MK Enduron PM

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä ahma, 28/11/08.

  1. ahma

    ahma Member

    Pistetäämpäs tästä nyt asiaa kun oli tullut noita huhuja asian ympärille.
    Eli Pohjoismaisessa kokouksessa tuli kyselyjä, että olisikos mahdollista ajaa myös endurossa PM mitaleista.
    Vastasin myöntävästi kysymykseen ja kerroin, että Rovaniemellä voitaisiin viimeisen SM yhteydessä kokeilla onnistuisiko kyseinen kisa ja olisiko siihen kiinnostusta muista pohjoismaista.
    PM luokkana toimisi neste A ja osallistumis oikeus olisi 12 parhaalla sillä hetkellä SM pisteissä olevalla.
    Tarkoitus olisi ajattaa PM ja SM samalla kertaa siten, että SM kisaan lähdettäisiin SM pistejärjestyksessä ja sinne sekaan pistettäisiin muut pohjoismaiset kuskit. Ajatuksella:
    SM1
    Ruotsi
    Norja
    SM2
    Ruotsi
    Norja
    SM3
    jne...

    Tämä luokka lähtisi esim Naisten veteraanejen ja Vaikka föönien perään ja n.10min tauko ennen PM luokkaa.
    Tähän ajatukseen toivoisin kuljettajien kommentteja ja lisätietoja voi kysellä [email protected]

    PS. Asiaa ei ole päätetty, mutta nyt olisi oiva tilaisuus saada endurollekkin kansain välistä näkyvyyttä.

    Tomi Ahmasalo
     
  2. A.P

    A.P Well-Known Member

    Enduron SM ajetaan kiertävällä lähtöjärjestyksellä, mitähän mieltä asiasta ovat ne kuljettajat joiden lähtöpaikka huononisi viimeiseen osakilpailuun osallistuvien "ylimääräisten" kuljettajien vuoksi.
    Periaatteessa olisi hienoa, että endurossa voitaisiin ajaa myös PM:stä, mutta mielestäni se pitäisi ajaa erillisenä kilpailuna eikä mennä sekottamaan SM sarjaa.
    Endurossa ylintä päätäntävaltaa käyttää lajiryhmä, onko asiasta oltu yhteydessä, vai onko tämä vain yksityisajattelua?
     
  3. ahma

    ahma Member

    :p :p On keskusteltu lajiryhmän kanssa ja esitin heille, että kierrättäisivät sen lähtöjärjestyksen niissä aikaisemmissa kisoissa ja finaalissa ajettaisiin sm pistejärjestyksessä.
    Haluaisin nähdä sen järjestäjän joka järjestää sen PM kisan tässä vaiheessa niille 20 kuskille erikseen!! Mielestäni realistisesti niistä SM mitaleista taistelee noin viisi kuljettajaa siinä viimeisessä kisassa.
    heille ei ole merkitystä niistä muutamasta ulkomaalaisesta siellä välissä, mutta kaikki ne 12 suomalaista taistelee tasaisesti mahdollisuudesta voitta PM. Eli tulee siihen viimeiseenkin kisaan jotain saavutettavaa.
    Mitä tulee tähän lähtöpaikkaan niin mielestäni, jos saadaan siihen eteen lähtemään sopivasti kuskueja niin reitin muutos lähtöpaikalta 50-80 ei ole enää hirveä ero. Ja ne SM pisteet on ansaittu aikaisemmissa kisoissa.
    Minulla ei ole mitään henkilökohtaisia tavoitteita tai intressejä asian suhteen, mutta mielestäni olisi lajille askel eteen päin. Luulen, että jatkossa järjestäjille kelpaavat mieluusti myös ulkomaalaiset kuskit. ??? ???
     
  4. A.P

    A.P Well-Known Member

    Perinteisissä vahvan lumen kisoissa(Salla) kymmenenkin lähtöpaikan ero käytännössä ratkaisee kisan, vaikka edellä on mennyt muutama kymmenen kelkkaa, ladyt juniorit ja legendat. Joissakin kisoissa ei lähtöpaikalla ole niin suurta vaikutusta, riippuu täysin olosuhteista.
    Tosi on että parillekymmenelle osallistujille tuskin kukaan haluaa erillistä kilpailua järjestää, mutta olisiko mahdollista ajaa PM-lähtö SM-kisan jälkeen samalla reitillä esm. seuraavana päivänä ?
     
  5. matsooni

    matsooni Lynx rave 600 2013

    tosi hienolta hommalta kuulostaa tuo pm-kisa rovaniemen enskassa! mielenkiintosta nähdä mitä vauhtia nuo norskit ja hurrit mennee... jos neste a lähtee finaaliin pistejärjestyksessä ,niin totta puhallin aassaki toimitaan samoin.?
     
  6. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Jos tuommonen ajettais esim. sallassa niin tuskin olis mahdottumuus lähettää kuuma kärki "samaan" kasaan eli tyyliin peräkkäin vaikka noin puolessa välissä porukkaa, niin reitti olisi jo muodostunut siihen järjettömään pattiin ja siinä n.20-30 jantterin välillä ei pääsisi muodostumaan mitään isoja etuja radan suhteen

    Edit: Siis jos "kärki" laitetaan tarpeeksi loppupäässä liikkeellä niin se rata on siis tyyliin kaikille sama, kun reitti ei enää muokkaannu merkitsevästi.
     
  7. Snowing

    Snowing Lynx RC 550F

    Ilman muuta jos saadaan naapurimaasta enska miehet viivalle myös. Tuolla yllä olevalla jaolla voi kyllä joka luokassa jakaa kuskit.
     
  8. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Hienoa Tomppa!
    Ei muutako rullat rullaamaan, ruottalaiset ja norjalaiset kans viivalle. Saadaan tuolle puunkierrollekki sitä puunkiertomiesten aina kinuamaa media-arvoa.

    Edit:  ;D
     
  9. ahma

    ahma Member

    PM ajetaan aluksi vain neste A luokassa. ja tarkoitus oli laittaa tämä ryhmä lähtemään riittävän perällä jolloin saadaan mahdollisimman tasaiset olosuhteet!!
    Siihen otan mielellään ehdotuksia vastaan. Tomi
     
  10. Jave

    Jave Well-Known Member

    Toivottavasti tulevaisuudessa Giant = PM. Ei tarttis miettiä lähtöpaikkoja. Ainoa oikea kisa kyseisiin mittelöihin.
     
  11. Härkkis

    Härkkis Well-Known Member

    joo gianttiin vaan semmonen arvo!
     
  12. jonspe

    jonspe Well-Known Member

    Kuulostaa hyvältä! Jos homma toimii niin joka kisaan vaan myös PM arvo! Saapahan laji kuuluvuutta ja näkyvyyttä, sitä myötä myös lisää harrastajia(toivottavasti).. ! ::) ...itte en kyllä oo ikinä alkanu esim. mäkihyppääjäksi vaikka siitä on vissiin joskus enemmänki puhuttu/näytetty mediassa ?!?  ;D
     
  13. A.P

    A.P Well-Known Member

    Kannatetaan lämpimästi !
     
  14. P-A-K

    P-A-K 600RR -09

    Kannatetaan!!
     
  15. nunavut

    nunavut Guest

    Mielelläni suon Kemijärven kerholle tilaisuuden opettaa ruotsalaisille långloppet kulttuuriin tottuneille suomalaista MK Enduroa.
    Aikakortit ,? kolmela kielellä.
     
  16. pasiy

    pasiy Polaris IQ 550 Shift

    Kannatetaan kisan kannalta, mutta...

    Rovaniemeä tosin puoltaa yleisö ystävällinen paikka ja muut yleisöä kiinnostavat oheistoiminnat. Helpompi
    myös median ja kansan saapua kisapaikalle vaikka ihan mielenkiinnosta. Valitettavan harva viitsiii Kemijärven alueelle
    maastoutua.
     
  17. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Erittäin totta! Saattaisi jopa teevee-media innostua ko kaikki tarvittava on lähellä.
     
  18. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Tosin Rovaniemen puulaakin pitäs "pikkusen" parantaa tuota enskan järjestystä viimevuodesta
     
  19. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    joo eikä niin "pikkusen"
    järjestelyt ei todellakaan ollut SM tasoa,no jospa jotain on opittu ;) PM ideana on hyvä
     
  20. ahma

    ahma Member

    NO ainoa vaihtoehto tänä vuonna järjestää se PM oli Rovaniemellä ja tuolla systeemillä. Eli voidaan jättä pois speculoinnit paikasta ja ajankohdasta tältä vuodelta tähän.
    Ja Jos jostakin tuntuu, että ruotsin enskat on helppo hoitaa niin taitavat olla avoimia. Eli ei ole estettä osallistua!!! ;)
    Pistin tämän tiedon tänne sivuille sen takia, että voin kysyä onko kuskien joukossa porukkaa joka vastustaa viimeisen SM kisan lähtötapaa SM tilanteen mukaan. Aluksi neste A.

    Mitä tulee reitistöön ja järjestelyihin niin parannusta on luvassa. Ja reitin vierestä ja varrelta viimevuonna seuratessa niin suurimmat ohjelmat oli luokissa jossa ei ole SM arvoa.
     

Suosittele tätä sivua