Pielavesi - Keitele - Kiuruvesi - Iisalmi - Sonkajärvi - Lapinlahti

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dirty Harry, 17/10/06.

  1. polaris 05

    polaris 05 Well-Known Member

    8.11 on reitin kunnostus talkoot sonkajärvellä,tahkolle päin reitti on selvä sitä raivataan ja tehdään muutamia siltoja.jyrkälle päin kanssa kunnostetaan reittiä,kun saahaan vaan muutamat pätkät selville,siitä pääsee sen jälkeen sukevalle ja vuokattiin ja rautavaaralle.sonkakosken kautta sukevalle yritetään kans saaha auki,siellä on muutamia ongelma kohtia mistä sais reitin kulkemaan,siitä pääsis sitten otanmäkeen
     
  2. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    pirulainen ku on just sillon lauantaina töitä. jospa ton sais vuoron vaihdettua. toivottavasti ei peruunnu taas talkoot. minä kävin viime lauantaina ästeellä istumassa ja ihmettelemässä että missäs muu talkoo porukka on. no tulipahan aamukahvit juotua. ketutti vaan ku turhaan siirsin muut menot että pääsen talkoisiin joita ei sit tullukkaan.
     
  3. polaris 05

    polaris 05 Well-Known Member

    oli siellä 4 henkee viime talkoissa, raivasivat ja merkkasivat reittiä harvalle päin ja tekivät sonkakoskelle siltoja.
     
  4. kille73

    kille73 skii-doo 600 sdi

    Misseehän sitä sitten tiällä Iisalmen ympäristössä voe laellisesti ajella ? kun ja jos sitä lunta tulloo !
     
  5. bemari

    bemari Polaris indy 500 vm.98

    sonkajärvelleppäin on ainaskin nyt uutta baanaa. sieltä pääsee vaikka varpaisjärvelle ja sieltä lapinlahden kautta iisalmeen. (eikös ne jostain saanu lapinlahti iisalmi välin auki)?
     
  6. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    Eli saako sitä iisalmessa enää niinku missään ajaa "laillisesti",mikä järki oli tehdä vain yhteen suuntaan tuo ns.virallinen reitti(sonkajärvelle" ja sekin kuulema vain puoleen väliin,johtuu rutakon puolen maan omistajista mutta jos iisalmesta ei pääse muualle suuntiin sitten vai aukeaako se lapinlahden reitti?ja yhdelle omistajalle oli mainittu paloisjärvi-kilpijärvi reitti suljetuksi...mistä vitusta se rutakon reitti sitte alkaa!?!?!Pitänee alkaa sen verran kyselemään että sais ajaa soinlahdesta tuonne partalaan-ampumarata-iisalmi..
    MUA KIINNOSTA ENÄÄ YHTÄÄ MIKÄÄ..
     
  7. atm

    atm lynx rs

    Sonkajärven ura pitäis olla "laillinen". Tämmösen kuvan sain, kun kyselin näistä urahommeleista. Lapinlahden ura ainakin itelle vielä epäselvä, aukiaako se sitten 2009 vai 2010 ??? partala-ampumarata-iisalmi yhtä iso kysymysmerkki :-\ Jospa nyt ihan lähi aikoina ois jonkin sortin tiedote myös lehdissä, kun on aika pihalla vielä nuista mitkä häviää käytöstä. On kyllä tulossa kyltit urien päihin, missä loppuu ajelut.
     
  8. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    On se merkillistä kun yhteen suuntaan tehdään virallinen reitti ja 5muuta ilman suuntaa suljetaan..pitäs käydä jo se ukko kopistelemassa siellä vapaa-ajan lautakunnassa joka näistä päättää.
    Ja ns.kerhon "johtoporrasta",eivät tee mitään asian eteen,vois vaikka liittyä ja maksaakin siitä että tapahtuisi jotain mut ei,tois paikallisille kauppiaillekkin asiakkaita kun laittasivat kortensa kekoon!!
    Laitetaanko uusi kerho pystyyn ja äkkiä maan-omistaja lista viimetalvien reiteistä,poikkeus luvat ja radalle...
     
  9. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    kyl ne ny pilas kelkkailun reiteillä kun rupesivat karsii niitä, se rupiaa jossain vaiheessa sylettää ajaa pelkästään iisalmi sonkkis väliä ja jäärallia :-\.Sit kun tääl on melkein täysin mahdotonta ruveta harrastaa tota umpiskelkkailua kun maanomistajat on niin saatanan nihilisti sakkia , jälet löytyy jonkun mailta niin illalla on hirttäjäiset tiijossa

    tuolt kun valihtee moottorikelkkaurat niin näkee kuin karsinta on käynnä :-\
    http://www.infokartta.fi/psavo/
     
  10. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    Eihän tuosta paljoa puutu,vieremän urahan oli jo viime talvena ns.suljettu mut silti meni reitti eikä tainnu suurempia valituksia tulla..
    sen tais sulkeakin pää osin se radan ylitys latukalla..kun on niin vaarallista ja kuluttaa ennen kaikkea raiteita..
    Nooh katotaahan mihin tässä vielä päätyyy
     
  11. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    tohon uuden kerhon perustamiseen voisin lähtiä mukaan kylläkin mut siihen pitää saaha sit useampi aktiivinen vetäjä jotka sit uhraavat aikaa ja vaivaa reittien ja jopa esim rata hankkeen suhteen (ois yyber hyvä saaha rata tännekkii) .. ittellä kyl aikaa siihen toimintaan lohkiais mukavastikkin .. sitä vois ruveta kyselee kelkkapiireistä innokkaita ja jos tuurillaan löytys kaupungin hallintopäästä joku kelkkailu harrastaja niin semmonen pitää ehdottomasti houkutella mukaan ;) :D
     
  12. atm

    atm lynx rs

    Jotta jotenkin pystys vaikuttamaan, niin tuossa taitas olla ainut vaihtoehto. Kuka rupeaa puuhaamaan ;)
    Tämän takia uria poistettu. Eivät voi ajattaa enää ratojen yli, yms. vaarallisista paikoista. Ja sitten vielä siihen suivaantuneet maanomistajat. Mutta jos halutaan ajaa vielä entisillä urilla, niin maanomistajilta lupaa kysymään. Urien entinen ylläpitäjä vaan poistanu näppinsä pelistä. Tämmöstä selitettiin puhelimessa.
    Ääni tälle. Sieltähän se puuhamies löytykin ;)
     
  13. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    (ois yyber hyvä saaha rata tännekkii) ..

    Taitaa tuo rata olla vähän turhan kova pala tavan tallaajille kun se carting rataki niin kiven alla ja pihtaavat tuota nykyistä rataa mopoille vaan..
    Ympäristö luvat ym ym melu jne kaikki kivat hommat siinä.
    Mitähän kaikkea se tuommonen kerhon perustus vaatii,porukkaa kyllä saa kasaan äkkiä kymmenkunta?!
     
  14. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    Oliskohan helpointa herättää tuo ylä-savon moottorikelkkailijat ry henkiin,jos se on olemassa yleensäkkään,onko tietoa?
     
  15. Housti

    Housti A-C F7

    Eiköhän ainakin me Runnin poijjjaat päästä ajelee kun saadaan vaan joltain kohtaa rykästyy tuon joen yli. Pari paikkaa ois tiedossa ja muitten maanomistajien pehmitys on menossa, yks "lupa" on jo tullu.. Joen yli kun päästään vaan jostain niin loppu melkein on sitte vaan ajamista, tikkalanniemen rannastahan pääsee vaikka minne?  :p
     
  16. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    Jos katsot tuota "viperin" laittamaa info karttaa niin kovin hiljaista näyttäis olevan siellä runnin seudullakin..
    Ei muuta kun yhtymään muihin niin aukeaa se kurenpolven lenkkikin joskus vielä!
     
  17. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    joo kyl tosta ny Kiuruvedelle aina pääsee ja paremmat reitikii siel on tosin aikas huonosti merkatut joten siihen kantsii siel panostaa  ::) ja Iisalmeen ei tuota mitään ongelmia mut ainut et 20 kilsaa järven selkää  :-\

    kuhan ei ois kuollu ja kuopattu  ::) ??? .. mitään ilmoja sielt ei tule ja sähköposteihin ei vastailla .. joten eiköhän tehä vallan kaappaus ja laiteta se uuteen uskoon ja toiminta aktiivisemmas :D ;)

    ja tohon rata hommaan niin pitäs vaan kartottaa vaihtoehto paikkoja joista noita haittoja ei koitus suuremmalti ja tähän kun sais viel mukaan porukkaa yli kuntarajojen niin vois jopa onnistua kun ois näyttää et porukkaa ois tulossa käyttämäänkin sitä .. kustannukset tietty voi olla jarruna mut paljon talkoo voimaa ja koneita niin nekin karsiutuu
     
  18. chip

    chip Lynx

    Käsittääkseni Vieremän crossirata ollut aina kelkkakäytössä että sinne voi suunnata talvella.
     
  19. atm

    atm lynx rs

    Tuommosia kylttejä laitelleet

    [​IMG]
     
  20. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    jep jep .. silleen ... ei muuta kuin TAPU TAPU Iisalmen vapaa-aikalautakunta :-\
     

Suosittele tätä sivua