Alustan irroitus

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä catcat, 12/1/08.

  1. catcat

    catcat Active Member

    Elikäs otsikon mukaisesti.
    Miten kelkasta irroitetaan alusta?
    En kovin tauno ole, tiedän kyllä mitkä pultit ottaa irti, mutta mitä kannattaa muistaa?
    Onko tiettyä järjestystä missä irroitus olisi paras tehdä? Entä takaisin kiinnitys, miten tarkistan, että alusta menee suoraan? Loctitea mihinkään väliin? Yms.

    Sellaiset perusneuvot, alustan irroittamisen alkeet. Vaikka miten itsellä homma hoituu, ja on hoitunut hyvin jo monet kerrat!

    Pistäkää suuret rassailijat neuvoja tietämättömälle!


    E: tänne voi tietenkin koota eri valmistajien alustanrassaus vinkit, mutta henkilökohtaisesti kiinnostaa ZX-koppaisen Ski-doon alustan irroitus.
    Joten Ski-doo miehet.
     
  2. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Tela ekaks löysälle
    hakaneulat alapäästä irti
    takapukki irti "astinlaudoista"
    etupukki irti ja sitten vaan pujottelemaan pois joko kelkan oikealta tai vasemmalta puolelta ;D
     
  3. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Ekaks oikeelta puolen kiinnityspultit pois.
    Kelkka oikeelle kylelleen.
    Vasemmalta puolen pultit pois.
    Vetää telaa ja telastoa niin, että tela osoittaa suoraan "alaspäin" kelkan pohjaan nähden.
    Laskea telasto telan sisältä pois.

    Käänteisessä järjestyksessä paikalleen, paitsi että ekaks etupukinpultit paikalleen ja kelkan kyljellään ollessa painaa polvella vähän etupukkia kasaan, jotta saa takapukin pultit paikalleen...
     
  4. VEKSUF5

    VEKSUF5 Ski-doo Xp600 -09 Lynx600 RC -07 Skidoo 1200 -013

    Jossain catin ohjekirjas on kielto etteis sais kääntää oikealle kyljelle. Jää kuulemma ilma lukko tuorevoitelu järjestelmään ehkä mahdolista. Ainakin se vuotaa jos kumoo säiliön puolelle. Eli vasemmalle kyljelle tai sillein et öjppä säiliö tulee ylös kallistettaes. Ainakin minun mielestäni....
     
  5. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Ikinä nähny ohjekirjaa ::)
     
  6. catcat

    catcat Active Member

    Onko se siis käytännössä edes mahdollista, että alustan laittaa kiinni ns. vinoon?
    Toimiiko tuo esim. niinkuin pyörän rengas, elikä jos toiseltapuolelta kirii enemmän, rengas menee vinoon? Toiselta puolelta kirii alustaa enemmän, se menee vinoon?
    Ja mites onko kukaan laittanut kierreliimaa tms. nuihin, saako sitä edes laittaa? ;D
     
  7. VEKSUF5

    VEKSUF5 Ski-doo Xp600 -09 Lynx600 RC -07 Skidoo 1200 -013

    Liimalla kiinni vaan. Ei tartte kytätä sit avautuvia muttereita ja pultteja korves. Toki sit pitää olla kunnon avaimet kun alkaa aukomaan. Ja kyllä sen matto pitää keskittää löysäyksen jälkeen. Itse en löysää hakaneuloja. Telan kylläkin. Jotkut eivät löysää sitäkään. Epäilen kyllä ettei onnistu löysäämättä. Tai jos ei löysää sit pitää löysätä hakaneulat. Silloimpa ei tartte murehtia maton tiukkuudesta ja linjauksesta.
     
  8. tek

    tek Lynx RE E-Tec -15

    Itse olen virittänyt kuormaliinan koukun kattoon, ja sillä "taljannut" perän ilmaan. Helpottaa kummasti alustan takaisin laitossa kun voi säätää korkeutta. Jos ei pultinreikä passaa kohalleen niin nostaa tai laskee.
     
  9. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Kyllä se homma onnistuu telaa ja hakaneuloja löysäämättä helpostikin. Jos kelkka suksillaan, niin perä pitää silloin vaan saada tarpeeks ylös.
     
  10. catcat

    catcat Active Member

    Noniin. Nimi ehkä pitäis tässä vaiheessa muuttaa muotoon "Alustan kiinnitys"

    Elikä saatiin alusta irti, iskarit huollettiin ja kaikki paikat rasvattiin hymyssä suin kunnes..
    Aloimme asentamaan takaisin alustaa ja siitähän ne ongelmat alkoivat.
    HIRVEÄÄ taistelua ensinnä etupukin kiinni saaminen. kelkan käännettyä kyljelleen se onnistui kuitenkin ja ajattelimme, että
    nyt ollaan jo voiton puolella! sitten katsottiin, hetkinen tuo takapukin kiinnityshän ei passaa ollenkaan. Takapukki on reikiin nähden aivan liian... no.. takana.
    Olimme jo että voiiii levetti miten tää voikin vastustaa näin. No alko jo kyllästyttään koko homma ja jätimme sen toiselle päivälle.

    Tiedän, en osaa, siitähän se on kiinni mutta
    Kertokaa joku hyvä ihminen miksi ja miten tämä voi olla näin vaikeaa!
    Miten tuo homma pitäisi tehdä, että se olisi helppo, pikkujuttu?

    Kelkka on ZX-koppainen ski-doo.
     
  11. Shamaani

    Shamaani Well-Known Member

    Ei se ole vaikeaa. Sen kun muutamaan kertaan tekee, niin se onnistuu silmät kiinnikin. Jos hakaneulat ei ole "viritetty" paikalleen, ni takapukkia pystyy käsipelillä vääntämään eteenpäin. Sieltä ne reijät pikkuhiljaa löytyypi. Helpottaa hirveesti jos sulla on kompis siinä vieressä taistelemassa.
     
  12. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Käännä se kelkka oikiaan asentoon ja roikota perästä ylös. Säätämällä perän korkeutta, paikat kyllä löytyy. Jos ei, laita etupukin kohdalle maton alle vaikka lankun pätkä ja laske kelkkaa sen päälle.
    Unoha nuo kylellään laittamiset, skoodassa menee tosi nätisti perästä roikottamalla.
    Onha sulla taka-akseli löysällä, eli vedetty eteen?
     
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Juuri näin,

    Jos vain mitenkään mahdollista niin nosta kelkka perästä ilmaan ja ala sitten sovittelemaan alustaa paikalleen. Huomattavasti helpompi kuin kyljellään. Tuota lukkoliiman käyttöä kannattaa miettiä kahdesti, ainakin läpi menevissä akseleissa. Voi nimittäin seuraavalla kerralla ahdistaa irrottaminen. Yhden pultinhan sitä aina saa auki, mutta mites toinen? Pultti kiinni akselissa ja kun käännät kannasta pyörii aksula mukana...
     
  14. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Sitten ku on saanu sen toisen pultin irti, laittaa siihen mutterin, kiertää sen aivan pultin juureen. Kiertää pultin takas akseliin ja lukitsee sen mutterilla kiinni. Aukasee toisen puolen auki, ottaa pultin pois ja sit vaan löysää mutterin toiselta puolelta ja ottaa pultin pois.
    Näin helposti, jos ei oo pulttipyssyä käytössä ;)
     
  15. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Kun se perä on ilmassa, niin alkuun tuli käytettyä vielä hallitunkkia siinä alla, sillä kun oli helppo säätää korkeutta nostamatta ahteriaan.

    Itse en oo liimoja tarvinnu..
     
  16. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    ton ohjeen vois jokainen joka ei omista paukkuräikkää eli pulttipyssyä niin laittaa raameihin ja sinne pajan seinälle :D
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No hitto,

    ei sitä näköjään ole vielä vanhakaan ku oppii vielä uutta! Mutta toi pulttipyssy on toinen jota kannattaa varoa... Mulla on tupannu jengat tulemaan pultin mukana kun on pyssyllä turruuttanu...
     
  18. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    joo varsinkin jos on liimoja käytetty pulteissa
     
  19. catcat

    catcat Active Member

    No etupukki on saatu kiinni, mutta takaa ei vain passaa? Mitäs tuo "taka-akseli löysällä, eli vedetty eteen" tarkoittaa?
    Kun ongelmahan on nyt tällä hetkellä se, että takapukki, ja ne reijät millä se tulee kiinni runkoon, eivät satu kohilleen. Takapukki on liian takana.
    Jos pystyisi takapukkia "työntämään" sen luonnollisella liikkeellään, reijät ehkä asettuisivat kohdalleen. Mutta ei sitä kyllä jaksa työntää, kun puhutaan kuitenkin n.5cm matkasta?
    Taas jos iskarin ottaisi pois, takapukki liikkuisi vapaasti jolloin reijät löytyisi, mutta sitten taas iskarin asentaminen takaisin siinävaiheessa teettäisi varmasti tuskaa..
    Olen yrittäny niin monella tapaa miettiä jo ja jotenkin ideat alkaa loppuun.
     
  20. junu

    junu pät poi

    Ite oon painanu takapukin, telaston irtiollessa pohjaan ja "lukinnu sen nippusiteellä taikka hihnalla pohjaus-asentoon. sit vaan löysytelly hihnaa pikkuhiljaa et reiät on kohillaan. (iskari työntää pukkia) <--saakohan tuosta tekstistä selvää ???
     

Suosittele tätä sivua