Kallistuksenvakaaja, turhako?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Tonila76, 28/1/08.

  1. Tonila76

    Tonila76 New Member

    Miten kelkan käyttäytyminen muuttuu kun poistaa kallistuksen vakaajan?
    Kuulimpa tuossa että siitä ois hyötyä ja uusissa kelkoissa ei taida koko vakaajaa ollakkaan, onko näin?
    Joilla on asiasta kokemusta / tietoa, kommenttia kehiin. ??? ??? ???
     
  2. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    ite arvelin tuosta omasta kelkasta repästä sen pois kun ei kestä ne ohjausmuovit siellä rungossa. pitää kirjottaa tänne onko muutosta ajettavuuteen.
     
  3. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Kaverilla nasahti poikki vasemmanpuolen kallistuksenvakaaja Lynxistä. Sen jälkeen kaveri sano ettei se vaikuttanut ohjaukseen mitenkään, vaikka oikealla puolella vakaaja vielä olikin ja sen jälkeen hän ajoi vielä reilut 150 km. Elikkä onko niistä sitten mitään suurempaa vaikutusta, ehkä jotain teoreettista muttei käytännössä mitään...
    Ja kelkka oli Lynx Sport Touring 600sdi vm.-05
     
  4. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Kyllä se vaikuttaa. Omasta meni vakaaja poikki niin keula muuttu todella pehmeäksi ja kelkan ajaminen vaikeutu reitillä. Mut jos jotain hyvää etitään niin umpisella siitä tuli helpompi käsitellä.
     
  5. RK

    RK Well-Known Member

    Viime keväänä meni omasta enskasta poikki. Kallisteleehan tuo tieten vähän enempi, mutta eipä tuo meikän touring-ajoihin kauheasti vaikuta..
     
  6. Trix

    Trix Polaris 500SKS/Skibaduu 800rene

    Niinkuin Jäpälä tuossa mainitsikin niin reitillä kelkka tahtoo olla kiikkerämpi ajettava ja keula voi tuntua löysältä mutta umpisella ajamisesta tulee paljon helpompaa ja hauskempaa. ;D
     
  7. urmi

    urmi Ski-Doo MXZ Renegade 800 X

    Tietäiskö kukaan mistä löytyis/löytyykö kallistuksenvakaajaan mitään pikakiinnikkeen mallista ratkaisua jonka vois kätevästi ottaa pois ilman työkaluja. Olis näppärä kun sen vois umpisen ajon ajaksi ottaa pois käytöstä. Tuossa omassa kelkassa se on sen tyylinenm että vois olla jopa mahollista.
     
  8. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Minun mielestä parempi ajaa reitilläki ilman varsinkin väsyneenä jolloin toista suksea saa kuljettaa reitin sivussa toisen puolen hakatessa pattia. Vaatii toki jäykemmät säädöt mutta makuasioitahan nämä on.
     
  9. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Ski-doossahan saa sen vakaajan eliminoitua kun irrottaa toisenpuolen "koiranluun" tukivarresta/vakaajasta. Eli se itte vakaaja voi jäädä sinne paikalleen.
     
  10. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    Heh, sinänsä hauska topic, valmistajat hakkaa rahaa tantereeelle kehittääkseen aina vaan parempia ja parempia kelkkoja ajo-ominaisuuksiltaan, ja äijät raksii niihin vaikuttavia tankoja samaa tahtia irti ;D ;)
     
  11. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vaiha -08 niin onnistuu ;)
     
  12. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Tuossahan tuo näyttää olevan ainakin XP summittiin. Liekö tuon sais toimimaan muissakin XP applicationsseissa.
     
  13. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    mitenköhän paljon tuon poistaminen käytännässä vaikuttaa umpisen ajamiseen? onko kanttailu helepompaa vai muuten kevysempi ajella?
     
  14. Antsa

    Antsa 900Ace expe LE & 600 AceT Rene 154"

    nimenomaan kanttailu helpottuu
     
  15. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Mikä vakaaja? ???

    Semmosia oo 39:ssä nähty ;D




    ;D

    Meinasin repiä mönkijästänikin pois kallistuksenvakaajan, sais vähän eloa mätikköajoon ::)

    Mut joo, kallistuksenvakaajan ku irrottaa, oli se laite mikä hyvänsä, niin kaarreajo vaikeutuu kun kallistelu lisääntyy. Vastapainona sille ajo-ominaisuudet patikossa paranevat, kun kummankin puolen jousitus pääsee liikkumaan täysin toisesta riippumatta.
     
  16. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Otin vakaajan XP Summitista poies enkä laita enää takaisin.. tuli paljon hauskempi ajettava umpisella kun ei tarvi enää hypätä koko painolla astinlaudalta toiselle kaarteissa. Tokihan tuo myös menee kyljelleen helpommin, mutta se kuuluu asiaan ;D Eikä tuo alkanu reitilläkään häiritsevästi kallistelemaan ja patikot on mukavampi pomppia yli..

    Aika turhaa on minusta tuohon pikakiinnityshässäkkään rahojaan työntää, sen verran helppoa on tuon kallistuksenvakaajan irroitus ja asennus (jos ei revi sitä sitte kokonaan pois)... Ja aika kalliskin tuo näkyy olevan (180 e)
     
  17. pölläri

    pölläri Ski-doo summit 600etec

    Mie olen huomannu tuon saman edellisen kelkan kohalla ku otin kallistuksen vakaajat pois niin ummella oli paljon mukavampi ajella. Erityisesti rinteessä jos joutu ajamaan poikkirinteen niin siinä huomas sen eron eniten.Toki reitillä kallisteli hitusen enemmän, mutta kun ei tule muutenkaan pahemmin reitillä ajeltua niin ei tuo haitannu.Häätyy kokeilla miten tuo nykynen kelkka muuttuu ku ottaa nuo pois.
     
  18. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Ulkomaat auttais :) Tuon sais vaikka ebayn kautta melkein puolta edukkaammin (110$ + alv. = 92€). Melkein jo houkuttais tilata, mutta sopiiko tuo muihin ko XP summitteihin?


    Pikku vinkin lisäys:
    Google ossaa kaikenlaista mukavaa ja on ainaki minusta näppärämmin käsillä ko vaikka windowsin oma laskin.

    Kun googleen kirjottaa vaikka (1.22 * (80 + 30)) USD IN EUR
    Se kertoo (1.22 * (80 + 30)) * U.S. dollar = 92.3288614 Euros

    Sieltä löytyy myös muitaki näppäriä muunnoksia kuin valuutat.
     
  19. SNOW-CRUISER

    SNOW-CRUISER Snow Cruiser -66

    Kyljellä ajaminen alkoi luonnistumaan kun vakaaja lopetti toimintansa. On kiinni mutta ei vaikuta mitään. Keula on aika löysä mutta toimii. Vois laittaa vakaajan kuntoon jos hankkis vähän osia.
     
  20. Adebisi

    Adebisi Active Member

    Mitenkähän tuon vakaajan saa irti? Meni toiselta puolelta poikki, niin sama olisi poistaa kokonaan. Kelkkana Edge x Polle.
     

Suosittele tätä sivua