Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

  1. jalu78

    jalu78 Active Member

    onko posiolla järvet vesillä? ranuan suuntaan ois tarkoitus mennä pääsiäisenä...
     
  2. snowrider

    snowrider edge x -03

    reitit ovat hyvässä kunnossa, ja järvet eivät ole "vesillä", toki joissakin kohdissa saattaa paikoitellen vettä löytyäkkin.
     
  3. nitro

    nitro Lynx RS

    Onko posiolla lumi kovaa hankipaskaa vai löytyykö vielä pehmeää?

    Mistä voisi kysellä reittikarttoja, mökki on livojärven rannalla, joten siitä pitäisi reiteille päästä.
     
  4. adventure 600 sdi

    adventure 600 sdi Kelkaton kelkkahemmo...

    Livojärvellä kulkee reitti josta pääsee posiolle,syötteelle,suomulle.Reitti kulkee livojärven katkaisevan sillan itäpuolella n.300 metrin päässä.Lisää tietoo www.villi pohjola.fi/kelkkareitit
     
  5. adventure 600 sdi

    adventure 600 sdi Kelkaton kelkkahemmo...

    www.villipohjola.fi ;D
     
  6. adventure 600 sdi

    adventure 600 sdi Kelkaton kelkkahemmo...

    Pääseehän näitä reittejä tietenki myös Ranualle ja jos ajointoo on niin vaikka Rovaniemelle ;D ;D
     
  7. snowrider

    snowrider edge x -03

    aikalailla hankikelithän ne on, jostakin voi myös ehkä pehmeämpääkin lunta löytää...reitit myös liukkaita kuin penteleet, muttei se mitään haittaa... ::)
     
  8. kirurgi

    kirurgi Ski-Doo Mxz 600 sdi

    Onkohan kukaan ajellu lähi aikoina Ranua-Rovaniemi väliä,missäköhän kunnossa on,aattelin jos huomenna kävis ajamassa.
     
  9. terace

    terace Well-Known Member

    Reitit oli ihan ok ainakin 21.3

    Ajettiin: syöte-ranua-rovaniemi-ruka-kuusamo-posio-syöte.
     
  10. Nikozki

    Nikozki Ski-doo Xrs 600 E-tec

    Joo.. nyt alkaa olemaan pehmeämpää lunta kun aurinko sulattanut :) mahtava keli ajella..Muuten oli mahtava viikonloppu paitsi löyty vähän huolto hommia kelkasta...no ei se haittaa...
     
  11. snowrider

    snowrider edge x -03

    no, hituC pehmeämpää sieltä täältä. kävin muutes tänään aukasemassa reittejä ku sato luntakin....tosin sataa vieläkin mutta sehän on vaan positiivista.... 8)
     
  12. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Etelä-Posiolla on tullut(vajaa20cm) ja tulee edelleen lunta niin maan perk eleesti :eek: ;D Pääsiäisenä mittailin tuosta taivalkosken puolelta 120cm, tosin paikoin on 20-30cm enemmänkin :)
     
  13. Nikozki

    Nikozki Ski-doo Xrs 600 E-tec

    joo posiolla kuulemma sataa niin perkelesti lunta :D huomenna pääsee ajaa ;)
     
  14. tarhill

    tarhill Well-Known Member

    Jepajee...huomennahan tuo pitäs lähtä kitkalle mökkeileen ja kaippa se pittää ottaa tuo ruohonleikkurikin mukaan. Missä kunnossa posiolta kostonjärvelle menevä reitti?
     
  15. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Olipas ihan pakko kirjautua käyttäjäksi kun löysin tällaisen topikin.

    Posion reittejä lanaa Posion kelkkareittipooli joka toimii matkailuyhdistyksen alaisena. Pooliin jäsenmaksuja maksavat kunta sekä yritykset. Kelkkareittien lanaustyön on alusta alkaen hoitanut edustamani Stella Polaris Lapland Oy, samainen yritys on myös jäsenenä poolissa.

    Lanauksen piirissä on 180 reittikilometriä reiteillä Suomu- Posio, Syöte- Posio, Posio- Rukan suunta sekä keskustan alueen reitit, satunnaisesti olemme lananneet myös Ranualle päin. Urakka on 1000 lanauskilometriä koko kauden aikana, tämä tarkoittaa noin viittä lanauskertaa/ reitti/ talvi. Käytännössä suomun ja syötteen suuntaan lanaus on ollut 4 kertaa kaudessa ja keskustan alueilla tiheämmin. Lanaustiheys on annettu meidän päätettäväksemme riippuen siitä missä milloinkin patikkoa tavataan. Fakta on kuitenkin se että aina jostakin patikkoa löytyy. Kaikilla lanattavilla alueilla Suomessa on havaittu ilmiö jossa kelkkailu on lisääntynyt lanauksen myötä.

    Lanaus voidaan aloittaa alkutalvesta kun jääpeite vesistöalueilla ylittää 40 cm, Koneemme painaa lanoineen päivineen noin 5 tonnia. Koska reittejä ei ole pohjattu kesällä lumen paksuus tulisi olla vähintään 40 cm jotta lanaus olisi järkevää. Tavoitteena on että kun lanaamaan alkukaudesta päästään niin lanauskilometrit riittävät loppukauteen saakka. Tälle kaudelle tilanne on sellainen että muutamia pieniä lanauksia voidaan vielä tehdä ennen kuin kausi päättyy (n. 50-100 km).

    Kaikilla lanausolosuhteilla ei saa aina tasaista jälkeä, joskus lanattavalla reitillä ei ole riittävästi lunta peittämään isoja ojia tai monttuja, toinen ääripään haaste on se kun ison patikon päälle on satanut paksu kerros uutta lunta.

    Posion kelkkareitit ovat ahtaita ison koneen liikkumista silmälläpitäen. Kun aikanaan aloitimme pienellä 2,35m leveällä koneella metsätöihin meni enemmän aikaa kuin itse lanaamiseen. Tälle talvelle olemme hankkineet suuremman koneen (2,6 m) ja metsätöitä on jälleen jouduttu tekemään. Reittimerkkejä on tahattomasti kaatunut ja kaikkia ei näemmä ole huomattu. Lisäksi reiteillä on vaarallisia kohtia joille lanausurakoitsijana emme voi mitään (isoja kiviä, hataria siltoja yms.).

    Toivomme suuresti että kunta/valtio saa aikaiseksi Posion kelkkareittien kunnostuksen koska vilkkaasti liikennöidyn Rukan vierellä löytyy todellakin kelkkailijan toivemaa.

    En ole mikään ahkera nettisurffailija mutta pyrin seuraamaan keskustelua ja vastailemaan mikäli kysyttävää löytyy.

    Milloin lanataan? kysymyksiin en aio vastata koska lanatun reitin kestävyyteen vaikuttaa suuresti se kuinka kauan reitti saa asettua. Tämän ja turvallisuuden takia lanaammekin usein illalla/yöllä.
     
  16. terace

    terace Well-Known Member

    Siinäpä infoa kerrakseen.


    Lisäämällä kehäreittejä posion ympärille siitä sais mahtavan kelkkailu pitäjän mahtavilla maisemilla varustettuna.
     
  17. tarppitape

    tarppitape enään Honda 420fe

    Tänään ajettiin rytingist ranualle ja sieltä sitten posiota kohti, ja siitä väliltä luikattiin "omaa reittia" kohti sarakylää, ja vois sanoa että rytingist ranualle ihan ok reitti,mutta ranualta posiolle päin, niin aika huono oli, ei varmasti lana ollut käynyt aikoihin, ja joku oli ajanut pehmeän lumen aikoihin reitillä, ja arvatkaapa vaan, oli pikkasen syvällä oli mennyt sukset ja telasto, oli melko mukava ajaa...
     
  18. vectoori

    vectoori Guest

    Me olemma syyllisiä ;). Pehmyttä riitti ja Jamahan suksi leikkasi ;D
     
  19. thevpp

    thevpp Lynksin tekeleitä

    tekisi melko hyvää posiolle jos rukalta posiolle päin saisi uuden reitti linjauksen, nythän reitti kulkee kitkan yli pitkittäin ja matkaa jäällä tulee ihan liikaa.
    Reittin kun saisi kulkemaan kitkan yli tolvaan ja siittä maita pitkin posiolle olisi reittillä varmasti moninkertainen käyttö ja porukkaa tulisi posiolle asti -> taaloja yrittäjille.
    Tuo riisitunturin alue tietenkin vaikuttaa reitin linjaukseen mutta kyllähän tuota patoniemen tien viurustaa voisi hyödyntää linjauksessa.
    Että semmosta.
    Ps. Lunta ainakin vielä on!
     
  20. k21

    k21 Well-Known Member

    Jep, tuotakin linjausta voisi toki muuttaa, mutta itse kaipaisin Kuusamosta suoraa reittiä Posiolle, eli Himmerkiin olis matkailullisesti varmaan järkevin. Sitten pystyisi esim Rukalla lomailevat heittämään hyvän lenkin Ruka-Kuusamo-Himmerki-Kirintövaara-Ruka. Posiolla voi pyörähtää tankkaamassa jos on janoinen kelkka. Tuo olisi aika sopivan mittainen lenkki kenelle tahansa pyöräyttää päivän mittaan. Tuolla välillä menee sopivasti sähkölinjakin Kuusamon eteläpuolen reitiltä suoraan Posiolle, Lohirannan kulmille melkein Kitkan rantaan asti. Siitä sitten huraus Kitkan yli Himmerkiin. Piirtelinpä karttaankin suunnilleen tuota ajatusta. Nyt oikaisee Porosaaren yli pätkän verran, mutta voishan sen toki kiertääkin niin ei olisi niin paljon mökkiläisiä vastustamassa linjausta ;)

    [​IMG]

    Himmerki on tuossa pallon kohdalla ja sähkölinja on tuo vaalean punainen viiva, suunnilleen. Ja tuo sähkölinja jatkuu myös Posio-Syöte välisen reitin varteen eli sinnekin asti tuo voitas vetää... Toiveajattelua varmaankin :-\
     

Suosittele tätä sivua