Kameratolpat

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Leader Dog, 20/3/08.

  1. thevpp

    thevpp Lynksin tekeleitä

    Ruotsissahan tuo homma on paljon järkevämmin suunniteltu kuin täällä, kamerat lähes poikkeuksetta risteys alueilla tai muuten vaarallisissa paikoissa, tilannenopeudet putoavat huomattavasti ja turvallisuus paranee.

    Siittä että kuinka naurettavaa suomalainen liikenne valvonta on niin en edes jaksa paasata, no toivottavasti nuo tolpat vähentävät poliisien tarvetta ajella teillä ja verorahoja säästyy.

    ps. ainakin piraatti cd-levyt menevät hyötykäyttöön.
     
  2. akuankka

    akuankka Guest

    Kerroppa, miten se suomalainen liikenteenvalvonta eroaa muista pohjoismaisita tai eurooppalaisita tavoista? Onko sinulla paljon kokemusta niistä?

    Mikä siitä tekee naurettavaa, sekö, että poliisit sakottavat sinua ajettuasi ylinopeutta vai mikä? Kerro yksi esimerkki ?

    Ainahan ne silloin on väärässä paikassa valvomassa, kun saat sakon ja niillä ei ole parempaa tekemistä kuin sakotella vaikka juuri sinua kun olet niin tyhmä , että vielä verojenkin jälkeen viitsit lahjoittaa valtiolle lisää rahaa. No eihän noista "lisäverojen" maksusta liikenteessä ole haittaa kuin köyhille, niinkö ajattelet?
     
  3. Dumkopf

    Dumkopf PIQ6HOCFI07121"125HP

    Suomalaisen liikenneturvallisuuden mantra:

    "Lukuisiin, eri maissa tehtyihin tutkimuksiin perustuvan nyrkkisäännön mukaan liikenteen keskinopeuden aleneminen 1 km/h:lla vähentää
    liikennekuolemien lukumäärää noin 6 % (ETSC 1995, Ranta & Kallberg 1996, Andersson & Nilsson 1997). Vaikutus on suuri, mutta uskottava, kun otetaan
    huomioon, että ajonopeuden muutos vaikuttaa sekä onnettomuuksien lukumäärään "että niiden vakavuuteen."

    Esimerkki:

    "Keskinopeuden muutoksen perusteella arvioitiin suhteellinen vaikutus liikennekuolemien lukumäärään em. nyrkkisäännön perusteella. Esimerkiksi keskinopeuden
    aleneminen 1,6 km/h vähentää liikennekuolemia 1,6 × 6 % = 9,6 %." 

    Eikö kannattaisi pyrkiä 16,7km/h vähennykseen niin ei kukaan kuolisi?

    Tavoite:

    "Valtioneuvosto hyväksyi vuonna 2001 periaatepäätöksen liikenneturvallisuuden parantamisesta. Siinä vahvistettiin liikenneturvallisuusvisio, jonka mukaan tieliikennejärjestelmä
    on suunniteltava siten, ettei kenenkään tarvitse kuolla eikä loukkaantua vakavasti liikenteessä. Määrälliseksi välitavoitteeksi asetettiin liikennekuolemien vähentäminen enintään 250 vuosittaiseen kuolemaan vuoteen 2010 mennessä. Hallituksen strategia-asiakirjassa (Valtioneuvoston kanslia 2003) on tavoite pilkottu vielä välitavoitteeseen, jonka mukaan tavoite vuodelle 2007 on enintään 290 kuollutta."

    ja miten siihen päästään:

    "Jos nopeusvalvontaa kehitetään niin, että yli 10 km/h ylinopeudet vähenevät kaikilla teillä 50−75 %, vuotuisten liikennekuolemien lukumäärä alenee 37−64 hengellä.
    ...Tehtyjen laskelmien mukaan valvonnan tehostamisella on mahdollista päästä melko huomattaviin vuotuisiin onnettomuussäästöihin ja myötävaikuttaa voimakkaasti
    vuodelle 2010 asetetun turvallisuustavoitteen saavuttamiseen. Tämä edellyttää kuitenkin sekä tavanomaisen valvonnan määrän että kameravalvonnan lisäämistä
    selvästi nykytasosta."

    lainaukset: Liikennevalvonnan kehittäminen

    Ja tosielämässä tapahtui mitä:
    2007 lisättiin kameravalvontaa enemmän kuin koskaan, 500 tiekilometrille. Vuonna 2007 tieliikenteessä menehtyi 377 henkeä. 41 enemmän kuin 2006. Mitäs hittoa! Kameravalvonta
    lisääntyi, keskinopeudet laskivat useilla tieosuuksilla "nyrkkisäännön" mukaan pitäisi olla huomattavasti vähemmän kuolleita. Ehkäpä ministeriössäkin huomataan, että liikenneturvallisuus on
    muutakin kuin utopistisia tavoitteita ja tilastollisia "nyrkkisääntöjä".

    ja samaan aikaan toisaalla:

    Illuusio kameroiden tuomasta turvasta
    http://www.bbc.co.uk/stoke/content/articles/2005/11/23/speed_cameras_no_thanks_feature.shtml

    Briteissä nopeuskamerat keräsivät ylin 100 miljoonaa puntaa sakkoina
    http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2008/03/14/nspeed114.xml

    Kuusi yhdysvaltalaista kaupunkia virittelivät kameroita parempien sakkotulojen toivossa
    http://www.leftlanenews.com/six-us-cities-tamper-with-traffic-cameras-for-profit.html
     
  4. hami

    hami Well-Known Member

    Eikö ne tääläki ole lähes poikkeuksetta nuila "vaarallisilla paikoila". Paasaa vähä tuosta liikenne valvonnasta niin saama muukki oppia, ja tuosta verorahojen "säästöstä"

    ps. piraatilevy kaiken parantaa
     
  5. thevpp

    thevpp Lynksin tekeleitä

    Mahto mennä sisäasiainministeriö alaisella virkamiehellä palkokasvit nenään?

    Kaikki ylinopeussakot mitä minä olen saanut ovat olleet perusteltuja ja toiminta on ollut melkein aina asiallista, mutta jos kirjotellaan mielivaltaisia 200€ sakkoja kun "tuo sun rekisterikilpi ei oikein näy" niin se on naurettavaa.

    Mutta käsittääkseni tämä ei liity mitenkään tähän topikkiin?

    Ja pistä yv:t seuraavan kerran kun haluat haukkua tyhmäksi.
     
  6. akuankka

    akuankka Guest

    Terve! Jos huomasit, yleistin sinä-sanan, en kirjoittanut sitä ISOILLA kirjaimilla tarkoittamaan juuri SINUA. Puhuin täysin yleisellä tasolla meistä  sakkoja keräävistä tienkäyttäjistä. Pyydän anteeksi, jos otit sen pelkästään itseesi. Ethän edes puhunut kommentissasi mistään sakkojen saannista tai omasta liikennekäyttäytymisestäsi, ainoastaan siitä "naurettavasta  jne jne"

    Off topic: ... Jos rekisterikilpi on muussa paikassa kuin siinä missä se pitäisi olla,eli mahdollisesti on huonosti havaittavissa esim. vastaan tulevasta poliisiautosta... tai on muuten hankala havaita ja on suomeksi sanottuna  lain vastaisesti asennettu, mitä poliisien, eli liikenteen valvojien pitäisi silloin tehdä?
     
  7. moukka

    moukka Kelkaton on munaton..

    Eukkoni ajoi yhtenä aamuyönä töihin yksin suoraa tietä n. klo.04:30 kesäkelillä ,okei,hiukka ylinopeutta, mutta turvallisesti siihen saakka kun välähti toi fakin tolppa.Välähdystä säikähti pimeän keskellä niin, että meinasi metsään ajaa ja housuunsa paskoa.Mikähän olis lööppinä ollu jos jotain olis sattunu.. :mad:
     
  8. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    "Kaahari keskellä yötä metsään" ja pienellä perässä "alkoholin osuutta asiaan tutkitaan" :-X
     
  9. akuankka

    akuankka Guest

    "Naisen ohjastama  auto ajoi ylinopeudella metsään, poliisi tutkii asiaa liikenteen vaarantamisena ja ajoneuvon luovuttamista kokemattomalle  kuljettajalle!"......miten niin sovinistinen viesti?

    tosikoille: tämä oli huumorikommentti, niinkuin monet muutkin väittelyyn haastavat virkamiespuolusteiset viestit..ilman jeesustelua- vai oliko tässäkin sitä?

    Naiset ajavat edelleenkin harkitsevammin  ja rauhallisemmin  toisin  kuin me miehet!
     
  10. Dumkopf

    Dumkopf PIQ6HOCFI07121"125HP

    Ja perustuu mihin? Stetson & Hämäläinen -metodi? Stetson,jossa asia heitetään hatusta ja Hämäläinen on vain hämäyksen vuoksi?
     
  11. akuankka

    akuankka Guest

    No, esimerkiksi; jos naisen ajama auto saavuttaa hitaammin ajavan vaikka moottoritiellä, ei hän välttämättä lähde ohittamaan sitä vaikka omaan liittymään olisi vielä esim. 2km...Me miehet muuten ohitamme, turha väittää muuta!! Eli "naiset ajavat PÄÄSÄÄNTÖISESTI harkitsevammin ja rauhallisemmin"
     
  12. JariTapani

    JariTapani Guest

    ja tähän ilmoitus luontoinen asia!
    Mikkelistä Iisalmeen päin n 10 km telkkä havaittu pöntössään. Räpsi turisteista valokuvia!
     
  13. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Visulahden kohdalla siinä 60 alueella? Siinon monet tutut saanu sakkoja ja itekki hoksannu aina siinä olevan kameran, kun ohi ajanut...
     
  14. akuankka

    akuankka Guest

    Onkohan kamera siinä sopivassa vai väärässä kohdassa... ;)
     
  15. AC440

    AC440 Livesports.fi

    Vaiko jopa vasemmassa? ;D
     
  16. Dumkopf

    Dumkopf PIQ6HOCFI07121"125HP

    Ainakin se on tuhannen taalan paikassa:

    MTV3: Valtion sakkorahat ovat kaksinkertaistuneet

    "Valtion perimät sakkorahat ovat kaksinkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Nousu näkyy erityisesti liikennesakkojen määrässä. Niitä on kirjoitettu selvästi enemmän lisääntyneen automaattivalvonnan takia.
    Kuvia tulee ja paljon. Oulussa tilanne on jopa se, että kameroita ei voi koko aikaa pitää pöntöissä, koska sakkoja tulisi kirjoitettavaksi liikaa.
    Ylikomisario Heikki Ihalainen sisäministeriön poliisiosastolta sanoo, että automaattivalvonnan lisääntyminen on keskeinen syy valtion sakkotulojen kasvuun.
    Vuonna 2004 "peltipoliisien" kuvista sakotettiin noin 14 000 kuljettaa. Vuonna 2005 luku oli 38 000 ja viime vuonna 48 000. Määrä kasvaa edelleen."

    Vertailuksi tieliikenteessä kuolleet:

    2003   379
    2004   375
    2005   379
    2006   336
    2007   379

    Kai ne kamerat toimivat sitten viiveellä tuon turvallisuuden suhteen? Rahasampo on ainakin varma, kun budjetissa on laskettu sakkotulojen nousevan tälle vuodella 6 M€.
     
  17. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Odottavan aika on pitkä,vieläkään ei pääsiäisen räpsyä ole tullut,toivottavasti se "nolla" toleranssi telkänpönttö otteli huvikseen pelkkää luontokuvaa hirvistä.
     
  18. Pekka

    Pekka Noviisi

    Syöttää vähän reilummin niin saa ripeämpää palvelua...

    +26 (ja tohon oli -3 kuulemma vähennetty rauhallisesta liikenteestä?) ja tulee kysely kuskista alle viikossa...

    No- 12 päiväsakkoa on saldo yhellä huollettavalla... Näin hyvää palvelua tarjosi Oulun poliisipiiri, tarkemmin kamerasta, eli Iistä tuo löytyi (eipä uskois 4-tiellä olevan 6 kympin rajoituksia)

    Ei siltikään oo niin rikollinen olo kuin mitä sakkolapusta pitäis kai kuvitella...  :mad:
     
  19. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Henkilökohtaisesti veikkaan osumaa idioottimaisesti sijoitettuihin liikenteen jakajiin kolossin molemmin puolin.

    Lisäksi tunnelien valaistus on harvinaisen hyvin epäonnistunut. Kun kerran ajosuunnat on toisistaan erotettu, miksei lamppuja ole suunnattu ajosuunnan mukaisesti, vaan kanttipääinsinöörien symmetriahermoja hivelevän suoraan, jolloin niiden häikäisyteho on taattu :mad:
     
  20. Napsu

    Napsu Guest

    Jep, siinä valaistuksessa on varmaankin se Murphyn laki toteutunut meleko nappiin, epäilen että valaisimet on asennettu juuri päinvastoin kuin on tarkoitettu. Ne on kyllä suunniteltu ajosuunnan mukaan, mutta jokin niissä vaan mättää. ;)
     

Suosittele tätä sivua