Telapyörät

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Pomppa, 21/11/06.

  1. Lynxyttäjä

    Lynxyttäjä Well-Known Member

    Täsä lainaus joltain nettisivulta vulkanointiteipistä:

    "Vulkanointiteippi on elastista, itsesulautuvaa, polyisobutyleeniä - PIB:tä. Sillä on erinomaiset sähköiset ominaisuudet, hyvä otsonikestävyys, vedenkestävyys ja kyky suojata syöpymiseltä. Asennusvaiheessa venytetään voimakkaasti (nauhan leveys kapenee lähes puoleen), jolloin se sulautuu itseensä välittömästi ja muodostaa yhtenäisen, joustavan massan, mikä säilyttää tekniset ominaisuutensa pysyvästi"

    Taidan testata uutta pyörää odotellessani. Mekaanisista ominaisuuksista ei tekstissä mainita mitään, joten voipi olla, ettei kestä.
     
  2. rudolf

    rudolf Draakkeni -08, Lynx 454 Racing -96

    Pakkasen kestävyys ei noissa meidän kokeilemissa ollut mitenkään erikoinen yhdistettynä mekaaniseen kulutukseen, ite paikkailisin noilla ainoastaan jotain sähköjohtoja ;)
     
  3. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ei se tule kestämään mekaanisesti, toinen mitä se ei kestä on bensa/öljy.
     
  4. Tuhnu

    Tuhnu 570cc

    Mitähä kävis jos laittasi telapyöriksi tullaluistimen rullia? Sais nätisti piiloon liuku-rungon taka ::)
     
  5. syncro^^

    syncro^^ Ski-Doo X-RS 600cc vm07

    Vs: Telapyörät yamaha

    terve.!

    pitäisi saada Yamaha Rx1 Warrioriin taatimmainen telapyörä mutta kokoa en tiedä ja mitenkä vaihto onnistuu kotikonstein?

    käykö esim tämä. http://shop.emc24.fi/WebRoot/495016/Shop_Productinfo.aspx?id=495021&productid=176170 kuvio ja väri on juurikin sama mitä toisella puolella mutta koosta en ole varma.!?
     
  6. TTN

    TTN Ktm Racing

    Vs: Telapyörät yamaha

    Koko on juurikin tuo kyseinen, kävin just mittaamassa pätkä-RX:tä.
    Vaihtohan on kohtalaisen helppo tehä, saattaa kuulostaa vaikeelta jos sitä tässä rupeen sepostaan.
    No, yritetään kuiteski.
    Eli ekana nostat kelkin perän pukille(sanomattakin selvää). Sitte avaat sen taka-akselin mutterin siitä takapyörän(taittopyörä) keskeltä(akseli yleensä pyörii läpi,pidät toiselta puolen vastaan) ja sitte löysäät telaa- mutterit löytyy takaa katottuna maton rei`istä. Jos se vaihettava pyörä on siinä mutterin puolella nii sehän on jo periaatteessa irti, ei muuta ku vedät pyörän pois akselilta. Mut jos se on siellä akselin kiinteän pään puolella nii joudut ottamaan koko akselin pois, siellä pyörien ja liukurunkojen välissä on prikkoja ja holkkeja, katot tarkkaan missä välissä ne kuuluu olla ennenku otat akselin pois. Ne prikat tulee liukurunkoja vasten ettei ne pehmeet alumiiniholkit painu niihin liukurungon hahloihin missä taka-akseli liikkuu ku telaa kiristetään. Sitte vaan alat kasailemaan käänteisessä järjestyksessä uuden/uusien pyörien kans. Ja lopuksi kiristät telan sopivalle kireydelle, välillä pyöräytät moottorivoimalla telaa että näet onhan se linjassa. Ei sais juurikaan olla toisessa reunassa, jos on liikaa toisella puolella nii kirraat vähän siltä puolen tai löysäät vastapuolelta ja taas pyöräytät ja tarkastat. Ihan viimeiseksi kiristät kaikki mutterit mitä oot pyöritelly.

    Onhan siinä ny tehty helposta hommasta vaikeen kuulonen mut jos tosta ois apua. ::) ;D
     
  7. syncro^^

    syncro^^ Ski-Doo X-RS 600cc vm07

    Vs: Telapyörät yamaha

    lisäilen nyt tähän että saako yamahaan metallisia telapyöriä mistään kun tuntuu että nuo muoviset ei kestä.? koko tais olla se 178mm..







     
  8. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    Vs: Telapyörät

    Minulta voi tilailla semmoisia alumiinisiä pyöriä semmoisella halkasijalla kun tarvit..
    http://www.ka-mu.fi/index.php?id=16
     

Suosittele tätä sivua