Hyviä jarrunestemerkkejä?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Golfster, 7/3/08.

  1. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Meinas tänään käydä kapalasti, kun Skiidoosta katosi yllättäen jarrut suoran päätteeksi. Tämän kerran väistelin vielä männikön, mutta en halua moiseen tilanteeseen toisten, joten ajattelin vaihtaa kerralla kunnon nesteet jarruihin. Mitäs nesteitä suosittelette?Nuo nykyiset tuntuisivat kiehahtavan melko herkästi jos ajaa vähänkin pidempää rivakammin. Eikö tuo suositeltu vaihtoväli ole vuoden verran? On tainnut muutenkin jäädä pari vuotta väliin. Toki tuota ilmankiertoa voisi parantaa poistamalla ritilät muovipaneelista, mutta onkohan tuolla kovin suurta vaikutusta?
     
  2. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    Motul Racing RBF600 jota itte käytän ja noita suojia en menis poistamaan koska sitten on lunta jarruilla ja se taas ei oo hyväs
     
  3. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    itellä mahtaa olla samat kurat nyt doossa, ei ole kertaakaan vielä lämmenny liiaksi että ois jarrut häipyny vaikka happee onki annettu.
     
  4. jazka

    jazka Well-Known Member

    dot 5 kestää enempi lämpöö ko 4, merkillä ei varmaankaan kauheesti väliä
     
  5. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Castrolin SRF taitaa olla se kovin juttu.
    Ite käytin kisahommissa ja ei keittäny kertaakaan.

    Myöskin hinta on aika kova eli noin 85 €/litra
     
  6. kelkka700

    kelkka700 Guest

    paljon on käytetty just tuota dot5 jarrunestettä se on tarkoitettu abs jarruilla oleviin autoihin,mulla se ainakin on pelittänyt eikä ole koskaan pettänyt...
     
  7. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Tuo ei piä paikkaansa. Tuo motulin sotku on vaan dot 4.sta, mutta kestää lämpöä aivan eri malliin kuin normi dot 5. Itse asiassa se taisi kestää melko lähelle noita varsin hinnakkaita silikonipohjaisia litkuja järkevämmällä hinnalla. Sitä en tiedä mistä tuo dot-luokitus tulee, mutta suoraan lämmönkestoa se ei kerro.
     
  8. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Kyllä se dot vaan kertoo suoraan sen lämmönkeston.
    Tässä lainausta internetsinihmeellisestämaailmasta..

    Luokittelu
    Tunnetuimmaksi ja käytetyimmäksi on muodostunut ns. DOT-luokittelu (Department of Transportation, USA). Luokittelu määrittelee minimi vaatimukset nesteille.

    JARRUNESTELUOKKA DOT 3 DOT4 DOT5(silikoni) DOT5.1
    Kuivakiehumispiste °C (min) 205 230 260 260
    Märkäkiehumispiste °C (min) 140 155 180 180
    Kylmäviskositeetti -40°C (mm2/s) 1500 1800 900 900




    [edit]Vaatimukset
    Kiehumispiste, eli kuivakiehumispiste: lämpökuormitettavuus
    Märkäkiehumispiste: hygroskooppisille nesteille alaraja, joka annettu 3% kosteudelle. (vastaa noin 2 vuoden ikää)
    Kylmäviskositeetti: mitä pienempi lämpötilariippuvuus käyttölämpötilassa sen parempi. Mahdollisimman pieni kylmäviskositeetti ABS/ASR/ESP-järjestelmien toiminnalle tärkeä. Alle -20´C viskositeetti kasvaa eksponentiaalisesti.
     
  9. peepeeasounli

    peepeeasounli Well-Known Member

    eikö se tuo jarru oo vauhdi n surma ??? Joten välttäkäämme sen käyttöä...
     
  10. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Niin noh mielummin minä sen vauhdin surmaan kuin itseni! ;D Pitääpi varmaan jotkut DOT 5:set ruikkia nuiden vanhojen litkujen tilalle, joiden koostumuksestta ei ole mitään hajua. Tuo viskositeetin pienempi riippumattomuus tosiaan meinaa, ettei jarrujen käyttäytymisen pitäisi muuttua niin paljoa, vaikka neste kuumuisi ja tuo arvohan näyttäisi olevan DOT 5:ssä puolta pienempi kuin 4:ssa. Itse en välttämättä kaikkein kalleimpia nesteitä tarvi, sillä kelkkallani ei kisata tms. Formula 3:n ei kuitenkaan ole mikään kevein pulkka pysäyttää ja, kun mattokin on siinä kunnossa, että jarrua saa joskus pumppailla urakalla niin...
     
  11. mdriver

    mdriver Active Member

    motuli on toimivaa ja halpaa, ei ole jarrut kadonneet niin kuin normi nesteillä.
     
  12. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Sikäli olet oikeassa, että noilla dot-luokitetuilla nesteillä näkyy olevan kiehumispisteiden alarajat. Ylärajaa niillä ei sen sijaan näytä olevan, joten pienemmällä dot-luokitetulla nesteellä voi olla korkeampi kiehumispiste kuin korkeamman luokan omaavalla.

    Näppärästi minäkin kaivoin virtuaalimaailmasta pätkän tekstiä, mikä myös ko. purkin kyljestä löytyy. Myös empiiriset kokemukset tuosta aineesta tukevat tekstiä, mutta tietysti jokainen voi liruuttaa jarruihin mitä vaan ;)

    Motul RBF600 Synthetic DOT 4 Brake Fluid
    Model: RBF600    List: $14.99


    100% synthetic fluid for hydraulic-actuated brake and clutch systems. Specifically designed to resist the high temperatures of actuated (steel or carbon) racing brakes and clutch systems.

    EXTREME THERMAL RESISTANCE AND STABILITY: the elevated boiling point of RBF 600 FACTORY LINE (312 C / 593 F) enables effective braking even under the extreme conditions of competition.
     

Suosittele tätä sivua