Näin Norjassa

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Erkki, 11/3/08.

  1. Masai

    Masai Well-Known Member

    Suomessahan ei tuollaista totaalikieltoa voi edes tulla. Ei vaikka rysselissä kuinka kieltoja koittasivat laatia. Täysin mahdoton juttu.

    Mutta se tässä jo pelottaa että ne norjalaiset rynnistää entistä suuremmin massoilla tuonne pohjoisen lumille ajamaan. Ne kun on vähän niiq meidän lumia!
     
  2. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Hah, tänä päivänä 200 työntekijän pihalle potkiminen ei ole temppu, eikä mikään. Ei pal paina ihmisten kohtalot päättäjien, eikä tehtaan omistajien mieltä ;D
     
  3. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    No siinä vaiheessa sitä kait saa itekki laittaa vastaan? No toivotaan että niin kauan ku lunta tulee taivaalta niin saadaan ajaa ainaki melkeen laillisesti :D
     
  4. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Milloinkas historiassa on totaalisilla kielloilla jokin asia saatu loppumaan? En usko, että nytkään niin käy.
     
  5. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Luulen että aktiiviharrastajien keskuudessa se harrastaminen jatkuu lähes samalla tavalla kuten ennenkin, ainoa vain että silloin viranomaisia on paettava aina sellaisen tavatessa... En usko tuosta totaalikiellosta seuraavan yhtään mitään hyvää.
     
  6. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vähän samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa että totaalikiellot ei oo toimivia. Eikö olisi parempi vaikka suosia nelareita ym vähäpäästöisiä tai ottaa sopivat lupamaksut??
     
  7. machz

    machz Guest

    Siis totaalikiellostahan tuossa esityksessä ei ole kysymys, vaan todella tiukoista rajoituksista kelkkailusta yleensä. Huvikelkkailua erämaissa ei enään sallittaisi, eikä uusia maastoajoneuvoreittejä rakennettaisi ja olemassa oleviakin karsittaisi. Yksiselitteinen tavoite on vähentää maastoajoneuvoilla ajoa erityisesti erämaa-alueilla.
    Siis ympäristöhallinnon esitys vasta, joka varmaan toteutuukin joiltakin osin. Mutta maanomistajilla/-haltioilla ja virallisilla organisaatioilla tulisi olemaan edelleen lupapolitiikka ja suunnitelmakartoitus maasto-ajoon, mutta todella paljon tiukempana.
    Ja siirtymäaikakin tuolle vielä on toteutuessaan...
     
  8. Jontu !

    Jontu ! 600 mxz, 250cc lyne!!

    Juu eihän tuo varmaan suomessa onnistu ::) mut sit ne hompit tulee tänne ajamaan turskanhajuisilla kelkoillaan ja valtaa kaikki lapin baanat ja ravintolat :mad: :mad:
     
  9. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Jonttu ,eiköhän tänne kuitenki sovi ja jos ruotsissa pysytään nykyseissä käytännössä niin eiköhän ne mene sinne ajamaan.
     
  10. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Saa nähä tuota Ruottiaki, sieltä kuuluvien huhujen mukaan suunnittelevat suomalaisten/norjalaisten suosimille rajantakaisille alueille kuutta uutta kansallis/luonnonpuistoa. Samoiten maastoliikennelupa olisi tulossa käyttöön ulkomaalaisille kelkkailijoille, huhujen mukaan useampi sata kruunua ja sakko useampi tuhat kruunua. Ja jos välillä käyt omalla puolella rajaa, tuo lupa kuolettuu ja pitää ostaa uusi. Tosin tällä luvalla saa ajaa sitten niinkuin nytkin tietyillä alueilla. Takana tässä on saada mm. ulkomaalainen turisti yöpymään Ruotsissa eli pyritään jokainen kruunu hyötymään lakiuudistuksesta.
     
  11. Grazy

    Grazy Guest

    Eipä taida ruottalaisilla olla resursseja tuohon valvomisseen, tai saattaahan net pirulaiset olla niinkin viissaita että kouluttavat/perustavat kelkkapartioita, jotka pörräävät ympäri maata ja kyselevät lupia.
     
  12. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    No, eiköhän tuolla Venäjällä vielä olla aika avarakatseisia melko kauan aikaa. Ketä kiinnostaa, vaikka menisit jäkälikköä turmelemaan jonnekin Siperiaan? ;D
     
  13. Masai

    Masai Well-Known Member

    No se vain saattaa olla tuolla piippalakin maassa vielä tiukempaa kelkkailu. Ei sinnekkään voi mennä ku hollitupaan.
     
  14. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    siinä varmaan norjan tunturikivikon ekosysteemin balanssi horjuu jos sen kuusmetrisen hangen päällä suhaa kelkalla? eihän sielä sa*tanan kalliokivikepikossa kasva ku heinää ja variksenmarjapuskia ???

    Sitte ku sielä syydetään ihmispaskasta turskanperkkuujätteeseen mereen kaikki niin eka asia millä tehään maailmasta parempi paikka asua on kieltää kelekkailu! tarttis vissiin leikata munat iteltä irti että ymmärtäs mitä nuitte päättäjien päissä liikkuu, kyllä ottaa humenttiin.

    kyllä tämä maailma on menossa perseelleen, tarttee vissiin lähtee kanadaan
     
  15. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Kyllähän tuo Kauppias Rousu Kilpiseltä oli sitä mieltä radiossa tänään että hyödyttäisi Suomea koko Lapin alueella jos toteutuu. Äläpä Jontu norskeja hompeiksi hauku, ne on niinkuin mekin. Kovia kelkkailemaan, ryyppäämään ja sveduista ei tykkää kummatkaan.
     
  16. heikki

    heikki Ex. Enduro 600 h.o -04

    Kyllähän ne saattaa keksiä ihan mitä vain nuo päättäjät. Mut silloin pitää laittaa hanttiin ;D Jos kelkkailu loppuu niin saa loppua hiihtokin ja kaikki muutkin harrastukset. Ärsyttävää :mad: No niin jotain järkeä kuitenkin Norjassa, niin tosiaan kun luki mitä ne oli päättäneet.
     
  17. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Lainattua Pohjoisen uutisista.

    Pohjois-Norjan moottorikelkkarajoitukset lieventyvät
    13.03.2008



    Norjan moottorikelkkakieltoa aiotaan lieventää pohjoisessa. Maastoliikennelakiehdotuksesta annettujen satojen lausuntojen perusteella Norjan Ympäristövirasto toteaa, että Ruijassa (Finnmarkissa) ja Tromssan läänin pohjoisosissa huvikelkkailukielto ei ole realistinen.

    Siten Pohjois-Norjassa voisi jatkossakin kelkkailla avoimilla kelkkareiteillä.

    Ympäristövirasto kuitenkin edellyttää, että pohjoisessakin paikalliset viranomaiset tekevät päätöksiä kelkkailun vähentämiseksi. Jos paikalliset rajoitukset eivät pure, aikoo Ympäristövirasto puuttua asiaan muutaman vuoden päästä.
     
  18. Summit-1000

    Summit-1000 AC M1000 153 SP juMi series. niin, ja GLS 3500 -90

    Summa summarum, eli hieman vain tekohengitystä ennen lopullista kuolin iskua.
     
  19. iso-R

    iso-R lynx sport touring 800

    Tänne vain. kyllä norskien rahat kelpaa aina. mitä se haittaa jos ne tulee vkonlopuksi esim. saariselälle, käyttävät paljon rahaa ja ajavat siinä sivussa vähän kelkalla. kyllä siellä muutenki on aika ulkomaalaispainoitteista tämä kelkkailuväki. ei paikalliset siellä aja.
     
  20. cpcp_3pa3pa

    cpcp_3pa3pa Terhi

    totta! norskithan on huippuja ja ruotsissahan ei todellakaan ole mitään muuta, ku hyvännäkösiä naisia, sitä tuskin kukaan voi kieltää.. ;D
     

Suosittele tätä sivua