten tuttua seutua kun itse sieltä kotoisin. Millaisessa kunnossa lienee luostan alueen reitit? Nurmeksen suunnalla nykyään aika rempallaan tuo urien hoito. Maksut kyllä peritään mutta mihin nekin rahat sitten käytettäneen.. Ensiviikon loppuna kelkka kärryyn ja metsäkartanolle. ;)
     
  8. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Eikös ne reitit Tahkolle mene isojen järvien poikki, mikä on jäätilanne? Hoidosta samaa mieltä, muutamana talvena ajanu Tahkolta päin, kyllä on ollu patissa kokoa ;D.
    ÄIJÄ, koska lähetään, paanko mökkiä vuokraukseen!?
     
  9. Jepa

    Jepa Polaris Pro-X 440 -03

    Käytiin päräyttämässä rautavaaran seutuvilla n.200 km ja oli makiaa, lunta yleisesti n. 30-50cm, paikoitellen jopa muniin(ja pienmunasillehhan sitä oli palajo!)
    Metsäkartanolla yövyttiin ja saunottiin. Reitillä pääsi kokeilemaan kunnon patikon lätkytystä ja leveää metsäautotienpohja baanaa. Upea reissu kaikkiaan, jos lumenpuute vaivaa niin ei muuta ku romppeet pykälään ja sinne vaan.
     
  10. tek

    tek Lynx RE E-Tec -15

    Itse tulossa Metsäkartanoon 15-17,1,08. Toivottavasti saadaan lunta ja tampparia siihen mennessä.
     
  11. jomatala

    jomatala Member

    Mistä kohtaa sitä sieltä rautavaaralta pääsis kätevimmin reitille jos päiväseltään kävis siellä vähän ajelemassa ja minkälaista kiepin sieltä pystyisi mahdollisesti päivässä tekemään?
     
  12. Jepa

    Jepa Polaris Pro-X 440 -03

    Ainakin rautavaaran keskustan pinnassa olevalta essolta pääsee heti reitille ja pystyy heittämään vaikka minkälaisia lenkkejä, kahtoo vaan kartasta minnepäin haluaa mennä. Itseltä jäi ajamatta metsäkartano - ylä-luosta - rautavaara - metsäkartano (n.100?km) ensinnäkin yhen päivän tiukan köröttelyn jälkeen ja toiseksi ei tainnut olla ajettu vielä kyseistä ketunlenkkiä ja reittimerkinnät hieman puuttelliset paikoitellen.
     
  13. tek

    tek Lynx RE E-Tec -15

    Onkos täällä parantunut lumitilanne ja joko reittejä lanattu?
     
  14. Kassikunkku

    Kassikunkku Well-Known Member

    Jeps.. Eikun lauantaina yrittämään heittää tuo lenkki yläluostan kautta.. Saa nähdä miten on kunnossa..
     
  15. Kassikunkku

    Kassikunkku Well-Known Member

    Tuli reilu 100km ajeltua rautavaaran suunnalla. Mutta täytyy kyllä sanoa että surkeasti oli reitit merkattu. Ajettiin loppujen lopuksi ihan eripaikkaan kuin oli tarkoitus. Voisi varmasti antaa reitin hoitajalle palautetta että tarkempia merkintöjä minne reitit vie ja välimatkat niihin. Muuten ok kuntoinen reitti ja uralupakin kohtuullisen hintainen..
     
  16. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Tulipa kävästyä tällä suunnalla ja reitit helkatin hyvät. Perjantaina tamppari ajanut Metsäkartanolle ja tuon Ylä-Luostan lenkin kokonaan ja Tahkoltakin päin eilen näky tulevan tamppari ja vielä tänäänkin tamppari ajoi Ylä-Luostan lenkin läpi. Tamppari nosteli joitain kiviä ja kantoja hollille, mutta ei pahasti.
    Joitain sulia ojia, mutta kaikista pääsi helposti vauhdilla yli ja ei edes tela kastunut.
    Keyritty järven eteläpää aika heikko, mutta jälkiä pitkin kun ajaa niin ei mitään hätää.

    Kartan kanssa jos liikenteessä ja jos hivenenkään osaa kartaa ja maastoa lukea niin osaa tuolla liikkua helposti, mutta ilman karttaa tai paikallistuntemusta voi joutua raapimaan päätä jos auratuilla teillä ei näy muitten jälkiä. Mutta nuita aurattuja teitäkään ei ole montaa kilometriä. Reitit helkatin hyviä siinäkin mielessä että ovat vaihtelevia; mettäautoteitä, soilla mennään kanssa kovaa ja sitten todella mieluisia hikipätkiä (mutkaa, mäkeä, pattia, hyppyä), mutta hitaita köröttely pätkiä sieltä ei löytynyt eikä tarvinnutkaan.

    Lunta n. 50-70cm ja ympäristökeskuksen mukaankin 47cm.

    Niin ja Metsäkartanoa voi todella suositella majapaikaksi kelkkailevalle ryhmälle. Palvelu todella joustavaa, hiljasta sielä on mutta kaikki toimii ruokailut yms. Majoistus tilat todella hyviä, Vattu, Puolukka, ja mitä niitä oli niin muualla tuon tasoisista saisi maksaa 2-3kertaa enemmän.
     
  17. Kassikunkku

    Kassikunkku Well-Known Member

    No me satuttiin juuri lauantaina sinne. Metsäkartanolla oli jotkut häät samaan aikaan joten eipä ollu asiaa sisätiloihin kyselemään karttaa.. Luvat oli maksettu jo aiemmin ja olivat todella kohtuu hintaiset. Nurmeskin saisi ottaa mallia hinnoittelussa.. Kartta tosiaan on pakollinen jos meinaa tietää mihin suuntiin teillä ajaa.. Ja ampuma-alueen läpi taitaa vielä jonkin aikaa päästä jos tahtoo nopeampaa tietä..
     
  18. kärcherking

    kärcherking Well-Known Member

    Olis ihan hyvä kun jollain lanalla vetäisivät myös Maanselän etappiin Rautavaaralta päin. Oltiin sunnuntaina liikkeellä siellä ja sisälmykset vieläki sekaisin ;D
     
  19. Kassikunkku

    Kassikunkku Well-Known Member

    Hehe, taatusti.. Ei naillä matalajoustoisilla vehkeillä koskaan ole hyvä ajaa.. Ittellä oli vielä muija kyydissä.. Voi kuvitella kiilakopan alustan kantamaan kaks aikuista.. Edelleen kramppeja ja vihlovaa kipua tuntuu mut pääasia että muija pääs kyytiin.. =)

    Taidettiinpa muuten nähdä ihan kelkkapoliisi yläluostan kaupalla lauantaina.. Tai mikä kyylä lie ollutkaan mutta tarkkaan katseli kelkkoja..
     
  20. Tee Oo

    Tee Oo Lynxejä ja muuta

    Mikä lie Rautavaaran suunnalla reittien kunto/lumitilanne yleensäki?
     

Suosittele tätä sivua