Etelä-Karjalan Kelkkajutustelut (ent. Etelä-Karjalan reitit )

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Catiska, 18/12/05.

  1. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Minäpoika ehdin jo napata telaston irti, kun olin vakuuttunut kesän alkamisesta.. Mutta lunta tupaan.. Telasto levällään lattialla etupukki reiitettynä.. Tulpat, joita noihin reikiin suunnittelin, loppui tietty kesken, ei kun hakemaan.. No, telasto taas nipussa, iskarit huollettuna ja upouudet rasvanipat vähän joka nivelessä.. Ja eipä siihen aikaan tarvinnu lähteä kuin saunomaan. Ehkä ens viikolla josko vähän pääsis vielä..
     
  2. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Eiköhän sitä tänään parikin lenkkiä ;D
     
  3. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Nyt tarttee jo säästellä, että riittää bensarahat kauden loppuun asti.. No, tiistaina jos kävis vähän jossain..

    Mut katos vaan, taitaa kumminkin kelit vielä vähän jatkua..

    [​IMG]
     
  4. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Vieläks kukaan on Utin suunnassa ajellut?
     
  5. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Kymysys kaikille. Kuuleman mukaan joku Joutsenon suunnalta oli lainannut käsittääkseni kelkan perässä vedettävän reittilanan joltain Lappeenrata-Nuijamaa suunnalta. Lana on vihreä. Lana on lainattu 3-4 vuotta sitten (noin) ja tähän päivään mennessä sitä ei ole palautettu. Lainaaja itse on sen myös lainannut joltain ja joutuu kikottimen maksamaan jos sitä ei pian löydy. Lisäksi huhu kertoo, että lana olisi nähty jossain reitin varrella puuta vasten pystyssä.

    Jos tiedä asiasta jotain, ilmoita vaikka mulle, tai jos olet enemmän asiasta perillä PALAUTA ihmeessä se lana. Kiitti. :mad:
     
  6. startin13

    startin13 Well-Known Member

    Lanailut lanattu. Hauska tuska on tullut yht'äkkiä lanasta jos kuitenkin on ollut 4v jo lainattuna.

    Lainailijat ovat oma taiteiliryhmä.

    Kuormansidontaliina on mielestäni kaikkein huonoin palautumaan lainaajalle. Niitä saa kantaa repputolkulla motonetistä ja ikinä et niitä saa takaisin, merkkaatpa ne tussilla tai et.

    Pakettiauto ja peräkärri on myös hyvä tapa päästä "kaveri"piirin suosioon, perkele niille on käyttöä! "siulku on se paku ni mie aattelin et silhä olis kätsä jne,,, tai lainaisitsie sitä peräkärriä ku mein pitäis" on varmasti kaikille kyseisen artikkelien omistajille tutunkuuluisia lauseita.

    Kärri on ykkönen hajoamaan, aina valot tai heijastimet paskana, lokarit rutussa jne, vuokraahan niistä ei ole tapana "kavereiden" kesken maksella/periä. Omistaja kyllä huolehtii vakuutusmaksuista, kaluston kunnosta jne,

    Osta myös hyvä tunkki, hylsysatsi ja iskuporakone ja vientiä riittää, ei tarvii kotona yksinää istua sohvalla ikinä! Aina on jossain jotain.
     
  7. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Tuska lanasta on kai yllättänyt, kun meinaa joutua maksumieheksi..

    Pakulla pääsee myös epäsuosioon, kun en halua lainailla sitä enkä osallistua jokaiseen muuttoon.. Ihan oikeast kaverit on sitten erikseen. Ylipäätään, hommia ei kannata tehdä ilmaiseksi kenellekkään. Taaskin, ihan oikeita kavereita voi noissa muutoissa sun muissa jeesailla ilmaiseksi tietty.
     
  8. rreipas

    rreipas minkä tähen no yhen tähen

    hampurilainenhan vois kyl lainata miulle muutaman tuhat euroa ;)
    maksan heti enstilistä takasii,,,, ::)

    kukaan ei varmaan tälläseen lainailuun oo törmänny? tuo oli esimerkki yleensä kyseessä muutan kympin pikkulainat jotka jää/unohtuu/ei viiti/toivottavasti se unohtaa kysyy/jne... tyyliin kuiteskin ne jää maksamatta ainakin niin kuin lainatessa oi sovittu

    vitusssti tää liitty tohon lossin lainaamiseen mut tulipa vaan mieleen

    jaa kukkaruukkuakin siis asjaaa
    käytiiin tuolla vetelemässä armeijanlenkki edestakasii ku ei ollu muutakaan virpomista
    oli tosi makee ajaa ekakertaa tänä talvena pääs vetää ajamatonta jälkee...lunta mahtavat 10cm+ne entiset mitä tänä kesänä on satanu

    mutta oli reitti hyvässä kunnossa ja takakankaalla hypyt pitkiä ;D
    joku tais konttaillakkin siellä pusikossa ;D

    e-tekki prikkatötterö ja e-tekki polaroiskis ei mee ihan 11:sta litralla sataa kilsaa
    800cc rotax kulutus noin 35l/100km  440cc vessifujiliperaattori  kulutus noin 38l/100km
    et pikkusen taitaa olla kuromista tossa noihin tuleviin ekopannuihin :-[
     
  9. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Elä sie huoli, ei ne ekopannut tai muutkaan oikeasti noin pienillä kulje kuin lehtien sivuilla ja nettikeskusteluissa. Tuo oma 800ccm Rotax menee joka lehtitestissä 17 - 18 l/100km, itse en pääse lähellekään. Ja aina niissä testeissä kuitenkin on ajettu isoa kovaa, vaikka tänäkin talvena jossain lehdessä testaaja kertoi ettei uskaltanut kertaakaan kaasua painaa pohjaan ;D

    Jos noista voisi päätellä, sitten joskus tulevaisuudessa kun me kaikki ajelemme noilla ekovessoilla, kuluttaa net meillä jo alle 30 l/100km, eli taloudellisempaan suuntaan ollaan menossa :)

    Mutta, oli oikein mukava käydä ajelemassa, etenkin reittien ulkopuolella oli mukavan pehmeää, reitit itsessänsä oli todella nopeassa kunnossa.
     
  10. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Toki, osta pikkukissa pois kuleksimasta niin lainaan sitten.. Saat sen änkkärin mukaan ilmatteeks.. Ja niin tolkuttoman komealla nokkapalalla ettet oo ikuna nähny..

    Mutta noi lukemat on kyllä aika nuhaisia, säästömoottoreita.. Kilpurikissa imee kuitennii aika tarkkaan 40 l/100km.. Ja tankissa tilaa noin 25-30l.. Otatteko mut mukaan kun lähdette seuraavan kerran sinne touhukonttoriin..
     
  11. startin13

    startin13 Well-Known Member

    Älkää pojat retostelko kovilla kulutuksilla, joku reitinvastujan agentti tai asiamies kun kuulee mikä on todellisuus näissä kulutuslukemissa niin alkaa sellanen säpinä kaikilla kelkkailunvastustusfoorumeilla.

    Hys hys, julkisuuteen viestiä että alle 10l satasella ja komiasti, ja tulee muille ulkoilijoille uria millä liikkua 8), niin se on poijaat,,,

    Peruspetterin kelkka imaisee 30/l 98E satkulle, öljyt,hihnat, tulpat ja tupakit siihen vielä luikukiskoineen päälle niin tulee ihan kohtuu kilometri hinta. :-*^

    Alle kahden kympin ei taida normi 500cc 2T kaasaripätkäsportilla, päästä edes 60km/h tasaisessa tieajossa, hyöhenenkevyellä peukalolla?
     
  12. timo

    timo Active Member

    Vieläkös uskaltaa Huhtiniemestä mennä jään kautta reitille? Rannoilta näkyy olevan jo hieman sulaa...
     
  13. startin13

    startin13 Well-Known Member

    Naapurin pilkkimies kertoili että jäätä on Sunisella paikkapaikoin hyvin.

    Itse en ole siellä nyt liikkunut ja kelkan päältä jää näyttää usien yhtä paksulta jokapaikassa, ja varmasti sen kyllä huomaa jos jää ei kestä.
    Jos ei ole välttämätöntä liikkua jäällä, niin ei kai sitä voi tänä talvena oikeen suositella?
     
  14. jpma

    jpma Phazer Fx -07

    Äsken tuosta surautin tyysterniemestä sunisen yli huhtiniemeen reitille.. hyvin tuntui jää kestävän, tai ainakaan kintut ei oo märät.
     
  15. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    Missä suunnassa kävit ajamassa?

    Kuuleman mukaan Pohjosentieltä (Luumäellä) 50m kaupungin suuntaan on silta romahtanut?? Jos joku huomannut, miksi ei korjannut tai laittanut varoitusta samantien?? :eek: :mad:

    Toinen missä vastaava juttu kuulemma on Mäntylän sairaalan notkelmassa?? Havaintoja?

    Meinasin käydä katsomassa tiistaina nuo paikat, kun ei niitä ilmeisesti kukaan muukaan ole kiinnostunut korjaamaan. ::)
     
  16. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    No ei mutta mulla on vaan jokin pielessä, käy rikkaalla.. Kyllähän seiska catit tunnetusti on kuitenkin vähäruokaisia.. Kunhan saan kuntoon (ehdin ja haluan)
     
  17. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    TIEDOKSI LUUMÄEN POJJAAT!

    >The domain kelkkakerho.com has expired. Please contact your domain name registration service provider for further assistance. If you need help identifying your service provider, visit http://domainhelp.tucows.com.<
     
  18. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Tällästä tuli sähöpostiin 14.3:

    www sivusto ja sähköposti ovat toistaiseksi jumissa. Domainin rekisteröinti oli mennyt vanhaksi.
    Sivut saataneen toimintaan taas alkuviikosta. Tässä infoa tilanteesta urastolla.

    Lunta on n.30cm ja urat Luumäellä ovat vielä melko hyvässä kunnossa. Lunta riittää, mutta lanaamaan ei ole uskallettu
    lähteä viimeaikoina. Kivet ym. tulevat näillä keleillä muuten nopeasti esiin.

    Viikonloppuna olisi vielä tarkoitus ajella jokunen pidempi lenkki.
    Tapaaminen TB:llä La ja Su klo 12.00.


    Tässä lyhykäisyydessään lähiseudun uratilanne:

    13.3.2008. Urastot on auki. Kaikille suunnille pääsee lumen ja jäiden puolesta. Auki ja vahvat jäljet on ainakin seuraaviin suuntiin: Lappeenranta, Utti, Heituinlahti ja sieltä Tuohikottiin sekä Lemille.

    Ylämaalle on ajettu, mutta lunta on loppupäässä vähänlaisesti. Täällä päässä on taas ansoitettu uraa (piikkilanka aita). Kieltomerkeistä ei tarvitse välittää. Uran luvat ovat kaikki kunnossa. Erästä isäntää vain häiritsee ajelu hänen maiden läheisyydessä. Menkää läpi mistä pääsee tai ajakaa varoen tietä pitkin. (väli junanrata-6-tie) Hakkuut aiheuttavat ja ongelmia muutamassa paikassa. Älä lähde avaamaan, jos et tiedä reittiä. Alkupää melko surkeata... ps. aja Ylämaan kodalle suoraan tietä pitkin. >käännös jyrkkään vasemmalle tielle =suoraan pari-kolme km ja eka tienhaara oikealle.

    Ylämaa-Lpr suunnalla paljon vahvoja jälkiä eri suuntiin ja merkinnät paikoin huonot. Eksymisen vaara suuri, jos et tiedä reittiä. Ura on helpompi ajaa Lpr-Ylämaa suuntaan. >merkinnät suunniteltu siten<

    Jäällä on tuoretta lunta pari cm? + vettä paikoin. Jälkiä ilmestyy varmaan joka suunnalle viikonloppuna.
     
  19. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    Uratiedote!

    Ura poikki Mäntylän sairaalan notkelmassa olevan sillan romahtamisen vuoksi. Varokaa paikkaa, kiertoa ei toistaiseksi. Silta korjataan kesän aikana tampparin vaatimusten mukaiseksi. Sairaalan tiestä kokonaisetäisyys:125 metriä, Päätepisteen koordinaatit:p: 6769424 I: 3563232

    Varoitus!

    Silta on romahtanut myös Luumäen ja Lappeenrannan rajan tuntumassa, Pohjosen tieltä puolitoista voimalinjan tolpan väliä (350-400m) Lappeenrannan suuntaan, Varokaa paikkaa, kierto mahdollista. Korjataan myös kesän aikana tampparin vaatimusten mukaiseksi. Kokonaisetäisyys:392 metriä, Päätepisteen koordinaatit: P: 6765324 I: 3551052
     
  20. startin13

    startin13 Well-Known Member


    Tämä voimalinjan silta on nuottien mukaan herkässä paikassa. Siinä saattaa joku saada ilmaa alle kun töhäyttää torvi levällään vasta penkkaan!

    Jos ei muuta niin hätäpaarit kannattaa veistellä valmiiksi kelkan tarakalle jos tuosta meinaa ajella nk, ennen vanhaan eli liipasin tangossa mennen tullen.

    En tiiä lukeeko luumäen pään pojat tätä foorumia, nekun on enempi mesettäjiä :p
     

Suosittele tätä sivua