RAUTAVAARAN ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kertturacer, 20/1/08.

  1. Tee Oo

    Tee Oo Lynxejä ja muuta

    Oikohan jotain 60 km hujakoita. Ylä-luostan kaupalta tais saaha bensaa ainaki aikasemmin, jos en iha väärin muista.
    Ylä-luostan ja Tahkon välillä ei ainakaan oo mitää tankkauspaikkaa, jos ei heitä lenkkiä rautavaaralla.
    Jos käy Rautavaaran kautta ni siin tulee jotai 20 km ylimäärästä.
     
  2. kaasu

    kaasu Well-Known Member

    TI/KE ajelin rautavaarassa/sotkamossa ja reitit aivan mahtavassa kunnossa!! lisäksi pyärähdin juuassa ja nurmeksen kautta takas..
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    suosittelen kaikille kyseisiä reittejä!!
     
  3. 700efi

    700efi joku lossi

    makian näköstä baanaa
     
  4. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    Huomenna olis meininki lähtee neljän-viiden kelkan voimin rautavaara-hankamäki-yläluosta-metsäkartano-rautavaara lenkille. Onko siellä vielä reitit ja jäät kunnossa? Toinen juttu on se ettei kukaan oo siellä ajanu et onko reittimerkinnät miten selkeet? pohjois-savon reittikartta löytyy mut sehän on vaan suuntaa antava.

    Niin. mahtaneeko olla ylä-luostan kauppa lauantaina auki? kartano varmaan on. Löytyykös tuolta väliltä makkaranpaistopaikkoja?
     
  5. giant

    giant Well-Known Member

    Kaasu oot ajellu metsä kartanolta sotkamoon oliko reitillä ojat auki eli virtasiko vesi . ilmeisesti tamppari on ajanu nuo reitit.
    Olisi tarkoitus sunnuntaina ajaa.
     
  6. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    tuli tänään päräytettyä rautavaara ylä-luosta metsäkartano rautavaara reitti. mahtavassa kunnossa oli reitit ;) , mutta onko hajua rautavaara-tahko välistä? Jos tässä pyhien aikaan kävis vielä sen ajamassa.
     
  7. kaasu

    kaasu Well-Known Member

    vähän myöhään tulee vastaus: ei ole mitään pahoja paikkoja koko reitillä eli aivan huoletta voi lähtee ajamaan sotkamoon...yksin olin liikenteessä eli en olisi ajanut, jos ois näkynyt pahoja paikkoja.
     
  8. ville017

    ville017 Lynx Rave RE 600 pimp&ho

    HEP! Ajokelit jatkuu savossa!!
    Kolmeen päivään vajaat 500 kilsaa pärtsäilyä rautavaaran, sotkamon ja nilsiän seutuvilla... Mahtavaa baanaa laskettaa menemään ja kautta linjan em. paikoilla hyvät pohjat jotka sallii ajelun vielä monta viikkoa jos ei ihmeitä tule. Jäätilanne ok, pari sulaa puroa, mutta ei haittaa ajelua, kitos siltojen. Järvet vielä ankkajäässä, joskin viittojen välit aika "rupelilla" sulan kelin ajelujen seurauksena ja saa ajella molemmat kädet tangossa...

    Sotkamo-Maanselkä-Rautavaara kokemus nyt pääsiäislauantailta: Kova pohja, pari senttiä pehmyttä päällä. Lanattu reitti n. viikko sitten mutta pohjat ei ole kuluneet miksikään. Mahtava pito ja hyvää leveää baanaa ja liu'utkaan ei sulaneet kun sen verran pöllysi... Maaselän etapilta kelkat pois kärrrin kyydistä ja eikun baanalle... Luonnonlunta metrin verran suolta mitattuna! ;)

    Tänään Lumisavon kerholaisten kanssa 8 kelkan voimin Nilsiästä-Tahko-Yläluosta-Rautavaara-Tahko. Uutta lunta tiputti koko päivän. Rautavaara - Yläluosta akselilla avattiin reittiä, alla tasainen tienpohja tai kelkkareitti pienellä loivalla patilla ja päällä kymmenkuntasenttiä puuteria. Tosi hyvää ja nopeaa pätkää. Luonnonlunta paikkapaikoin sielläkin vielä 70 senttiä - metrin verran! Tahkon päässä ja etenin Nilsiän kylillä reitit perinteisesti jääpohjalla kovan käytön takia, mutta kymmenkuntasenttiä luonnonlunta sielläkin antoi tänään kivasti nautintoa ja pitoa;)

    Lumisavon mk-kerhoon voipi liittyä alueen kelkkareittien varrella olevilla huoltsikoilla, mm. Nilsiän Pajulahdessa Shell, Sydänmaan risteyksen kupeella Savon Pysäkki, tai rautavaaralla paikallinen esso. Liittyjiä palkitaan jäsenmaksulla, jonka avulla mm. hankitaan tampparille kilometrejä, joten eikun liittymään ja päästään koko sakki nauttimaan hyvistä reiteistä täällä p-savossa!

    Naama ponnarille, heijari teipillä napaan kiinni ja eikun menoksi!! ;)
     
  9. giant

    giant Well-Known Member

    Hyvin on lunta jo metsäkartanon suunnalla,tänään oli muutama ajellu rautavaaralta metsä kartanolle ja sotkamon suuntaan.Myö ajettiin valtimolta kartanolle ja sotkamoon päin jonkun verran .Oliko foorumilaisia siellä päin ajelemassa.
     
  10. giant

    giant Well-Known Member

    Tulipa taasen ajeltua metsäkartanon suunnalla,ja lunta riiittttääää.
     
  11. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    Kävitkö ylä-luostallapäin? jokohan sinne pääsis että sais ajettua vaikka rautavaara-yläluosta-kartano-rautavaara lenkin? oli ainakii viimevuonna pirun mukava pätkä ku oli baanalla vedetty.

    edit: entä tahkolleppäin onko minkälaisesssa kunnossa reitti?
     
  12. giant

    giant Well-Known Member

    Ei tullu käytyä ylä-luoston ja tahkon suunnalla.
     
  13. kärcherking

    kärcherking Well-Known Member

    Kävittekö Maanselän etapissa?? Jos kävitte missä kunnossa on reitti ennen etappia rautavaaralta päin tultaessa???
     
  14. giant

    giant Well-Known Member

    Etapilla ei käyty, sotkamon suuntaan oli ajettu. Joku viikko sitten ajettiin sotkamon suuntaan silloin oli jo metsä osuuksillakin aika hyvin lunta .
     
  15. lynxx

    lynxx Member

    Eilen ajoin Mkartano-Mselkä välin viikon sisään toisen kerran.Lunta hyvin veto ojat jäässä,saa kuntoilla alusta loppuun ei lanattu tms...
     
  16. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Tahko-Rautavaara välillä ainakin Aholansaaren seudulla oli kovin hiljaista vielä pe 2.1. Yhdet leveätelaisen kelkan jäljet reitillä ja pelloilla vielä heinä paistoi lumen läpi, eli lumitilannekin sillä kohtaa aika huono. :p
     
  17. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Ajoin sen ylä-luostan lenkin viime vkl.. Oisko ajettu noi 5-10x kelkalla ympäri, eikä lanattu.. Lumen puute vaivaa suurimmaks osaks koko reittiä ;<
     
  18. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    terve rautavaaran kelkkahemmot :D
    onkohan esim luostan kaupalta ajeltu nurmekseenpäin.
    ja liekkö lunta ja niinpäin pois?

    "hardza"valitteli kyllä lumen puutetta :-[
    eikä taia uutta olla liiemin tullu ::)
     
  19. propalis

    propalis rattikelkka

    ajettiin eilen nurmes-valtimo-metsäkartano-yläluosta-nurmes lenkki. reitit vielä aika patikkoa mutt kyllä sen kykenee ajamaan. aika paljo oli muitaki ajelioita ainakin metsäkartanon ympäristössä.
     
  20. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    no se on lähettävä vaan "tultapäin"jospa tuo keskiviikkoon mennessä lunta heittelis kehiin ;) ;)
     

Suosittele tätä sivua