Kuka(an) säätäny ummenkulkioita?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä hami, 6/3/08.

  1. hami

    hami Well-Known Member

    ...Otsikon mukaan, siis viisysit ja kakspuokit, nortikki ja kantikki, rapperiki hyvä tähän,, elani ja alppine..
    Winhastaki vois joku kertoa,kumpi parempi 32 vai 55 vai korjaako 550 lynxi potin vuotsolaisilla?
    Kaikki säätää ja muokkaa vehkeitä patikkoon mutta eipä ole sattunu silimään että kukaan olis parannellu umpisenajohommia
    muutako näitä telanjatkorojekteja tietty, ja niissäki jääny se parannus siihen ko tela vaihetaan ja tyyvytty siihen ko vehe kulukee tietty paremmin umpisessa ja sitte hommat jää siihen.
    Eli mikä vaikuttaa mihinki ja miten?
    Powter roo vai vuotsolaiset?
     
  2. 250

    250 Well-Known Member

    no paljohan porukka laittaa noita kumpiakin: PP:tä ja vuotsolaisia, ja sitten aika yleinen modi näkyy olevan kans telaston pudotus. mutta minusta siinä saattaa olla sekin puoli että vaikka se ei kanna astinlaudoista niin helposti, niin toisaalta se telan kohtauskulma kasvaa ja saattaa jopa huonontaa umpisen ominaisuuksia, mene ja tiedä? Ja onhan se porukka laittanut näitä keveämpiä äänenvaimentimia, jotta saadaan keulalta painoa pois ja ehkä jopa lisätehoakin ...
     
  3. vetopyörä92

    vetopyörä92 trailer & shit rmk

    Onhan sitä pitempää ja karkeampaa telaa laitettu vaikka mihin kelkkaan. Myös vetopyöriä on vaihdettu pienempiin(välitykset pienenee) ja myös läpivetäviin jotta telaa voidaan pitää löysemmällä. Välityksiä vaihdettu pienemmäksi jotta jaksaa paksussa lumessa paremmin. Kelkkoja on kavennettu että mahtuu paremmin mäntyjen välistä. Ohjaus tankoja koroteltu koska umpisessahan on helpompi ajaa seisten. Telakulmaa muutettu loivemmaksi. Suksipaineita säädelty. Suksiin on laiteltu levikeMuoveja ja leveämpiä suksia. :)
     
  4. hami

    hami Well-Known Member

    Kaikkeahan sitä on tehty ja kokkeiltu ja luettu..
    Kokemuksia? Omia?
    Hauska tuo tangon korotus.. ympyrä sulkeutuu, miettikääppä vanhaa  winhaa ja elania ja vaikka poro-okkelia, aikaans eellä :)
    Ja tosin ennen ne vetoset oli läpivetävät jo tehtaalta lähtiessä..
     
  5. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Joo. Saa nähdä, koska porukka alkaa poistamaan noista uudemmista ummenajokkaista noita etupukin iskareitakin... 8)

    Itseasiassa etupukissahan se vissiin on se yksi suurimmista taikasanoista tuonne umpiskikkailuihin. Mitä herkemmin se toimii, sen paremmin kelkka pyrkii lumen päälle. Toki, joustava jatko ja telan mitta viimeistelee pelin hengen siten, että ptikä matto kantaa hyvin ja joustava jatko sallii perän painua hieman, ilman, että kääntöpyrä rikkoo lumen pinnan.

    Vuotsolaisethan ovat aivan must-juttu. Itsellänikin tuossa möykyssä sellaiset jo vakiona. Samoin, kuin koko pohjan peittävä panssari, jolloin myös tukivarret jäävät panssarin suojaamaksi, eivätkä siis laahaa hangenpintaa. Ja tuo etupukki on tuossa omassa STssä jo valmiiksi melko löysillä säädöillä, tosin, itse olen sitä hiukka tiukkonut, mutta sen tein temppuni mahdolliset seuraukset umpilumessa tiedostaen.

    Harmi sinällään, sillä tallissa olisi yksi pari RC46sia telaston iskareita.. Varmasti noilla eväillä reittiajo-ominaisuudet paranis aimo harppauksin, mutta umpisen ominaisuudet taas ottais kovasti turpiinsa, joten taidan pidättäytyä nykyisessään.

    Niin ja luonnolisesti myös etupään tulee myötäillä maastoa. Siksi kai tuon kelkan etuiskaritkin ovat niinkin pehmoiset, mutta kyllähän sen tuolla puunkierrossa huomaakin selvästi. Vaikka suksi myötääkin maata, niin silti jousitus antaa kevyesti periksi esimerkiksi mättään ylityksissä. Ei mene suksikaan helposti lumen kantopinnasta läpi.
     
  6. TundraApina

    TundraApina Tundra(BcB), Summit 600 -06 (FM)

    No tundraan lyönyt lyhyemmän telan ja pienemmät välitykset sekä keventänyt kelkkaa muutenkin poistamalla turhia osia sekä perältä ottanut pientä palaa pois... ;D sekä etuiskarit lähti helekettiin ja perää nostanut ja sun muuta... 8) ::)
    Tundra vm 87 332* tela
     
  7. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Miten se muuten nyt on?
    Jos laittaa vakiota pienemmät vetopyörät niin eikös se silloin tule pitemmät välit ? Jos taas laittaa isommat niin välit pienenee?
     
  8. joge

    joge Well-Known Member

    Eiku toisinpäin :)
     
  9. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Joo niin se sitten :) Mopoilu puolelta päättelin semmosen ku taakse iso niin sillon vääntö kasvais mutta toisin oliki :)
     
  10. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Voit rinnastaa ketjukopan sisälllön mopon hammasrattaisiin, yläratas = mopon etulätkä ja alaratas = mopon takalätkä...
    Vetopyörät voit sitte mietinnöissäsi rinnastaa suoraan renkaaseen, eli mitä pienempi rengas, sen lyhyemmän matkan vehjes kulkee etiäppäin yhdellä renkaan pyörähdyksellä.. Joten, pienemmät vetopyörät, lyhyemmät välitykset jne... ::)
     
  11. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Toisaalta vetopyörän voi verrallistaa mopon etuhammas rattaaseen :) pitkän mietinnän tulos ;D
     
  12. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Totta sekin, mutta mikäli aletaan mopon voimalinjaa rinnastamaan kelkan voimalinjaan... ::)
     

Suosittele tätä sivua