Talvirenkaat -Yleistä jauhantaa autonrattaista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 6/10/08.

  1. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Kolem talvea mennyt kitkoilla ilman ongelmia. Nyt piti uusia niin laitoin Contin nastat. Ainut keli, kun on ollu kitkojen kanssa ongelmia on ollut keväällä kun aurinko sulattaa polanteen märäksi.. tahtoo olla liposta.
     
  2. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    On se niin väärin. Mulla taas tulee vähän niinkö väkisin tuommoset matalaprofiiliset WR:t (225/40R18) ja mieluummin ottaisin vaikka sitten hakkaviitoset vähäsen enemmällä kumilla.Tietenki ne ärrät olis aikasen muikeat. Tai jokku muut köykäsemmän nopeusluokan laatukitkat. 225/45R17 olis mukavampi koko ja sinne vielä sopis jarrulevykki.
     
  3. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Hakka 4/5 parit on 225/40-18" koossa ja nuo vredensteinit on 225/45-17", huomattavasti mukavempi tosiaan ajaa nuilla 45 profiilisilla. Tuossa vaimokkeen työmatka-audissa siis nuo 17" ja volvoon(940) ajattelin laittaa nuo 18" mutta toisia vanteita ei taho löytyä niin pitänee laittaa kesävanteile. Ajattelin vain kun kuullu semmosta että kitkat ois matalana mukavemmat mitä nastat, vois olla ihan ok jo tuolla 225/40 profiililla, ite kun sillä ajan niin menis kitkat varmaan hienosti. Molempiin on kuitenki 15" pellit ja hakkapeliitta 4 satsit valmiina jos/kun talvi "yllättää".

    Hitusen irtolunta tiellä, koitappa pysähtyä... Toinen kans kesäkelissä jos pari irtokiveä sattuu asfaltilla renkaan alle niin muutama metri heilahtaa rutistessa ennenku absit on taas tilanteen tasalla, sama ilmiö tulee myös jos rengas osuu kuoppaan jarruttaessa, usein rutisee pitkäänki ja tehokasta jarrutusmatkaa taas pidennetään. Noin yleisesti abs taitaa toki olla parempi mutta itellä ei vain taidot riitä ajamaan semmosilla.. ;)
     
  4. JK83

    JK83 Summitti ja kittycat

    Sillon ennenvanhaan ku olin alipalkkasena rengasasentajana niin nuita ensimmäisiä hkpl 4:a vaiheltiin hirviästi takuuseen, siinä oli kuulemma nastan toimittajalla joku laatuongelma, katkes nasta sisään. Päivittäin vaiheltiin niitä uusiin.. Nyt alla toista talvea 5:set ja näkkyy pysyvän tiellä.. Toistaiseksi..  ;D
     
  5. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Niijjust. Sulla siis on kaks hakkanelosta ja kaks hakkavitosta samassa kierroksessa? Tuohan on jo ultimatehifistelyä ko etu- ja taka-akselille pistetään eri setti ;) Kitkahan on sitten ihan ehoton jos se on vielä mukavampi ajaa ko nasta. Ei edes nuo talvitiet ole aina niin kivan sileitä tuollaperällä missä mieki kuljen.

    Mulla tuossa yks tuttu vähäsen kyseli noista WR:stä että jos nuo myisin. Sehän olis ihan hyvä vaihtoehto jos niistä vaikka muutaman satasen sais.
     
  6. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Minulla ollut pari talvea Bridgestone Noranzat. Minusta oikein mukavat renkaat ja hiljaiset. Ero vanhoihin hakkapeliitta 2:siin oli huikea.
    Eikä kovin pahahintaisetkaan muistaakseni.
     
  7. Jake_MX-Z

    Jake_MX-Z Well-Known Member

    Mie ostin omaan kans Noranza 2 edullinen ja hyvä näin muutaman sadan kilometrin jälkeen. Varsinaisia liukkaita kelejä odotellessa, mutta jos ovat edes samalla tasolla kuin edellinen setti, niin ei hätää liukkailla tule. KM-däckissä maksoivat 283 € ilman asennusta(ei saanut aikaa, kun niillä oli kiire, eikä voinut siirtää seuraavaan päivään...) 185/60/15 renkaan koko(195/55/15 olisi ollut n.50-60€ kalliimpi) ja muutenki paksumpi kapeampi rengas talvella on mukavuustekijä :)
     
  8. Arttu

    Arttu Well-Known Member

    Jos tarvitte pojjaat järkihintaan noita hakkapeliitteja niin tuossa olis.
    Siis niille jotka ei hae haparandasta 8)

    http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=68129&highlight=evens
     
  9. Ripperi

    Ripperi Ostakkee auto niin saapi kelekan!

    Itellä tossa 100:ssa on Michelin X-ice Northit, toddella tyytyväinen ollu. Vois tuon A6:en vanteille pyöräyttää kans moiset. Ei kellään ois tarvista kesäkumeille 215x55r16 vaimikäseoli? Pintaa on vaikka kui hemmetisti.
     
  10. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Ymmärtääkseni sillä pystyy ajamaan jotenkuten vaikka gummi menis puhki.
     
  11. Hankisääski

    Hankisääski Vintage

    Tjoo, kauhian vannehässäkän jälkeen sain hommattua sopivat vanteet ja renkaiksi otin samaiset misukat 205/55/16 kokoisena. Yllättävän hiljaiset näin äkkiseltään.
     
  12. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Semmosia mitkä varsinki matalaprofiilisena on oikein hemmetin mukavia vanteelle väännettäviä ;D
    Joo ja pystyy jatkamaan vaikka menis kumi puhki, ei tarvi keskeyttää ajelemista..
     
  13. Masai

    Masai Well-Known Member

    Joo ne on niitä laakista vainaata renkaita. Eli ei paljoa ole tehtävissä kun menee puhki ja päästelee meneen.
     
  14. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Eiköhän normikumiki ole aika vainaa jos puhjenneena päästää menemään ;D

    Runflattia ei kannata laittaa jos ei ole painevahtia, huomaamattaan ajelee tyhjällä gummilla. Eli runko on noissa sen verta kova että sillä voi suhata vielä usiammankymmentä kilsaa tyhjänäki
     
  15. andy

    andy Polaris IQR 440/600

    kellään hancookkei? ois edulliset kuin mitkä, ainaskin noitten kesärenkaista en oo kuullu valitusta.
    tietysti tässä pitää ottaa huomioon myös hinta, tottakai tuplahinnalla saa jotain "parempaa".

    nim. kuskissa vika jos ei tiellä kestä ;D
     
  16. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Hankookit oli viimetalvena isukin mersussa(124) ja sillei meinannu tiellä pysyä. Uraherkkä ja epämääränen pito. Asfaltilla meni, ehkä vähän äänekäs rengas. En laittais, vaikka ekoturbot tai jokku.. En muista renkaitten mallia että ihan varauksella kannattaa ottaa tuo kommentti. :)
     
  17. Jake_MX-Z

    Jake_MX-Z Well-Known Member

    ei hankookeissa muuta vikaa ole, kuin kuluessa niistä tulee melko äänekkäät(ei ne uutenakaan mitään hiljaisimpia ole), mutta nuittenki kanssa pärjää kun kääntää mankkaa kovemmalle... ;)
     
  18. Arttu

    Arttu Well-Known Member

    "kellään hancookkei? ois edulliset kuin mitkä, ainaskin noitten kesärenkaista en oo kuullu valitusta.
    tietysti tässä pitää ottaa huomioon myös hinta, tottakai tuplahinnalla saa jotain "parempaa"."

    Kai tuo hinta tahtoo noissa talvirenkaissa vaan olla se "hyvyyden" mittari ;D
     
  19. XTRacing

    XTRacing Vmax 500 -98

    Itse ajattelin volvo 740:iin laittaa Nordman+:sat. Nuohan tehdään Nokian tehtaalla ja perustuu hkpl 2:een. Pärjäsi uudessa tuulilasin rengastestissä ihan hyvästi näköjään. Kait tuollaiset uskaltaa laittaa kun ei ole hinnallakaan pilattu ??? Alle 80e kpl 185/65 r15 koossa.
     
  20. TOMPPA

    TOMPPA Well-Known Member

    Painevahtia suosittelen muutenkin matalaprofiilisille renkaille, säästää aluvanteita huomattavasti. Ei tarttee kummosta knööliä tai monttua tiessä olla, niin vanne on solmussa ellei ole tarpeeksi painetta renkaassa.
    Itsellä 295/30 R22 Hakkapelitta SUV5 renkaat toista talvea, muuten hyvät mutta hinnalla pilattu !!!
     

Suosittele tätä sivua